Gap'tan 150 Milyon Dolarlık Domates Ürünü Satacağız - Son Dakika
Ekonomi

Gap'tan 150 Milyon Dolarlık Domates Ürünü Satacağız

Gap\'tan 150 Milyon Dolarlık Domates Ürünü Satacağız

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 5 Yıl İçinde Gap Bölgesine 84 Milyon Dolarlık Yatırım Yaparak, Yılda 1 Milyon Ton Domates İşler Hale Geleceklerini Söyledi. Koç, "Bölgeden Yıllık 150 Milyon Dolarlık Domates Ürünü İhraç Edeceğiz" Dedi.

16.04.2008 01:35

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 5 yıl içinde GAP bölgesine 84 milyon dolarlık yatırım yaparak, yılda 1 milyon ton domates işler hale geleceklerini söyledi. Koç, "Bölgeden yıllık 150 milyon dolarlık domates ürünü ihraç edeceğiz" dedi.

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, önümüzdeki 5 yılda bölgeye 84 milyon dolarlık yatırım yaparak 1 milyon ton domates üretir ve işler hale geleceklerini söyledi. Koç, GAP bölgesinden yıllık 150 milyon dolarlık domates ürünü ihracatı yapacaklarını belirtti.

KOÇ, 400 BAYİSİ İLE BULUŞTU: Koç Holding’in farklı bölgelerdeki bayileri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmak ve fikir üretmek amacıyla düzenlenen ’Anadolu Buluşmaları’nın 13’üncüsü Mardin’de yapıldı. Toplantıda, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’da, Koç Topluluğu’na ait Arçelik, Aygaz, Beko, Ford Otosan, Tofaş, Opet ve Koç Allianz gibi şirketlerin 400 bayisi ile biraraya geldi.

HARRANOVA’YI AVRUPA’DA

YÜKSELTECEĞİZ: Mustafa Koç, toplantıda yaptığı konuşmada GAP bölgesi için çok önemli bir atılımı gıda sanayinde Tat Konserve ile gerçekleştireceklerini belirterek, şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi GAP bölgesinde şimdiye kadar yapılmış olan tek ziraat ile ilgili yatırımı 2000 yılında Harranova Besi işletmesi ile biz yaptık. İki yıldır da domates üretimi ile ilgili çalışmalar yaptık. Deneme üretimimizin başarıyla sonuçlanması ile 2008 yılında 130 bin ton domates üretimini hedefliyoruz. Önümüzdeki 5 yılda bölgeye 84 milyon dolarlık yatırım yaparak 1 milyon ton domates üretir ve işler hale geleceğiz. Urfa’daki Harranova tesisimizi ise Avrupa’da birinciliğine taşıyacağız."

KAYBEDECEK VAKİT YOK: Bölgeyi kalkındırmak için gerekli politikaların hayata geçirilmesi için kaybedecek vakit olmadığının altını çizen Mustafa Koç, "Bölgesel kalkınmada geri kalmış bölgelere dönük, merkezden kamusal müdahale ve teşvik sisteminden oluşan yaklaşımın artık iş yapmadığının, doğru olanın bölgelerin rekabet gücünün artırılması olduğunun görüldü" dedi. Bölgesel gelişme farklılıklarının önüne geçerek, bunun toplumda yol açtığı kutuplaşmanın da önüne geçileceğini belirten Koç, bölgede yatırımda bulunacak iş dünyası oyuncularına da büyük görevler düştüğünü söyledi.

İNSANA YATIRIMA İNANIYORUZ: Topluluk olarak insana yatırımın en önemli ve en doğru yatırım olduğuna inandıklarını dile getiren Mustafa Koç, bu bölgeyi kalkındıracak esas unsurun iş gücüne vasıf kazandırmak olduğuna inandıklarını belirtti. Koç, bunun için bölgeye eğitimle de katkıda bulunduklarını ve bulunmaya da devam edeceklerini vurguladı.

Doğu ve Güneydoğumuz varsa biz de varız

VEHBİ Koç’un ’Ülkem varsa ben varım’ sözünün Koç Topluluğu’nun temel ilkelerinden olduğunu ve bu sözü Türkiye’nin her bölgesi için yeniden tekrar edebileceklerini vurgulayan Mustafa Koç, "Doğu ve Güneydoğu Anadolumuz varsa biz varız. Koç Grubu olarak en az 50 yıldır bu bölgede varız. Bayiliklerimizle, acentelerimizle, yetkili servislerimizle varız ve büyüyerek var olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Birçok üründe iç talep geriledi

KOÇ Holding CEO’su Bülent Bulgurlu, yıl içiinde yaşanan belirsizliklere bağlı olarak birçok üründe iç talebin gerilediğine dikkat çekti. Bulgurlu, Topluluğun kombine cirosunun ülke milli gelirinin yüzde 9’una eş değer olduğunu, ülke toplam ihracatının yüzde 11’ini, tüm vergi ödemelerinin yüzde 15’ini gerçekleştirdiğini söyledi. Bulgurlu, şöyle konuştu: "2007 yıl sonu sonuçlarına göre, Koç Holding’in konsolide cirosu 51.4 milyar YTL’ye yükselirken, net faaliyet gelirleri yüzde 20 artışla 3.6 milyar YTL’ye, net kárı yüzde 309 artışla 2.3 milyar YTL’ye yükseldi. 2007 yılını başarıyla tamamladık. Önümüzdeki dönemde, küresel rekabet şartlarının etkilerini daha da fazla hissedeceğiz. Stratejilerimizi bu şartlara en iyi uyumu sağlayabilecek şekilde planlıyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Gap'tan 150 Milyon Dolarlık Domates Ürünü Satacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement