Çuhadaroğlu Metal Pazarlama Müdürü Ali Tuna Şenatlı, diğer sektörlere göre inşaat sektörünün dijitalleşme sürecinde biraz geride kaldığını söyledi.
Çuhadaroğlu olarak BİM modellemesini ürünlerine adapte etmeye başladıklarını ifade eden Şenatlı, inşaat sektöründe yapay zekanın kullanımına ilişki şunları şöyledi:
"Yapay zekanın kullanılması için öncelikli olarak verinin toplanması gerekiyor ve burada ortak veri alanı denilen bir kavram ortaya çıkıyor. Eğer inşaat sektöründe bu kısım gelişirse o zaman yapay zeka uygulamalarının kullanımı da ona paralel olarak artacaktır"
Son Dakika › Ekonomi › İnşaat Sektöründe Dijitalleşme Ne Durumda? Yapay Zekadan Faydalanılıyor Mu? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.