Koronavirüs otomobil sektörünü dize getirdi: İkinci çeyrekte 11 milyar euro kaybettiler - Son Dakika
Ekonomi

Koronavirüs otomobil sektörünü dize getirdi: İkinci çeyrekte 11 milyar euro kaybettiler

Koronavirüs nedeniyle otomobil sektörü bu yılın ikinci çeyreğinde 11 milyar euro kaybetti. Salgından etkilenmeye tek şirket Elon Musk'ın kurduğu Tesla oldu.

09.09.2020 12:26  Güncelleme: 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüs salgını dünya otomobil devlerini dize getirdi. Alman Ernst & Young danışmanlık şirketi dünya genelinde 17 otomobil üretici şirketinde yaptığı araştırmayı yayınladı. Salgının otomobil sektörünü 11 milyar euronun üzerinde gerilettiği belirtilen araştırmada, sadece Tesla'nın salgından etkilenmediği belirlendi.

EN KARLISI TESLA OLDU

Araştırmaya göre, otomobil üreticileri 2019 yılının ikinci çeyreğinde 22 milyar kar elde etti, bu yılın ikinci çeyreğinde ise 17 otomobil üreticisinin kar oranları yarıya düştü. Salgından etkilenmeyen tek şirket olan Tesla ise nisan-haziran döneminde bir önceki yıla göre daha iyi performans göstererek karlı otomobil şirketleri arasında en karlı seviyeye çıktı.

EN BÜYÜK DÜŞÜŞ MİTSUBİSHİ'DE

Salgın nedeniyle en büyük düşüşü yüzde 57 ile Mitsubishi gösterirken, Alman otomobil üreticileri Volkswagen yüzde 37, Daimler yüzde 29 ve BMW yüzde 22 eksi ile bu yılın ikinci çeyreği zararla kapattılar. Araştırmada dünya otomobil üreticilerinin toplam cirolarının 177 milyar olduğu, salgın nedeniyle yüzde 41'lik bir düşüş kaydedildiği belirtildi.

Koronavirüs otomobil sektörünü dize getirdi: İkinci çeyrekte 11 milyar euro kaybettiler
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Koronavirüs otomobil sektörünü dize getirdi: İkinci çeyrekte 11 milyar euro kaybettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • GAKGOŞ: LÜTFEN DÜŞÜNÜN FABRİKA ÇIKIŞI 50.000 TL OLAN ARABA ÇIPLAK VERGİSİ ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KDV Sİ TEKRAR KULLANIM VERGİSİ NİYE ALDIN VERGİSİ SANA GİRSİN VERGİSİ DERKEN BAKMIŞSIN 150 000 TL OLMUŞ EEEE FABRİKA NE YAPSIN KARDEŞ KAÇA VERSİN DEVLET BORÇ ÖDÜYOR NASIL ÖDÜYOR GARİBANA BİNEREK ÖDÜYOR SAYIN DEVLETLİM ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANA 7 YILDA BİR VERGİSİZ KDV SİZ ARACINI VERİN KULLANSIN KÜLÜSTÜRLERİ ORTADAN KALDIRIN VATANDAŞ KAZA YAPIP ÖLÜYOR BENZİN FİYATI İNDİ BİRGÜN SONRA ÇIKTI NE LA HALK OTÜBÜSÜ 5 1 Yanıtla
  • Üretim yağmazsanız : Uygun vermezseniz tabi satamazsınız 5 1 Yanıtla
  • Hamit: Zaten cevre dostu deil 3 1 Yanıtla
  • Adınızı Yazın: araba yok diye salağa yatarsanız. satmadığınız maldan nasıl kar edeceksiniz? 2 1 Yanıtla
  • Dogru adlm : Butun araclarl sotoklarsanlz zarar edersiniz simdi her bir araca 1000 avro fazladan piyasaya dureceyiniz beli oldu ama yinede 2 el arabalardan daha iyi 2 0 Yanıtla
  • maho: dolarım var alcam kardeşim 0 1 Yanıtla
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement