Moody's Türkiye'yi Takvimden Çıkardı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Moody's Türkiye'yi Takvimden Çıkardı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
 Güncelleme: 

"Sıfırcı hoca" olarak bilinen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, geçen yıl sonunda belirlediği ve Türkiye için bugün görünen değerlendirmeyi takviminden çıkardı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, geçen yıl sonunda belirlediği ve Türkiye için bugün görünen değerlendirmeyi takviminden çıkardı. Kurumun takvimine eklenen notta Türkiye'nin kredi notu ile ilgili değerlendirmesinin 22 Kasım itibariyle takvimden çıkarıldığı belirtildi.

Moody's, bugün veya gelecek günlerde bir değerlendirme yaparsa, takvim dışı bir değerlendirme olacak.

Ayrıca, kurumdan yapılan en son değerlendirmede (23 Eylül tarihinde) Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunu 'yatırım yapılabilir düzey' olan 'Baa3'ten bir basamak aşağıda olan 'Ba1'e düşürmüş ve not görünümünü 'durağan' olarak belirlemişti.

Kaynak: İHA