Ordulu Çocuklar Vodafone ile Yarını Kodladı - Son Dakika
Ekonomi

Ordulu Çocuklar Vodafone ile Yarını Kodladı

Ordulu Çocuklar Vodafone ile Yarını Kodladı

Türkiye Vodafone Vakfı, dijital geleceğe hazır nesillerin yetiştirilmesi hedefiyle, Habitat Derneği işbirliği ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın desteği ile hayata geçirdiği 'Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında Ordu'da kodlama eğitimi düzenledi.

19.03.2019 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Vodafone Vakfı, dijital geleceğe hazır nesillerin yetiştirilmesi hedefiyle, Habitat Derneği işbirliği ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın desteği ile hayata geçirdiği 'Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında Ordu'da kodlama eğitimi düzenledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hilmi Güler ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş'ın da katıldığı eğitimde 7-14 yaş arası 23 çocuk, programlama hakkında fikir sahibi olurken, üreticiliklerini ortaya çıkaracak çalışmalar yaptı.

Türkiye Vodafone Vakfı, dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirilmesi hedefiyle Habitat Derneği işbirliği ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın desteği ile hayata geçirdiği 'Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında Ordu'da 2018 yılında başlattığı kodlama eğitimlerine devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Merkezi'nde düzenlenen eğitimle yaşları 7-14 arasında değişen 23 çocuğa teknolojinin dili kodlama öğretildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hilmi Güler, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel'in de katıldığı eğitimde, çocuklar programlama hakkında fikir sahibi olurken üreticiliklerini ortaya çıkaracak çalışmalar yaptı. Yarını Kodlayanlar projesiyle bugüne kadar Ordu'da 500'e yakın, Karadeniz Bölgesi'nde ise 6 bin 50 çocuğa ulaşıldı.

Mehmet Hilmi Güler: "'Yarını Kodlayanlar' benzeri programları hem yatay hem de dikey olarak sürdürmemiz lazım"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hilmi Güler, şunları söyledi: " Türkiye Cumhuriyeti'nin gençleri yeni nesil teknolojiyle donanmış olarak gelişimini sürdürecek. Dolayısıyla, 'Yarını Kodlayanlar' benzeri programları hem yatay hem de dikey olarak sürdürmemiz lazım. Kodlama eğitimi alan 500 öğrencimiz için de dikey çalışma yaparak daha uzman çocuklar yetiştireceğiz. Şu anda Ordu'da 15 eğitmen yetiştiriyoruz. Bilgisayar oyunu yazabilecek bin genç yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu, milyarlarca dolarlık büyük bir sektör. Odu, bu anlamda bir marka şehir olacak. Endüstri 4.0'dan Endüstri 5.0'a geçiş, Vodafone'un yaptığı bu tür projelerle gerçekleşecek. Ordu'yu, 'düşünen, üreten ve yarışan' bir şehir yapmak istiyoruz. Teknoloji çok hızlı gelişiyor. İşimiz kolay değil. Geleceği yazan nesli burada oluşturacağız. ya yönetilen olacağız, ya yöneten olacağız. Yönetilen olursak, iki günümüz birbirine eşit olmaya devam edecek. İki günümüzün birbirine eşit olmamasını istiyorsak, AR-GE'ye ağırlık vereceğiz. Kodlama sektörüne ağırlık vereceğiz".

Hasan Süel: "Tüketen değil, üreten bir nesil istiyoruz"

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şöyle konuştu: "Vodafone olarak, daha iyi bir gelecek için çocuklarımızın eğitimine destek olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Tüketen değil, üreten bir nesil istiyoruz. Teknoloji üretebilmek için dijital dünyanın dili olarak kabul edilen kodlamayı öğrenmek gerekiyor. Kodlama eğitimlerimizde çocuklarımız, programlama hakkında fikir sahibi oluyor, üreticiliklerini ortaya çıkaracak çalışmalar yapıyor, kendi hayal dünyalarını oluşturuyor, kendi oyunlarını üretebiliyorlar. Onlara yenilikçi düşünmenin kapılarını açıyoruz. Projemizi 3 yıldır başarıyla sürdürüyoruz. Bu süreçte 40 bini aşkın çocuğa kodlama öğrettik. Projemiz bugün artık bir kodlama seferberliğine dönüştü. Projemizi adım adım tüm Türkiye'ye yayıyoruz. Bugün bir kez daha Ordu'da bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Ordu'da bugüne kadar 500'e yakın çocuğa eğitim verdik. Nisan sonuna kadar toplam 600 çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Projemizi ilk günkü heyecanımızla sürdürüyoruz".

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise şunları kaydetti: "Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, Türkiye Vodafone Vakfı'nın da önerisiyle 'Yarını Kodlayanlar' projesini Ordu'da yeniden başlattık. Dünyada yazılım sektöründe önde gelen ülkeler arasına girmek istiyorsak, yeni nesli bu yönde yetiştirmek durumundayız. Bu çerçeveden bakıldığında, kurumların çok büyük sorumlulukları var. Özellikle şirketlerin, yeni neslin bilgi teknolojilerine ulaşmasına yardımcı olması önemli. Bu noktada, Türkiye Vodafone Vakfı'nın kurumlarla iş birliği içinde hareket etmesi bizim için çok büyük önem arz ediyor. 7-14 yaş arası olarak ifade edilen, eğitimin doğrudan kişisel olarak beyne de kodlandığı bir dönemi en iyi kullanmak için ortaya çıkan tabloya vesile olmaktan dolayı mutluyuz. Gençlerimizin kodlama eğitiminin de ötesine geçerek yazılım üretmesini ve ülkemizin bilgi ve hafızasına kaydedilecek bir yapılanmaya imza atmasını istiyoruz".

Hedef 43 bin çocuk

Yapılan bilgilendirmede; 'Yarını Kodlayanlar' projesiyle Türkiye'nin dört bir yanında yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara kodlama eğitimi veriliyor. Gönüllü eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, uygulama yapma, hikaye oluşturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimlerin verildiği projeyle bugune kadar 58 ilde 41 bin 600'ün üzerinde çocuğa ulaşıldı. Nisan 2019 sonuna kadar 2 bin çocuğa daha kodlama eğitimi verilecek. Böylece toplam 60 ilde, 43 binin üzerinde çocuk kodlama ile tanışmış olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ordulu Çocuklar Vodafone ile Yarını Kodladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.

  • BYD, Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu
    20:34 BYD, Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu

    BYD, 2023'ün son çeyreğinde net karında artış bildirdi ve Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu. Shenzhen merkezli otomobil üreticisi, yılın son üç ayında net karını yüzde 19 artırarak 1.20 milyar dolara ulaştırdı. Gelir, yüzde 15 artarak 24.9 milyar dolar oldu. BYD'nin net karı tüm yıl için yüzde 81 artarak 4.2 milyar dolar oldu ve brüt kar marjları, geçen yıla kıyasla yüzde 17'den yüzde 20'ye yükseldi. BYD'nin dördüncü çeyrek satış hacmi yüzde 38 arttı; şirket, 526 bin'den fazla elektrikli otomobil satarak Tesla'nın 80 bin fazlasını sattı. Warren Buffett destekli BYD, üst üste ikinci yıl daha fazla araç üreterek, 3 milyon yeni enerji aracı (NEV) üretti; bu, hem hibrit hem de bataryalı elektrikli otomobilleri içeriyor. BYD'nin çoğu aracı, Tesla'nınkinden daha düşük bir fiyat aralığında satılıyor ve hibrit araçlar ya da tamamen elektrikli otomobiller olarak satın alınabiliyor. BYD, geçen yıl 50'den fazla ülkede ürünlerini sattı ve NEV satışlarında 'birçok ülkede birinci sırada' yer aldığını söyledi. Şirket, geçen yıl 242 bin'den fazla birimi ihraç etti. BYD, Macaristan'da yeni bir fabrika inşa etmeyi planlıyor ve orada ilk elektrikli otomobil müşteri grubuna teslimatlar yaptı. Ayrıca, Güney Amerika'da profili iyileştirmek için Brezilya'da eski bir Ford Motor Co. üretim merkezini canlandırmak üzere 620 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. BYD, küresel genişlemesini sürdürerek Çin'in NEV pazarının 2024'te güçlü bir şekilde büyüyeceğini belirtti. Şirket, çok markalı stratejisini ve küresel genişleme çabalarını sürdüreceğini söylüyor. BYD'nin başarısı, Pekin'den gelen cömert sübvansiyonlarla destekleniyor.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.


Advertisement