İnşaat Sektöründe Dijitalleşme Ne Durumda? Yapay Zekadan Faydalanılıyor Mu? - Son Dakika
Son Dakika Logo
Ekonomi

İnşaat Sektöründe Dijitalleşme Ne Durumda? Yapay Zekadan Faydalanılıyor Mu?

06.06.2021 02:01  Güncelleme: 14:58

Çuhadaroğlu Metal Pazarlama Müdürü Ali Tuna Şenatlı, diğer sektörlere göre inşaat sektörünün dijitalleşme sürecinde biraz geride kaldığını söyledi.

Çuhadaroğlu Metal Pazarlama Müdürü Ali Tuna Şenatlı, diğer sektörlere göre inşaat sektörünün dijitalleşme sürecinde biraz geride kaldığını söyledi.

Çuhadaroğlu olarak BİM modellemesini ürünlerine adapte etmeye başladıklarını ifade eden Şenatlı, inşaat sektöründe yapay zekanın kullanımına ilişki şunları şöyledi:

"Yapay zekanın kullanılması için öncelikli olarak verinin toplanması gerekiyor ve burada ortak veri alanı denilen bir kavram ortaya çıkıyor. Eğer inşaat sektöründe bu kısım gelişirse o zaman yapay zeka uygulamalarının kullanımı da ona paralel olarak artacaktır"

Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi İnşaat Sektöründe Dijitalleşme Ne Durumda? Yapay Zekadan Faydalanılıyor Mu? - Son Dakika


Advertisement