İhracatçılarımız, Rusya ve İsrail Yollarına Düşmek İçin Fazla Gecikmesin" - Son Dakika
Ekonomi

İhracatçılarımız, Rusya ve İsrail Yollarına Düşmek İçin Fazla Gecikmesin"

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, hükümetin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dış ilişkiler restorasyonu girişimlerini takdirle karşıladıklarını belirterek, "İhracatçılarımız, Rusya ve İsrail yollarına düşmek için fazla gecikmesin.

30.06.2016 12:18

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, hükümetin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dış ilişkiler restorasyonu girişimlerini takdirle karşıladıklarını belirterek, "İhracatçılarımız, Rusya ve İsrail yollarına düşmek için fazla gecikmesin." ifadesini kullandı.

Demirtaş, açıklamasında, Türkiye ile İsrail varılan mutabakatla iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girdiğini, Rusya ile ilişkilerin normalleşmesinin de özellikle son dönemde ihracatçılar açısından öne çıkan pazar haline gelmesi dolayısıyla çok önemli olduğunu belirtti.

Düşmanlığın kimseye faydası bulunmadığını ifade eden Demirtaş, "Hükümetin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış ilişkiler restorasyonu girişimlerini, takdirle karşılıyoruz. İhracatçılarımız, Rusya ve İsrail yollarına düşmek için fazla gecikmesin." dedi.

Demirtaş, hükümetin, ihracattaki kötü gidişin önüne geçecek yeni dış ticaret teşvik paketinin yolda olduğunu açıkladığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

" Mehmet Şimşek'in kabinede tekrar yer alması, piyasalar açısından olumlu karşılandı. Başbakanımız Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Ekonomik Koordinasyon Kurulundan (EKK) çıkan yeni ekonomi paketi de umut veriyor. 16 aşamalı paket, ülkemizin 2016 yılı ekonomi politikasına yön verecek. Özellikle üretim ve ihracat destek paketinin hayata geçirilecek olması, bizim için çok önemli. Galiba döviz kazandıran başarılı iş adamlarımıza yeşil pasaport verilecek. Biz bunu destekliyoruz ama oda ve borsa meclis üyelerine de görev süresince yeşil pasaport istiyoruz. Çünkü ihracatçılarımız ve meclis üyelerimizin dünyanın dört bir yanına dağılarak bakir pazarlar keşfetmesi için vize sorunuyla uğraşmamaları gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İhracatçılarımız, Rusya ve İsrail Yollarına Düşmek İçin Fazla Gecikmesin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement