Kartonsan 100 Milyon TL Yatırım Yapacak - Son Dakika
Ekonomi

Kartonsan 100 Milyon TL Yatırım Yapacak

Kartonsan 100 Milyon TL Yatırım Yapacak

Pak Grubu şirketlerinden Kartonsan, karton makinası tevsii yatırımı yapacak Pak Grubu şirketlerinden Kartonsan, karton makinesi tevsii yatırımı yapacak.

13.07.2013 09:34

Pak Grubu şirketlerinden Kartonsan, karton makinası tevsii yatırımı yapacak Pak Grubu şirketlerinden Kartonsan, karton makinesi tevsii yatırımı yapacak. Haziran 2014'te tamamlanacak ve 100 milyon TL'ye mal olacak yatırım sayesinde şirket, 180 bin ton olan kapasitesini 240 bin tona çıkarmış olacak. Şirket, yatırımın tamamını öz sermayeden karşılayacak.

Kartonsan Genel Müdürü Haluk İber, yatırıma ilişkin yaptığı açıklamada, " Avusturya'nın önde gelen makine üreticisi olan Andritz firması ana tedarikçimiz olacak. Bobin kesme makinesi siparişini ise sektörün en büyük firmalarından VOITH Paper'a vermiş bulunmaktayız" dedi. Bir şirketi büyütmenin yolunun teknolojilerin yenilenmesinden geçtiğini söyleyen İber, Kartonsan'ın Mayıs 2012'de karar verilen karton makinesi tevsii yatırımı için gerekli siparişlerinin, ÇED raporunun alınmasından sonra gerçekleştiğini söyledi.

-"ÜRETİMİN YÜZDE 78'İNİ İÇ PİYASAYA SATIYORUZ"-

Kartonsan'ın gerçekleştireceği karton makinesi tevsii yatırımının 100 milyon TL'ye mal olacağını ve Haziran 2014'te tamamlanacağını açıklayan İber, "Bu yatırım nedeni ile 2014 yılı bizim için oldukça önemli. Söz konusu yatırımla birlikte kapasitemiz yüzde 30 artacak" dedi. Kartonsan'ın Türkiye'de, pazarının yüzde 35'lik kısmına sahip olduğunu söyleyen İber, "Geçen yıl 177 bin tonluk üretime karşılık, 158 bin tonluk bir satış gerçekleştirdik. Bu rakamın 36 bin tonluk kısmı ihraç edildi. Satışlardan elde ettiğimiz 206 milyon TL'nin 138.8 milyon TL'si iç piyasadan, kalan kısmı ise ihracat gelirlerinden oluşuyor. Kartonsan olarak toplam üretimimizin yüzde 78'ini iç piyasaya yüzde 22'sini ise yurtdışına satıyoruz" dedi.

-"20'NİN ÜZERİNDE ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ"-

İhracatta ana pazarlarının Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya, İspanya ve Portekiz'den oluştuğunu söyleyen İber, yeni ihraç pazarlarının ise İngiltere, Mısır ve Özbekistan olduğunu açıkladı. 20'nin üzerinde ülkeye ihracat yaptıklarını bildiren Haluk İber, yeni yatırımla birlikte 2014'te, 36 bin tonluk ihracat rakamını koruyacaklarını, iç piyasada ise 140 bin tonluk satış rakamı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

- İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Kartonsan 100 Milyon TL Yatırım Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement