Ekonomi Bakanı Çağlayan Cenevre'ye Gidiyor - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Bakanı Çağlayan Cenevre'ye Gidiyor

Ekonomi Bakanı Çağlayan Cenevre\'ye Gidiyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) 8'inci Bakanlar Konferansı'na katılmak üzere Cenevre'ye gidiyor.

13.12.2011 15:23

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) 8'inci Bakanlar Konferansı'na katılmak üzere Cenevre'ye gidiyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ekonomi Bakanı Çağlayan'ın, yarın Cenevre'ye gideceği bildirildi. DTÖ 8'inci Bakanlar Konferansı, 15-17 Aralık 2011 tarihlerinde Cenevre'de gerçekleştirilecek. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Konferans kapsamında DTÖ Genel Direktörü Pascal Lamy ile görüşecek. DTÖ İleri Tarım Müzakerelerinde, gelişme yolundaki ülkelerin bazı esneklik mekanizmalarından yararlanması yönünde bir tutum izleyen, Türkiye'nin de üyesi olduğu G-33 Grubu'nun Bakanlar Toplantısı'na katılacak.

Bakanlar Konferansı esnasında ayrıca, dış ticaretimizde önem ve potansiyel arz eden bazı ülke Bakanlarıyla da görüşmeler yapılacak. Bu çerçevede Bakan Çağlayan Danimarka, Malezya ve Singapurlu Bakanlar ile bir araya gelecek. Anılan ülkeler ile görüşmelerde DTÖ'nün çok taraflı ticaret sistemi açısından taşıdığı önem teyit edilerek, Doha Kalkınma Turu müzakerelerinin hızlandırılmasına ilişkin fikirlerin yanı sıra, ikili ticari ve ekonomik ilişkiler ele alınacak. Singapur ile Serbest Ticaret Anlaşması müzakereleri hususu da değerlendirilecek. Konferans vesilesiyle ayrıca Bakan Çağlayan ile Zambiya Ticaret ve Sanayi Bakanı Robert K. K. Sichinga, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Zambiya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ticari ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması"nı imzalayacak. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Bakanı Çağlayan Cenevre'ye Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement