Tübitak, Girişimci Lise Öğrencilerini Ödüllendirdi - Son Dakika
Ekonomi

Tübitak, Girişimci Lise Öğrencilerini Ödüllendirdi

Tübitak, Girişimci Lise Öğrencilerini Ödüllendirdi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), girişimci lise öğrencilerinin başarılı iş fikirlerini ödüllendirdi.

30.05.2013 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından lise öğrencilerinin yenilikçilik temelli düşünme yeteneğinin geliştirilmesi, girişimcilik ve yenilikçilik farkındalığının artırılması amacıyla "2013 Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması" düzenlendi.

Lise öğrencilerine yönelik ilk kez düzenlenen girişimcilik yarışmasına Türkiye'nin 81 ilinden 107'si çevre, 122'si enerji, 68'i gıda, 103'ü sağlık, 99'u turizm ve 121'i ulaşım alanlarından olmak üzere toplam 663 iş fikri başvurusu yapıldı. Bu projelerden 180'i Ankara'daki sergiye katılmaya hak kazanırken, sergilenen projeler yarışma jürisi tarafından yenilikçilik, geliştirme süreci, yaygın etki ve fayda, uygulanabilirlik ve kullanılabilirlik yönlerinden değerlendirildi ve ödül alacak projeler belirlendi. Yarışmada ödül alan öğrencilere ve öğretmenlerine para ödülü ile başarı belgesi verildi. Birinciler 3 bin, ikinciler 2 bin 500, üçüncüler ise 2 bin lira ile ödüllendirildi.

Birinci olan bazı projeler

Yarışmada, çevre alanında Samsun Özel Feza Anadolu Lisesi'nden, "kümes hayvanları tüyü ve atık plastikler ile kompozit yalıtım malzemesi yapımı" projesiyle Abdulhamid Öztürk ve Bahadır Can Çalışkan ile Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi'nden "meşe palamudundan doğal yapıştırıcı" projesiyle Muhammed Tarık Kara ve Yağmur Sezgin birinci oldu. Enerji alanında ise İstanbul Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencileri Hayim Vedat Levi ve Treysi Aşkın "sürdürülebilir bir dünya için doğal hibrit solar-piezo-kinetik şarj cihazı" projesiyle, Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi öğrencileri Berkay Yıldız ve Aydın Demirci "ses enerjisinin elektrik enerjisine çevrilerek kullanılması" projesiyle birinci oldu.

Gıda alanında da Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi'nden Elif Kuşcu, Ayşegül Garip, Duygu Gözkaya, Mine Öcal ve Berkay Çığrı "pomzalı kasa" projesi ve İstanbul Kuleli Askeri Lisesi'nden Mert Gökçüoğlu ile Furkan Ayrancı "denge modifiye atmosferde paketleme yöntemiyle gıdaların raf ömrünü uzatacak doğal zeolit katkılı polietilen esaslı kompozit ambalaj üretimi ve karakterizasyonu" projesiyle birinci oldu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tübitak, Girişimci Lise Öğrencilerini Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement