Trakya'da Coğrafi İşaretli Ürün Sayısı Artacak" - Son Dakika
Ekonomi

Trakya'da Coğrafi İşaretli Ürün Sayısı Artacak"

Trakya\'da Coğrafi İşaretli Ürün Sayısı Artacak"

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, coğrafi işaret alan ürünlerin sayısını arttırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

30.10.2018 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, coğrafi işaret alan ürünlerin sayısını arttırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

TRAKYAKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Şahin'in Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteğiyle bu yıl 9'uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) katıldığı belirtildi.

Fuarın ilk günde 40 bin ziyaretçi sayısına ulaştığı aktarılan açıklamada, "Antalya'da bir fuara bir günde gerçekleşen en çok ziyaretçi rekorunu kırdı. Antalya Ticaret Borsasının 'Sizin Oraların Nesi Meşhur' sloganıyla bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği YÖREX, 24 Ekim'de kapılarını açtı. Açılışına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve 72 ilden çok sayıda üst düzey yönetici, oda ve borsa başkanlarının katıldığı YÖREX 2018, 200.000 ziyaretçi ile yeni bir rekor kırdı." ifadelerine yer verildi.

Fuarın açılışına katılan TRAKYAKA Genel Sekreteri Şahin, yöresel ürünlerin coğrafi işaret alması konusuna önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"YÖREX Fuarı, Türkiye'de yöresel ürünlerin korunması ve katma değerli ürüne dönüştürülmesi yolunda dokuz yıldır coğrafi işaret farkındalığı ile ilgili büyük katkı ortaya koydu. Türkiye'de coğrafi işaretli ürün sayısının 379, başvuru işlemleri devam eden ürün sayısının da 413 olduğu düşünülecek olursa bunda kurumların çalışmaları kadar YÖREX gibi organizasyonların da payı var. Biz de Trakya olarak hali hazırda 6 ürüne coğrafi işaret aldık, 13 ürün de başvuru aşamasında bulunuyor. Ayrıca 12 ürüne daha coğrafi işaret almayı planlıyoruz ve bunun ön çalışmaları içerisindeyiz. YÖREX Fuarı'nda bu ürünlerin tanıtılmasına önem verdik ve coğrafi işaret alan veya alacak ürünleri bu organizasyonda sergiledik. Önümüzdeki yıl YÖREX'te sergilenecek coğrafi işaretli ürün sayısını daha da arttırmayı planlıyoruz."

Beş gün süren fuar süresince Trakya standının önemli misafirler ağırladığı aktarılan açıklamada, "Açılış günü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gazeteci Yavuz Donat, farklı illerden ticaret ve sanayi odalarıyla borsa başkanları standı ziyaret etti. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İhtiyar, İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı Trakya standına gelen misafirleri ağırladı, Trakya'ya özgü ürünler hakkında ziyaretçilere bilgi verildi." ifadeleri kullanıldı.

Fuarda TRAKYAKA'ya plaket verildiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Trakya'da Coğrafi İşaretli Ürün Sayısı Artacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement