Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ÖTV yanıtı - Son Dakika
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ÖTV yanıtı

"Biz ÖTV'yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu" sözlerine açıklık getiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel tüketim vergisi (ÖTV) vaadinin gerçeklikten uzak olduğunu ve bu nedenle espri yaptığını belirterek, "Vergi artışı veya indirimi şeklinde planımız olsa bunu sizin gibi ulu orta konuşup fiyatları artıracak-azaltacak ve sektörde tüketici davranışlarını bozucu şekilde yapmayız" ifadelerini kullandı.

12.08.2022 21:28  Güncelleme: 22:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi. "Biz ÖTV'yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu" sözleriyle ilgili konuşan Bakan Nebati, o ifadelerine açıklık getirdi.

KILIÇDAROĞLI: İKİNCİ EL PARASINA SIFIR ARAÇ ALDIRACAĞIZ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 25 Temmuz'da sosyal medya hesabından video yayınlayarak "İktidara geldiğimizde halkımızın en çok rağbet gösterdiği araç segmentlerinde ÖTV'yi çizeceğiz. İkinci el parasına sıfır araç aldıracağız" demişti.

Bakan Nebati, 'Biz ÖTV'yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu' sözlerine açıklık getirdi

BAKAN NEBATİ: KILIÇDAROĞLU YANLIŞ ANLAMIŞ BİZİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise Ümraniye'de basına kapalı olarak gerçekleştirilen bir toplantıda, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hedef alarak, "ÖTV artırımına mı gitsek' dedik bu genel başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) yanlış anlamış bizi; yanlış dinlemiş. 'ÖTV indirilecek' dedi. 'ÖTV indirilecek' deyince de millet araba almamaya başladı. Almamaya da devam etsin. Biz kendi aramızda demedik mi 'Ya şu ÖTV'yi artıralım da şeyi biraz kıralım." açıklamasını yaptı.

KILIÇDAROĞLU: SÖZ VERDİM SEÇİMDEN SONRA ÖTV İNDİRİLECEK

Bakan Nebati'nin açıklamaları üzerine Kılıçdaroğlu sosyal medyadan yeni bir paylaşım yaparak, "Sevgili halkım, bunların Saraydan atanma bakanı 'biz ÖTV'yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu' demiş. Söz verdim, seçimden sonra ÖTV indirilecek. İkinci el fiyatına yeni araba alacaksınız. Bunların atanmışlarına gelince, her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok." ifadelerini yaptı.

Bakan Nebati, 'Biz ÖTV'yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu' sözlerine açıklık getirdi

BAKAN NEBATİ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Kılıçdaroğlu'na yanıt veren Bakan Nebati,"Biz ÖTV'yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu" sözlerine açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu'nun ÖTV vaadinin gerçeklikten uzak olduğunu belirten Nebati, espri yaptığını söyledi.

Bakan Nebati'nin açıklamaları şöyle:

"Sayın Kılıçdaroğlu, bir süredir piyasaları manipüle etme ve tüketici davranışlarını olumsuz etkileme gayretlerinizi şaşkınlık ve üzüntüyle karşılıyorum. Geçen günlerde finansal piyasalarda istikrarı ve güveni pekiştiren Kur Korumalı Mevduat'a ilişkin ifadelerinizden sonra şimdi de hiçbir ekonomik dayanağı olmayan, gerçeklikten uzak otomobilde ÖTV indirimi vaadinizi gördüm. Sizin bu manipülasyonunuzu espiriye alarak 'tam ÖTV'yi artıracaktık ki, Kılıçdaroğlu konuştu' şeklinde bir söz söyledim.

"BU TÜR KONUŞMALARA SEKTÖRE VE VATANDAŞLARA ZARAR VERİR"

Ben şimdi size durumu anlatayım; 'Vergi politikaları' belirlenirken nelere dikkate edileceği, piyasa bozucu hareketlerden nasıl kaçınılacağı ve vergilemede nasıl objektif olunacağı hususları, sizin çok iyi bildiğinizi iddia ettiğiniz vergiciliğin temel kurallarındandır. Vergi artışı veya indirimi şeklinde planımız olsa, bunu sizin gibi ulu orta konuşup fiyatları artıracak-azaltacak ve sektörde tüketici davranışlarını bozucu şekilde yapmayız. Sayın Kılıçdaroğlu, ekonomik temelleri olmayan ve içi doldurulmamış, serbest ticareti bozucu, fiyatları manipüle eden tarzda siyasi sorumluluk anlayışına sığmayan konuşmalarınızın yıkıcı muhalefet yapmanızın dışında ülkemize bir faydası yoktur. Kimsenin bu tür sorumsuz konuşmalarla, vatandaşlarımızın araç alma kararlarını yanlış yönlendirmeye hakkı yoktur. Bu tür davranışlar gerek vatandaşlara gerekse sektöre zarar verir. Kaldı ki, şu anda otomotiv sektöründe ÖTV konusu gündemimizde yoktur.

"ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN VERGİSİNİ YÜZDE 10'A İNDİRDİK"

Öte yandan Türkiye Ekonomi Modelimizin ana omurgalarından biri olan üretimde yerli ve milli projelerimizi destekliyoruz. Geçtiğimiz aylarda elektrikli otomobillerin vergisini yüzde 60'tan yüzde 10'a indirdik. Bu kapsama giren ve 2023 yılında yollarda olacak milli markamız TOGG'u karşılamaya hazırlanıyoruz. Bizler yerli ve milli üretimin peşinden koşmaya devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin."

Bakan Nebati, 'Biz ÖTV'yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu' sözlerine açıklık getirdi
Bakan Nebati, 'Biz ÖTV'yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu' sözlerine açıklık getirdi
Bakan Nebati, 'Biz ÖTV'yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu' sözlerine açıklık getirdi
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati\'den CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu\'na ÖTV yanıtı

Son Dakika Ekonomi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ÖTV yanıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Uğur Yazıcı: Sayın Nebati Mutfak diyoruz Mutfak!!!!Yakında araç binemez duruma geleceğiz.Mazot bir dünya para sigorta ayrı para kim araba binebilecek Sayın Nebati...Mutfak yanıyor millet evine ekmek alamıyor sen muhalefetle uğraşacak yerde ekonomiye dön de pahalılığı sonlandır!!!İnat etmeyin Faizi yükseltin enflasyonu düşürün yoksa son bakanlığınız bu sizin... 0 0 Yanıtla İsimsiz : Faiz yükseltmek geçici çözüm,uzun vadede hiç bir işe yaramadigi gibi bir süre sonra daha yüksek enflasyon oluşuyor...Öyle bir algı olmuş ki faiz yükselti ve hemen her şey düzelecek..öyle değil işte... 0 0
  • Resul Bey: Bir memur Avrupa ve ABD 'de tek maaşına ortala klimalı güzel bir araba alırken biz de bu durum minimum 15 maaştan başlamaktadır. Bu Hak adalet ve vicdanın neresine sığmaktadır? bom boş teneke yığını şahin tempra r9 vb. araçlara en az 80 bin istenen yani bir polisin 5 kat maaşına tekabül eden bir meblağdan bahsetmek hiç mi canınızı yakmaz, size dokunmaz? Diyelim ki arabaların tamamı ithal hiç markamız yok ondan böyle..Şimdi TOGG geliyor, sonra ne bahane bulacaksınız?? 0 0 Yanıtla
  • AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol Mal Varlığını Açıkladı
    14:49 AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol Mal Varlığını Açıkladı

    AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol, mal varlığını açıkladı. Demirkol, 8 yıl İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bulunduğunu ve başhekimlik yaptığını belirterek, mal varlığına ilişkin bilgileri paylaştı. Mal varlığının içinde bir otomobil, arsalar ve tarlalar bulunduğunu ifade eden Demirkol, nakit kısmını da seçim döneminde harcadığını söyledi.

  • Edirne'de devlet desteğiyle kurulan 40 sera üreticilere teslim edildi
    14:49 Edirne'de devlet desteğiyle kurulan 40 sera üreticilere teslim edildi

    Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Edirne Örtü Altı Üretim Alanlarının Revizyonu' ve 'Sera Kurulumu' projeleri kapsamında kurulan 40 sera, törenle üreticilere teslim edildi. Edirne Valisi Yunus Sezer, törende yaptığı konuşmada kentte üretimin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Sezer, sera alanlarının genişletilmesi ve seracılığın geliştirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

  • Kayseri'de Şubat Ayı İhracat Rakamları Değerlendirildi
    14:48 Kayseri'de Şubat Ayı İhracat Rakamları Değerlendirildi

    Kayseri Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgesi başkanları, şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Şubat ayında ihracatlar bir önceki yıla göre yüzde 17,7 artarak 314 milyon 61 bin dolar olarak gerçekleşti. Mobilya en çok ihracat yapılan sektör olurken, Irak en çok ihracat yapılan ülke oldu. Kayseri'nin ihracat başarısının sürdürülebilir olması için destek gerektiği vurgulandı.

  • Kırşehir İl Özel İdaresi, köylere 420 çöp konteyneri dağıtımına başladı
    14:47 Kırşehir İl Özel İdaresi, köylere 420 çöp konteyneri dağıtımına başladı

    Kırşehir İl Özel İdaresi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından alınan 2 milyon 500 bin lira değerindeki 420 çöp konteynerini köylere dağıtmaya başladı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Avşar, çevre düzeni ve temizlik hizmetlerinin önemine vurgu yaparak, konteynerlerin temininde destek olan Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan'a teşekkür etti.

  • Manavgat Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Soğuk Hava Deposu Projelerini İnceledi
    14:46 Manavgat Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Soğuk Hava Deposu Projelerini İnceledi

    Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Cuma Pazarı Kapalı Pazar Yeri ve Taşağıl Soğuk Hava Deposu projelerini yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Manavgat Belediyesi'nin her mahalleye kapalı alan yapma projesi kapsamında Milli Egemenlik Mahallesi Kapalı Pazar Yeri Projesi'nin temeli atıldı. Soğuk hava deposuyla birlikte, tarlalarında ve bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri büyük bir heyecanla hasat eden üreticiler, ürünlerini aynı gün içerisinde soğuk hava deposuna ulaştırmanın avantajına sahip olacak. Soğuk Hava Deposu'nun Mayıs ayında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

  • DSİ, Yozgat'a 16 milyar lira harcayarak 122 tesis inşa etti
    14:41 DSİ, Yozgat'a 16 milyar lira harcayarak 122 tesis inşa etti

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, DSİ'nin son 21 yılda Yozgat'a 16 milyar 961 milyon 86 bin lira harcamayla 122 tesis inşa ettiklerini bildirdi. Yapılan tesisler arasında içme suyu tesisleri, barajlar, göletler ve HES'ler bulunuyor. Ayrıca, tamamlanan taşkın koruma tesisleri ile taşkın riski azaltılmış ve vatandaşlar güvence altına alınmıştır.

  • Adana'da çiftçilere hibe destekli 22 ton soya tohumu dağıtıldı
    14:39 Adana'da çiftçilere hibe destekli 22 ton soya tohumu dağıtıldı

    Adana'da Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi' kapsamında 9 ilçede 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarım arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, desteklerin devam edeceğini belirtti.

  • Türkiye'den İhraç Edilen Gıda Ürünleri İç Pazarda Satılıyor
    14:38 Türkiye'den İhraç Edilen Gıda Ürünleri İç Pazarda Satılıyor

    Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, ihraç edilen bazı gıda ürünlerinin gümrük kapılarından yasaklı maddeler tespit edildiği için geri çevrilmesiyle ilgili endişelerini dile getirdi. Demirtaş, Tarım ve Orman Bakanlığına denetim mekanizmalarının iyileştirilmesi ve eleman sayısının artırılması çağrısında bulundu.


Advertisement