Mustafa Koç: Türkiye Erken Seçimi Kaldıramaz - Son Dakika
Ekonomi

Mustafa Koç: Türkiye Erken Seçimi Kaldıramaz

Mustafa Koç: Türkiye Erken Seçimi Kaldıramaz

Kendi adını taşıyan merkezin açılışında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, "Türkiye erken seçimi kaldıramaz" dedi.

20.06.2015 07:36  Güncelleme: 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, "Düşünebiliyor musunuz 2 ay sonra Türkiye yeniden bir seçim atmosferine girecek. Türkiye bunu kaldıramaz. Kaldırmaması da lazım" dedi.

GÜNDEME İLGİSİZ KALAMADI

Hafta ortasında Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi, İzmir'in Urla İlçesi'nde, Vehbi Koç Vakfı, TINA Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı ve Urla Belediyesi'nin işbirliğiyle Mustafa V. Koç Deniz Arkeolojisi Araştırma Merkezi'ni açtı. Denize tutkusuyla tanınan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, kendi adını taşıyan merkezin açılışında, çok keyifli ve gururluydu. Açılış töreni sonrasında Koç, sadece bu tutkusundan söz etmek istiyordu. Ama Türkiye'nin yoğun gündemine direnemedi. Mustafa Koç, seçim sonuçlarıyla ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.

"KOALİSYONA 'HAYIR' DOĞRU DEĞİL"

Koç, 'Erken seçim ihtimali görüyor musunuz?' sorusuna, "Siyasi partiler anlaşmalı. Ortak payda Türkiye ise belli ilkeler çerçevesinde koalisyon için anlaşıyor olmaları lazım. Açıkçası ben koalisyona yekten hayır demeyi doğru bulmuyorum" yanıtını verdi.

"TÜRKİYE ERKEN SEÇİMİ KALDIRAMAZ"

Koç, aralarında Ali Koç'un da olduğu TÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerinin Ankara'da parti liderleriyle yaptıkları görüşmelerde "erken seçim olmasın, partiler anlaşsın" mesajının verildiğinin hatırlatılması üzerine de, "Düşünebiliyor musunuz 2 ay sonra Türkiye yeniden bir seçim atmosferine girecek. Türkiye bunu kaldıramaz. Kaldırmaması da lazım" dedi.

"DEVLET KUŞU KONMUŞTU AMA..."

Mustafa Koç, "Seçim sonrası rahatlama oldu, tüketim canlandı" şeklindeki yorumlarda da "erken" davranıldığını düşünüyor. "Bunları konuşmak için daha çok erken. 2-3 ay beklemek lazım. Çok şükür şimdilik rakamlar iyi. Allah korusun bir belirsizlik olursa..." diyen Koç, dövizin yükselişiyle ilgili olarak da, "Tabii ki dolar bütün para birimlerine karşı yükseldi ancak gelişmekte olan ülkeler içinde parası en çok değer kaybeden ülke de biziz. Unutmayın ki bir varil petrol 40-45 dolar bandında gezerken, Türkiye'nin cari açığında bu durum 10 milyar dolar artı yazdı. Bu çok büyük bir hadise. O kadar büyük bir devlet kuşuydu ki başımıza konan, daha da avantaja çevrilebilirdi diye düşünüyorum. Bunun bütçe açığını kapatmaya daha çok katkısı olurdu. Bütçe açığına müspet etkisi de olurdu. Seçim atmosferi ve konjonktür nedeniyle bu fırsat yeterince değerlendirilemedi. Yine de Türkiye'nin şu andaki makro ekonomik parametreleri sağlıklı görünüyor" dedi. (Kaynak: Hürriyet)

Son Dakika Ekonomi Mustafa Koç: Türkiye Erken Seçimi Kaldıramaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • ABDULLAH: TÜRKİYE KALDIRIR DA SONUCUN NE OLDUĞUNU BİLİDİĞİN İÇİN SEN KALDIRAMASSIN KOÇ 54 3 Yanıtla
  • Murat: Erken seçim şart oldu artık iyi oldu böyle olması herkes gördü muhalefetin gerçek yüzünü 19 12 Yanıtla
  • genclik: Gezicilere yemek gonderen siz degilmiydiniz koc grubu 22 8 Yanıtla
  • Türk OVIÇ: Ne oldu koç ateş mi düştü 21 8 Yanıtla
  • nafız: erken secımde akp nın oyu %30. yolsuzluk ve cozum surecı akp yı bıtırecek 5 21 Yanıtla
  • almanya: Olur hemde bal gibi olur erken seçim sizin derdiniz tek parti olmasın ama yeni nesil anladı koalisyonu inşaalah en erken seçimde gine tek parti ak parti yüzfe elli ile gelecek ve size fırsat vermiyecek koç bey birde niye loalisyon istiyon sen. Yeni gezi olayları yapmak için istiyon 18 6 Yanıtla
  • Slm : Zaten seçin olsun hdp ye oy attım uykular im kaçtı koşa koşa sandığa tayyibe atmassam 19 4 Yanıtla
  • Ts: Capulcu sahtekar koc 18 3 Yanıtla
  • AC GELIYORUM: BU ULKE SENİN GIBI VATAN HAININI KAKDIRIYORSA ERKEN SECIMI HAYLI HAYLI KALDIRIR.İT 19 2 Yanıtla
  • zafer: niye kaldıramazmış mustafam..yoksa istediğiniz elden gider korkusu mu var? 17 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement