Diyarbakır'da PVC Pencerelere Talep Artıyor - Son Dakika
Ekonomi

Diyarbakır'da PVC Pencerelere Talep Artıyor

Diyarbakır'da havaların soğumasıyla birlikte evlerdeki ısıyı dengelemek amacıyla PVC pencerelere olan talep artıyor. Ses ve ısı yalıtımının etkisini gösteren PVC pencereler, soğuk kış aylarında evlerde tercih ediliyor. PVC ustası Yunus Ekinci, PVC pencerelerin uzun ömürlü ve kullanışlı olmasından dolayı tercih edildiğini belirtti. PVC pencerelerin son teknoloji ile üretildiği ve tahta pencerelere göre daha iyi ısı ve ses yalıtımı sağladığı ifade edildi.

05.12.2023 10:01

Kış aylarında PVC pencerelere rağbet artıyor

DİYARBAKIR - Yurt genelinde havaların soğumasıyla birlikte evlerdeki ortam ısısında dengeyi tutmak amacıyla PVC pencerelere rağbet arttı.

Diyarbakır'da hava sıcaklarının gündüz 3 dereceye kadar düşmesiyle ses ve ısı yalıtımının etkisini gösterdiği PVC pencereler daha çok tercih ediliyor. Evlerde tahta pencereler yerini artık PVC pimapen pencerelere bırakıyor. Soğuk kış aylarında evlerde soğuğu içeri almayan yalıtımlı pencereler artık bütün evlerde görülüyor.

PVC- Pimapen ustası olarak çalışan Yunus Ekinci, artık eski tahta pencerelerin yerini PVC pencerelerin aldığını söyledi.

Vatandaşların uzun ömürlü ve kaliteli olmasından dolayı PVC pencereleri tercih ettiklerini belirten Ekinci, "Bizim bölgemiz biraz sıcak olduğu için renkli pencereler pek fazla tercih edilmiyor. Tercih edilse bile 3-5 yıllık bir ömrü var. Ürünlerin beyaz olması daha uzun ömürlü ve kullanışlı oluyor. Vatandaşlarımız pencere yaptıracağı zaman iyi bir ustaya denk gelirse iyi bir kalitede uzun ömürlü pencereye sahip olur. Şu anda pimapen veya PVC dediğimiz malzemeler son teknoloji ile üretildiği için daha kullanışlı ve uzun ömürlü oluyor" dedi.

PVC pimapen pencerelerin son teknoloji ile üretildiğini ifade eden Ekinci, "Artık tahta pencereler kullanılmıyor. Vadesi de dolmuş durumda. Tahta pencerelerin ömrü 5-6 yıl ise PVC pencerelerin ömrü ona göre daha uzun. Şu anda pimapen olarak dediğimiz PVC kapı grupları en son teknoloji olduğundan ısı yalıtımı ve ses yalıtımı olarak daha iyi. Yağmurlu havalar da PVC pencerelerde yağmur alma ve hava geçirme gibi sıkıntılar olmuyor. Eski tip tahta pencerelerde yağmurlu havalarda, rüzgarlarda içeri havayı daha fazla alır. O yüzden vatandaşların tercihi PVC pencere gruplarını tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır\'da PVC Pencerelere Talep Artıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Diyarbakır'da PVC Pencerelere Talep Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement