Kocaeli'nde Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi - Son Dakika
Ekonomi

Kocaeli'nde Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Kocaeli\'nde Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Kocaeli Vergi Daire Başkanlığı, 15 Şubat-3 Mart tarihleri arasında kutlanan 24'üncü Vergi Haftası kapsamında vergi rekortmenlerine ve başarılı personeli plaketle ödüllendirildi.

25.02.2013 17:44

Kocaeli Vergi Daire Başkanlığı, 15 Şubat-3 Mart tarihleri arasında kutlanan 24'üncü Vergi Haftası kapsamında vergi rekortmenlerine ve başarılı personeli plaketle ödüllendirildi. Kurumlar vergisinde ilk sırayı yine Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş (TÜPRAŞ), ikinciliği Yıldız Entegre A.Ş., üçünlüğü ise, İstanbul Gübre Sanayi A.Ş. aldı.

Ramada Otel Salonu'nda 2011 yılının vergi rekortmenleri 44 mükellefe plaket verilmesi nedeniyle düzenlenen törene Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Vergi Dairesi Başkan Vekili Ayhan Yaman, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ile vergi rekortmeni olan firmaların sahip ve yöneticileri katıldı. Ödül töreni öncesi konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca sanayici ve işadamlarının verdiği verginin değerini bildiklerini söyleyerek konuşmasına söyle devam etti:

"Vergilerini verip vatandaşlık görevlerini yerine getirerek dereceye girenleri gönülden tebrik ediyorum. Daha kaliteli üretip dünyaya açılmaları ve vergilerini ödemelerini istiyoruz. Vergi denilince ilk akla gelen devlettir. Vergi yoksa düzensizlik vardır. Vergi ve devlet birbirinin parçasıdır. Devlet, toplumdaki ekonomik ve ticari ilişkileri takip edecek duruma geliyor. İlerideki dönemlerde vergi kaçırmak diye bir şey olmayacaktır ve o zaman rekortmen sayıları artacaktır. İşadamı vergisini tam veriyorsa ondan biz başka bir şey isteyemeyiz. Kocaeli, geçen yıl 36 milyar vergi verdi. Kişi başına 22 bin lira ile 23 bin lira vergi düşüyor. İstanbul'dan sonra ikinciyiz. Vergi rekortmenleri mükellefleri bir kez daha tebrik ediyorum."

Kurumlar vergisinde birinciliği Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş, ikinciliği Yıldız Entegre A.Ş., üçüncülüğü ise, İstanbul Gübre Sanayi A.Ş. alırken gelir vergisinde ise, birinciliği Mehmet Ali Gündoğan, ikinciliği Vefa İbrahim Aracı, üçüncülüğü ise Fatih Mehmet Demir plaketle ödüllendirildi. - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kocaeli'nde Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement