Dev Projelerde Uygulama Zamanı - Son Dakika
Ekonomi

Dev Projelerde Uygulama Zamanı

Dev Projelerde Uygulama Zamanı

Recep Altepe, Bursa'yı Geleceğe Taşımak İçin Tasarladıkları Nostaljik Tramvay, Stadyum, Belediye Hizmet Binası, Teleferik Gibi Yatırımların Projesi Tamamlandığını Söyledi.

02.11.2010 14:26

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, stadyum, nostaljik tramvay, belediye hizmet binası, yeni teleferik gibi kenti geleceğe taşıyacak yatırımların proje safhalarının tamamlandığını ve kısa süre içinde yatırımların başlayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Line TV'de yayınlanan Haber Extra programında Onur Ulutaş'ın konuğu oldu. Devam eden projeler hakkında bilgiler veren Başkan Altepe, spordan altyapıya, tarihi kültürel mirastan çevre yatırımlarına kadar hayata geçirdikleri çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

Bilim Teknoloji Merkezi için siparişler verildi

Bu dönem her alanda Bursa'nın konuşulması için ilkleri gerçekleştirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Başkan Altepe, Bilim Teknoloji Merkezi'nin kente kazandırılması için önemli bir mesafe kat ettiklerini vurguladı. Dünya genelinde 'marka kent' olarak tanınan şehirlerin tamamında bulunan Bilim ve Teknoloji Merkezi için geniş çaplı bir araştırma yaptıklarını ve dünyadaki en iyi örneklerini yerinde incelediklerini ifade eden Başkan Altepe, "BUTTİM Fuar alanının yanına kurmayı planladığımız Bilim Teknoloji Merkezi için 170 ünitenin siparişini verdik. Halkımıza ve özellikle çocuklarımıza görerek, deneyerek ve bizzat uygulamanın parçası olarak öğrenme imkanı sağlayacak olan üniteler, Türkiye, Hollanda ve Almanya'da üretiliyor. Ünite sayısı daha sonra artırılabilir. Burayı gezmeye gelenlerin tüm üniteleri görmek için birkaç gün ayırmaları gerekecek. Çevre illerde de böyle bir merkez olmadığı için Bilim Teknoloji Merkezi'miz bölgeye hitap edecek" dedi.

"Nostaljik tramvayda ilk kazmayı vuruyoruz"

Cumhuriyet Caddesi'ni yayalaştıracak nostaljik tramvay projesinde ilk kazmanın Kurban Bayramı'ndan sonra vurulacağını hatırlatan Başkan Altepe, "Bu tür büyük yatırımların proje safhaları uzun sürüyor. İlgili kurumlardan onayların alınması, hazırlanan projenin sanal ortamda testlerin yapılması ve bölge halkının görüşlerinin alınması sürecin uzamasına yol açıyor. Ancak artık sona geldik. İstanbul'daki Kadıköy Moda Tramvay Hattı ile Gaziantep'teki tramvay hatlarını yapan alanında uzman bir firmayla sözleşme imzalayıp, yer teslimini yaptık. Bayramdan hemen sonra inşaat başlıyor" diye konuştu.

Stadyum projesi ihaleye hazır

Bursa'ya yapılacak yeni stadyum projesinin uygulamaya geçilmesinde geç kalındığı yönündeki soruyu yanıtlayan Başkan Altepe, "Bu tür büyük yatırımların projelendirilmesi zaman alıyor. Çünkü biz dünyada konuşulacak bir stadyum yapıyoruz. Berlin Olimpiyat Stadı'nı yapan firma ile çalışıyoruz. Bir taraftan proje çalışması sürürken, Velodromdaki spor tesislerinin tahliyesi ile ilgili işlemler sürüyor. Burada bütün yük Büyükşehir Belediyesi'nde. Biz gerekli kamulaştırmayı yaptık ve spor tesisleriyle ilgili yer tahsislerini yapıyoruz. Projemiz artık ihale aşamasına geldi. Kısa zamanda ihaleyi yapıp, hemen imalata başlamayı ve 1,5 yıl içinde de tamamlamayı düşünüyoruz. İnşaat başladıktan sonra kent dinamiklerinden ve sanayicilerimizden de ekonomik destek alacağımıza inanıyorum" dedi.

Başkan Altepe, eski sebze halinin olduğu alana yapılacak Büyükşehir Belediyesi Hizmet binası ile ilgili projenin de ihaleye çıkma aşamasında olduğunu belirterek, artık büyük projelerde bir bir uygulamaya geçeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Dev Projelerde Uygulama Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement