Gazeteciler Toplantı Perhizine Mi Giriyor? - Son Dakika
Ekonomi

Gazeteciler Toplantı Perhizine Mi Giriyor?

Gazeteciler Toplantı Perhizine Mi Giriyor?

Son Günlerde Tartışma Konusu Yaratan Reklam ve PR Dengesi, Marketing Türkiye'nin 1 Mart Sayısında Masaya Yatırılıyor

02.03.2011 15:26

Gazete Habertürk'ün yurtdışı gezilerine katılımlarının olmayacağını açıklayarak alevlendirdiği, son günlerin en çok tartışılan konusu PR-haber-reklam üçgenini kapağına taşıyan Marketing Türkiye, "PR, reklam pastasından pay çalıyor mu?" sorusuna sektör profesyonellerinin ve markaların görüşlerini ile açıklık getiriyor.

Yapı Kredi Kurumsal İletişim Yönetimi Stratejik İletişim Direktörü Uğur Nalbantoğlu, "İletişim aracı olarak hedef ve etkileri birbirinden oldukça farklı iki yöntemi, yani PR ve reklamı, biri diğerinin ikamesi olarak düşünmek çok doğru değil. Bir PR çalışmasının sonucunda beklenenle, reklam çalışmalarından beklenen şüphesiz çok farklı." Diye düşüncelerini belirtti.

İletişim Danışmanları Derneği (İDA) Başkanı Figen İsbir ise "İki ayrı iletişim disiplini olan reklam ve PR meslekleri ne yazık ki Türkiye'de halen birbirleriyle iş sonuçları açısından kıyaslanabiliyor, yarıştırılabiliyor. Böylelikle birbirini besleyen, tamamlayan ve var oluşları bütünleşen bu iki 'kardeş' meslek hem kendilerini hem birbirlerini yıpratabiliyor".

Yurtdışı gezilerinin suyu mu çıktı?

Yurtdışı basın gezilerinin son dönemde ciddi anlamda yoğunlaştığını ve özellikle yurtiçinde de yoğun iletişim çalışmalarının belirtildiği görüşlerin yanında, CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa " 12 yıldır çalıştığım CNN Türk'te bu güne kadar böyle bir konunun gündeme geldiğini, getirildiğini görmedim, duymadım. Zaten yurtdışı seyahat-reklam bağlantısını anlamadım. Ama dış seyahatlerle ilgili baktığımız iki şey var; ilki ortada bir haber var mı? İkincisi de seyahate giden elemanımı, bu seyahatte söz konusu şirketin yönetici ve patronlarıyla haberci-haber kaynağı ilişkisini geliştirebilir mi?" diye vurguluyor.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Celal Toprak konuya ilişkin şu açıklamada bulunuyor: " Bu ekonomi dünyasında çok sık tartışılan bir konu. Yıllarca tartışılmış ama bir sonuca ulaşılamamış. Herkes farklı yerlerden baktığı için de bundan sonra da tartışılmaya devam edecektir."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Gazeteciler Toplantı Perhizine Mi Giriyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement