Eminönü Yeraltı Çarşısı Esnafı Su Baskınlarına İsyan Ediyor - Son Dakika
Ekonomi

Eminönü Yeraltı Çarşısı Esnafı Su Baskınlarına İsyan Ediyor

Eminönü Yeraltı Çarşısı Esnafı Su Baskınlarına İsyan Ediyor

Eminönü'nde bulunan yeraltı çarşısı esnafı, yağışlı havalarda çarşıyı su girdiği için çektiği zarara isyan ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan başvuruların sonuçsuz kalması nedeniyle esnaf kendi imkanlarıyla mücadele etmek zorunda kalıyor.

26.11.2023 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Su basan Eminönü yeraltı çarşısı esnafı isyan etti

İSKİ bizi itfaiyeye; itfaiye deniz müdürlüğüne bağlıyor

İSTANBUL - Eminönü'nde bulunan yeraltı çarşısı esnafı, yağış havalarda çarşıyı su girdiği için çektiği zarara isyan etti. Gece saatlerinde etkili olan rüzgar ve yağmurun yeraltı çarşısına girdiği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

İstanbul'un işlek noktalarından biri olan Eminönü yeraltı çarşısında gece saatlerinde etkili olan yağmurdan etkilenen esnaf, daha önceden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı başvurulardan dönüş almadığını iddia ederek tepki gösterdi. Rüzgar ve sağanak yağışa karşı kendi imkanları ile mücadele eden esnafların o anları cep telefonu kamerasına yansıdı.

"Biz 3 seneden beri bu eziyeti çekiyoruz"

Çarşı esnafından Emrah Kandemir, "Su denizin yükselmesiyle merdivenlerde birikiyor. Gece burada çalıştığım için merdivenlerde su biriktiği için akıntı oluyor. Su geldiği için dükkanları basıyor, zarar veriyor. İSKİ'yi aradık, İSKİ itfaiyeye yönlendirdi. İtfaiye de bizi deniz müdürlüğüne bağlıyor. Bununla ilgili bir işlem yapmıyorlar. Biz 3 seneden beri bu eziyeti çekiyoruz. Taşların hepsine su giriyor. Yarın, bir gün dükkanları sel bastığı zaman bir anlamı kalmıyor. Bu gece 1'den sonra. Deniz yükseldiği zaman içeri giriyor. Birkaç seneden fazla sular içeri giriyor" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Eminönü Yeraltı Çarşısı Esnafı Su Baskınlarına İsyan Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement