DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan iddialı çıkış: Ekonomiyi bir ayda ayağa kaldırırız - Son Dakika
Ekonomi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan iddialı çıkış: Ekonomiyi bir ayda ayağa kaldırırız

Haberler.com Youtube kanalına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ekonomiye ilişkin soruya çok konuşulacak bir yanıt veren Babacan, ''Ekonomiyi bir ay içerisinde ayağa kaldırırız'' dedi.

26.09.2022 13:50  Güncelleme: 11:32

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Haberler.com stüdyosunda Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur ve Haber Müdürü Olgun Kızıltepe'nin sorularını yanıtladı. Babacan; Cumhurbaşkanlığı adaylığı, ittifaklar ve seçim dönemine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

''EKONOMİK KURUMLARI 1 AYDA AYAĞA KALDIRIRIZ''

Geçmiş dönemlerde uzun süre ekonomiden sorumlu bakan olarak görev yapan Babacan, ''DEVA Partisi iktidara gelirse nasıl bir süreç yaşanacağına'' ilişkin soruya, ''İlk bir ayda ekonomiyle ilgili kurumların tamamını ayağa kaldırmak mümkün. Çok kolay. Merkez Bankası, SPK ve BDDK bunların iç organizasyonları ile iç organizasyon şemasıyla ilgili yanlış işler var. Onları düzeltmek birkaç günlük iş. Hemen düzgün ve işin ehli ve dürüst insanları bu kurumların başına getirmek en fazla 3-4 hafta. Onun için bir ayda ekonomik kurumları ayağa kaldırırız'' ifadelerini kullandı.

''6 AY İÇERİSİNDE KRİZ İKLİMİ ORTADAN KALKAR''

Babacan sözlerinde bakanlık dönemine atıf yaparak, ''Biz daha önce yaptık, sıfırdan kaç tane kurum kurduk'' dedi.11 yıl ekonomi yönetiminin başında olduğunu söyleyen Babacan, görev verilecek isimlere ilişkin, ''Yüzlerce değil binlerce arkadaşımız var. Dürüst ve işi bilen insanlarla bir kadro oluşturduğunuzda en geç 6 ay içerisinde kriz iklimi ortadan kalkar'' dedi.

''BEN HİÇBİR ZAMAN DOLAR KURU TELAFFUZ ETMEDİM'

''Dolar kuru geriler mi?'' sorusuna da yanıt veren Babacan, ''Ben dolar kuru şuraya iner, buraya çıkar demedim. Çünkü bizim politikamız serbest piyasa. Ama sapasağlam Merkez Bankası'yla serbest piyasa. Enflasyonla mücadeleyi önceleyen bir Merkez Bankası'yla'' ifadelerini kullandı.

"ÖNEMLİ OLAN DÖVİZ KURUNDA OLAN İSTİKRAR"

Kendi dönemdeki kur fiyatlarını söyleyen Babacan, ''2002 yılında ekonomi yönetimini teslim aldık dolar kuru 1.50 TL, ben Dışişleri Bakanı oldum dolar kuru 1.30 TL. Aynı dönemde Türkiye'nin ihracatı 36 milyar dolardan 108 milyar dolara, milli gelir 3.500 dolardan 11 bin dolara çıktı. Önemli olan döviz kurunda olan istikrardır. Kurun serbest piyasa koşullarında oluşmasıdır. Ama bunu yaparken de merkez bankasının sapasağlam bir para politikasıyla güçlü bir döviz rezerviyle fiyat istikrarını sağlamasıdır'' dedi.

"MERKEZ BANKASI'NIN FAİZİ İNİNCE PİYASA FAİZİ İNMİYOR Kİ"

Faiz indirimlerine de yorum yapan Babacan, ''Enflasyon %200'e çıkmışken faizler bir puan artmış ne, inmiş ne. Tamamen halkın gözünü boyamak için yapıyorlar. Piyasada %35-40'tan daha aşağı kredi bulabilen var mı, yok. Merkez Bankası'nın faizi inince piyasa faizi inmiyor ki'' dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan\'dan iddialı çıkış: Ekonomiyi bir ayda ayağa kaldırırız

Son Dakika Ekonomi DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan iddialı çıkış: Ekonomiyi bir ayda ayağa kaldırırız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement