İş Bankası Atağa Kalkıyor - Son Dakika
Ekonomi

İş Bankası Atağa Kalkıyor

İş Bankası Atağa Kalkıyor

İş Bankası Erbil Ve Bağdat Şubeleri 3 Ay İçinde Açılacak.

18.12.2010 12:17

BURSA'da konuşan İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, 2011 yılında şube ağını genişletmeye devam edeceklerini belirterek, "2010 yılındaki gibi her hafta aşağı yukarı bir şube açacağız. Gelecek yıl 50 -60 civarında şube açılır, bin civarında personel alımımız olur" diye tahmin ediyorum. Erbil ve Bağdat şubeleri 3 ay içinde açılacak. Rusya'daki banka alımı anlaşması 2 ay içinde sonuçlanacak" dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, İş Bankası Emeklileri Derneği'nin Bursa Lokali'nin açılışına katıldı. Özince, dün akşam yapılan açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İş Bankası'nın, Rusya'daki Bank Sofia yatırımı ile ilgili son durumu hakkındadaki soruyu yanıtlayan Genel Müdür Ersin Özince, buradaki sürecin, önsözleşme aşamasına gelindiğini söyledi.

Rusya'nın güvenlik onayını vermesinin ardından devir bilançolarının çıkartılacağını ifade eden Özince, "Tahmin ediyorum ki 2 ay içinde Bank Sofia alımını yapacağız. Bank Sofia 15 şube ve temsilciliği bulunan küçük bir banka. İş Bankası'nın uzun soluklu yaklaşımı ile zaman içinde büyütebileceğimizi, geliştirebileceğimizi düşünüyoruz. Zaten iştirakimiz Şişe Cam'ın Rusya'nın çeşitli yerlerinde birçok yatırımı var. Bu da finans alanındaki yatırımımız olacak" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DEKİ GÜCÜMÜZÜ AZALTMA PAHASINA YATIRIM YAPACAK DA DEĞİLİZ"

Rusya'nın dışında Balkanlar'da ve Orta Doğu'da banka alımı ile ilgilenebileceklerini kaydeden Genel Müdür Özince, "Ülkemizdeki bankacılığın gelişimi o kadar güçlü ki, bunun yanında kendi sahamızda yabancı sermaye ile rekabet içindeyiz. Türkiye'deki gücümüzü azaltma pahasına yatırım yapacak da değiliz. Söylediğim yerlerde bir yatırım söz konusu olursa bu daha ziyade fırsatçı, çok uygun fiyatlarla elimize geçerse düşünürüz. Ama bu coğrafyada şube açma çalışmalarımız devam ediyor. Irak'ta 4 şube düşünüyoruz. Bunların Bağdat ve Erbil öncelikli olmak üzere yeni yılın ilk 3 aylık döneminde açılır diye tahmin ediyorum. Suriye'de temsilcilik, Azerbaycan'da şube, Bulgaristan'da iştirakimiz İşbank GBBH'nın Şube faaliyetlerimiz de var. İş Bankası'nın yöremizde daha geniş bir ağ ile artık büyüme aşamasında olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

"Emekli promosyonları konusunda bankalar ile yapılan anlaşmalar hakkında neler düşünüyorsunuz" şeklindeki soruyu yanıtlayan Özince, "Benim kişisel görüşüm, her nevi promosyonun banka ile müşteri arasında doğrudan görüşülmesi. Bu hem etik, hem adalet yönünden daha uygun olduğunu düşünüyorum. Her çalışan ya da emekli insanın kendi bankacılık ilişkisini kendi koşullarında pazarlık edebilmesi en doğrusu olacaktır. Bu konulara genelci yaklaşım bazı kişiler açısından avantaj, bazı kişiler açısından da dezavantaj yarattığı için doğru değil. Artık günümüzde bankacılık öyle rekabetçi ki zaten her müşteri bankasıyla bir şekilde işleri tarifeleri rekabet koşullarında pazarlık edilebiliyor" diye konuştu.

"BİZ SADECE SAĞLIKLI KREDİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, 'Kriz döneminde bankalar krediler verme konusunda çok tartışıldı. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?' şeklindeki soruyu ise, İş Bankası'nın bu konudaki eleştirilere hiçbir zaman hedef olmadıkları yanıtını verdi. Hiç bir zaman zikzak çizen bir yönetim anlayışı içinde olmadıkları için böyle bir durum yaşamadıklarını ifade eden Özince, "Biz çalışanların en çok paya sahip olduğu hissedarlık yapısına sahibiz. Onun için her dönemde istikrarlı bir duruş sergiliyoruz. İş Bankası'nın tüketici finansmanında da üretici finansmanında da rakamları büyümeye devam edecek. Bizim özellikle 'Şu kredide birinci olacağız, bu kredide ikinci olacağız' diye bir çabamız yok. Biz sadece sağlıklı kredi vermeye çalışıyoruz. İnsanlara da ödeyebilecekleri borcun altına girebilecekleri tutarlarda kredi vermeye özen gösteriyoruz. Biz kredi mağdurları yaratmamaya çalışıyoruz. Buna rağmen de böyle sıkıntılar olduğunda da borcunu ödeyecek gücü ve niyeti olanlarla da oturup her türlü sıkıntıyı çözmeye çalışıyoruz. Bizim sorumlu kredilerimiz toplam kredilerimizi içinde çok küçük bir paydır" dedi.

"HER BORCU OLANIN ALACAĞINI DEVLET ÜZERİNDEN Mİ ALACAĞIZ"

Hükümet tarafından yapılan yeniden borç yapılandırma çalışmasının bulunduğunu ve bunun bankalara nasıl bir yansımasının olacağının sorulması üzerine Özince, bu çalışmanın hükümetin doğrudan alacakları ile ilgili bir çalışması olduğunu kaydetti. Özince, "Her borcu olanın alacağını devlet üzerinden parlamento üzerinden mi ele almamız mümkün? Böyle bir şey mevzu bahis olamaz" diye konuştu.

"HER YIL BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYORUZ"

İş Bankası'nın gelecek yılı ile ilgili değerlendirmede de bulunan Özince, şube ağını genişletmeye devam edeceklerini açıklayarak, "Büyümeyi sadece büyükşehirlerde yapmıyoruz. Anadolu'nun her yerinde, ilçelerde, küçük yerleşim yerlerinde de şubeler açan en geniş teşkilata sahip olan özel bankayız. 2010 yılındaki gibi her hafta aşağı yukarı bir şube açtık. 50 -60 civarında şube açılır diye tahmin ediyorum. Kriz var denilen 2 yılda 4 bine yakın yeni personel almıştık. Tabİi ayrılanlar da oldu. 4 bin kadro artışı olmadı. Bizim her yıl bin civarında personel alımımız olur. Yeni şubeler ve emekli olan mensuplarımızın yerini doldurmak için binden aşağı rakam yok" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İş Bankası Atağa Kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement