Bakan Elvan: Ekonomimiz Ordumuz Gibi Sapasağlam - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Elvan: Ekonomimiz Ordumuz Gibi Sapasağlam

Kalkınma Bakanı Elvan, Türkiye ekonomisinin ordusu gibi sapasağlam ve güçlü olduğunu belirterek, "Bir yandan terör yuvalarını dağıtırken, diğer yandan ekonomimizi büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

24.01.2018 23:04  Güncelleme: 10:07

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Terörle mücadeleden taviz vermeden bölgemizde hiçbir karışıklık, istikrarsızlık kalmayıncaya kadar ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız. Ulusal güvenliğimizi, istiklalimizi tehdit eden her unsurla sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Ekonomimiz de ordumuz gibi sapasağlam. Bir yandan terör yuvalarını dağıtırken, diğer yandan ekonomimizi büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

"DÖRT BİR KOLDAN TERÖR ÖRGÜTLERİNİN TEPESİNE ÇÖKTÜK"

Elvan, son yıllarda Türkiye'nin yakın coğrafyasında yaşanan sıkıntılara değinerek, şöyle devam etti:

"Terörle mücadeleden taviz vermeden bölgemizde hiçbir karışıklık, istikrarsızlık kalmayıncaya kadar ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız. Ulusal güvenliğimizi, istiklalimizi tehdit eden her unsurla sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu kapsamda 5 gün önce terör yuvalarını dağıtmak, PKK, YPG, PYD ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin bölge halkına yönelik zulmüne son vermek maksadıyla Zeytin Dalı Operasyonu'nu başlattık."

Dört bir koldan terör örgütlerinin tepesine çöküldüğünü kaydeden Elvan, ülkenin güneydoğu sınırında terör örgütü oluşturmak isteyenlerle FETÖ'nün aynı yerden beslendiğini vurguladı. Bakan Elvan, Türkiye'nin tüm terör örgütleri ile mücadelesine sonuna kadar devam edeceğinin altını çizdi.

"RİSK PRİMİMİZDE YUKARI YÖNLÜ HAREKET SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bakan Elvan, operasyon başladıktan sonra ekonominin etkilenip etkilenmeyeceğine dair tartışmalara da şahit olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunu açıklıkla vurgulamam gerekiyor; Ekonomimiz aynı ordumuz gibi sapasağlamdır ve güçlüdür. Bu konuda en ufak bir kaygınız söz konusu olmasın. Bir yandan terör yuvalarını dağıtırken, diğer yandan ekonomimizi büyütmeye devam edeceğiz. Devam eden operasyonlara rağmen borsamız dün ve bugün rekor kırdı. Tüketici güven endeksi 8 ayın zirvesinde üstelik yüzde 11,1'lik bir atışla neticelendi."

Elvan, Türkiye ekonomisinin 2017'de yaşadığı büyümeden bahsederek, geçen yıl ihracatta yakaladıkları artışı bu sene de gerçekleştireceklerini bildirdi.

Sadece ihracatta değil büyümede, turist sayısında ve benzeri diğer alanlarda da önemli başarılar elde edeceklerini dile getiren Elvan, dövizde ve Türkiye'nin ülke risk priminde yukarı yönlü bir hareketin söz konusu olmadığını ifade etti.

Elvan, hükümet olarak pek çok konuda olduğu gibi Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik de önceden hazırlıklarını yaptıklarını anlatarak, "2018 bütçemizde mali alanımızı öngörülerimizin üzerinde daraltacak bir durum asla görmüyoruz." dedi.

Bakan Elvan: Ekonomimiz Ordumuz Gibi Sapasağlam
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Elvan: Ekonomimiz Ordumuz Gibi Sapasağlam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement