Esenler’de Herkes Sigortalanıyor - Son Dakika
Ekonomi

Esenler’de Herkes Sigortalanıyor

Esenler’de Herkes Sigortalanıyor

Bir İlk Daha Hayata Geçti, Esenler'de Hayat Bereketlendi.

02.03.2011 21:22  Güncelleme: 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi ile Albaraka'nın ortaklaşa geliştirdiği proje ile Esenler Gold Card sahibi herkes, ücretsiz ferdi kaza sigortası kapsamına alınıyor. Hiçbir kart ve kullanım ücreti ödenmeden sahip olunabilen, vatandaşlara bir çok imkân sunan Esenler Gold Card'ı "Esenler'i bereketlendiren kart" diye tarif eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Artık Esenler'de alış veriş daha zevkli hale gelecek" dedi.

Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi de Esenler Gold Card'ın dünyanın her yerindeki Visa veya Master Card geçerli POS cihazlarında kullanılabileceğini belirterek, "Kullanıcılar, ücretsiz ferdi kaza sigortası kapsamında olacak. Karttan yıllık ücret talep edilmeyecek. Harcamalar üzerinden 'bereket puan" verilecek. Kartımız aynı zamanda, bakiye var ise tanımlanan hesap numarasından nakit çekim imkânı sunacak" diye konuştu.

Geliştirdiği birbirinden ilginç projelerle sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini veren Esenler Belediyesi, yeni bir çalışma ile Esenler halkına ekonomik katkı ve alışveriş kolaylığı sağlamanın yolunu da buldu. Esenler Belediyesi, Türkiye'de katılım bankacılığının öncüsü Albaraka ile iş birliğinde "Esenler Gold Card"ı ilçe sakinlerinin hizmetine sundu.

Son yıllarda bazı belediyeler, klasik belediyeciliğin dışında hizmetlerle de vatandaşın karşısına çıkıyor. Esenler Belediyesi de bu belediyelerin başında geliyor. Madde bağımlısı gençlerin hayata kazandırıldığı "% 100 Hayat", yaşlı ve kimsesizlerin evlerinde bakıldığı, sohbetler dahil her türlü ihtiyaçlarının giderildiği "Kimsesizlerin Kimi", "Yalnız Değilsiniz", ihtiyaç sahibi ailelere grururları incinmeden alış veriş imkanı sunan "EDİM Hayır Market", kitapsız kütüphane "Dijital Kütüphane" gibi birbirinden ilginç sosyal projelerle dikkatleri çeken Esenler Belediyesi şimdi de sosyal ve ekonomik yönü ağır basan farklı bir çalışma içine girdi. Türkiye'de katılım bankacılığının öncüsü Albaraka ile iş birliği yapan Esenler Belediyesi "Esenler Gold Card"ı ilçe sakinlerinin hizmetine sundu.

Kamuoyuna tanıtıldı

Teknoloji ile çağdaş şehircilik anlayışının birleştiği Esenler Gold Card, Esenler Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı. Esenler Gold Card'ın kısa bir tanıtım filminin izlenmesinin ardından ilk olarak Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu proje hakkında bilgi verdi. Kartın Esenlerlilere büyük kolaylıklar sağlayacağını belirten Başkan Göksu, göreve geldiği günden bu yana hayalinde Esenlilere, Esenler'de yaşıyor olmanın ayrıcalığını hissedecekleri bir kredi kartını sunmak olduğunu söyledi. Esenler açısından yeni bir ışığın ve yeni bir farklılığın doğduğuna dikkat çeken Göksu, "Esenler'de oturan herkes, bu kartla beraber Türkiye'nin veya İstanbul'un neresine giderse gitsin, bu kartın kullanabilecek ve Esenler'de oturmanın ayrıcalığını hissedebilecek" dedi.

Hedef 100 bin kişi

Esenler Gold Kart için Albaraka ile işbirliği yaptıklarını vurgulayan Göksu, Albaraka'nın yoğun gayreti sonunda hem hayatı anlamlandıran hem de hayatı anlama anlamında yeni bir ufuk açan bir kartla Esenlerlilerin karşısına çıktıklarını söyledi. "Bu kartın en temel özelliği, Esenler'de yaşayan insanların kendi yaşadığı şehre katkı sunmasıdır" diyen Göksu, "Hedefimiz, 100 bin kişiye bu kartı ulaştırmak Neden 100 bin kişi? Esenler'de yaklaşık 130 bin hane var. İstiyoruz ki Ersenler'de en az 100 bin hane bu kartı taşısın ve bu kartın bereketinden hanesini de bereketlendirsin istiyoruz. Böylece hayata bakış şekliyle, bakma, anlama ve hayatı farklı bir şekilde yaşama hazzını duysun istiyoruz" diye konuştu.

Hayatı bereketlendiriyoruz

Göksu, kartın üzerinde Esenler Gold kart yazmasının bile çok önemli bir imaj olduğuna dikkat çekerek, Esenler Gold Kart'ın sunacağı katkılar hakkında konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu kart nasıl bir katkı sunacak. Birincisi, Allah korusun, başına herhangi bir şey geldiği zaman sigortalanmış olacak. İkincisi, sadece Esenler'deki markalar değil, Esenler'in dışında da var olan bir takım önemli markalara girdiği zaman bir ayrıcalık görecek. Üçüncüsü ise; Esenler Belediyesi'nin kendi sosyal imkânları kullanmakta öncelikli olduğu gibi ileriki bir aşama içerisinde hayata dair bütün etkinliklerde bir öncelik taşıyan kart haline dönüşecek. Yani Büyükşehir Belediyesi'nin bir takım sosyal ve kültürel alanlarından istifade etmeye kadar birtakım imkânlar sunacak. Öyle bir şey olacak ki Albaraka'nın da bize vereceği bir destekle beraber bu kart, Türkiye'de cebinize aldığınız zaman tek kartla dolaşabileceğiniz bir kart haline getirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda Albaraka açısından kartın en önemli özelliği; bir kendi kartı olması ve her yapılan çalışmalara bir bereket puanı vermesi. O açıdan hayatı bereket edindiriyoruz dedik. Hayatı bereketlenmiş oluyoruz. Bu bizim için Esenler için yeni bir günün başlangıcıdır. Esenler için iyi bir başlangıçtır ve inanıyorum ve umuyorum ki biz Esenler'deki kardeşlerimize farklı bir kapıyı aralamış olacağız."

Gold Card Esenlerlilere avantajlar sunacak

Törende Göksu'nun ardından konuşma yapan Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi de ilk defa bir belediye ile böyle bir sosyal proje gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu çalışma, bizim açımızdan yeni bir açılım" dedi. Bugüne kadar İstanbul'un hiçbir ilçesinde ilçe sakinlerine yönelik bir kredi kartının hizmete sunulmadığını vurgulayan Yahşi, "Bu kart, Türkiye'de bir ilk. Bu kart, sadece Esenler sakinlerine imkân sunan, kendi bölgesinde indirimler sağlayan ve avantajlar sunan bir kart" dedi. Yahşi, Esenler Gold Card'ın, Esenlerliler için bir kazanç olduğunu vurgulayarak, "Esenler'deki hane sayısı kadar kart sayısına ulaşacağımıza inanıyorum. Bu kartın Esenler halkı ve Esenler Belediyesi için hayırlı olmasını diliyor, yeni bir verimli işbirliğine dönüşmesini diliyorum. Biz Esenler ve Albaraka arasında bir ünsiyet oluşturduk" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Albara Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'ya temsili olarak Esenler Gold Card'ı takdim etti. Başkan Göksu da, Yahşi'ye projeye gösterdiği destekten dolayı bir şükran plaketi verdi. Esenler Gold Card tanıtım toplantısına, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Esenler Gold Card'ın özellikleri

Esenler Gold Card, bir kredi kartının bütün özelliklerine sahip olmasının yanı sıra, yaşamlarını kolaylaştıracağı Esenler sakinlerine pek çok avantaj da sağlayacak. Bakiye var ise tanımlanan hesap numarasından nakit çekim imkânı sunacak. Esenler Gold Card'ın en büyük özelliği tüm kullanıcılarına ücretsiz ferdi kaza sigortası yapması. Esenler Gold Card, ölümlerde 10.000 TL., sakatlanmalarda 5.000 TL., tedavi masraflarında da 500 TL. ödemeyi taahhüt ediyor. Esenler Belediyesi sınırları içinde faaliyet gösteren tüm esnafın ödediği harç bedelleri, Esenler Gold Card ile tahsil edilebilecek. Kullanıcılarına, Esenler Belediyesi ve İBB sosyal tesislerinde, Şehir Tiyatroları'nda, müzelerde indirim sağlayacak kart, 'temassız' özelliği ile de alternatif hizmetler sunabilecek. Esenler Gold Card, hayatlarını kolaylaştıracağı ilçe sakinlerine, eğitimden sağlığa, gıdadan dekorasyona kadar pek çok alanda yüzde 5-35 arasında değişen oranlarda avantajlar sağlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Esenler’de Herkes Sigortalanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement