Türk İnşaatçılar Fransa'ya Çıkartma Yapmaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Ekonomi

Türk İnşaatçılar Fransa'ya Çıkartma Yapmaya Hazırlanıyor

Türk İnşaatçılar Fransa\'ya Çıkartma Yapmaya Hazırlanıyor

Fransa’nın Cannes şehrinde 14-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2017 öncesi basın toplantısı düzenlendi.

08.02.2017 15:01

Fransa'nın Cannes şehrinde 14-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2017 öncesi basın toplantısı düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de fuara katılarak Türk inşaatçılara destek verecek. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise Tarlabaşı projesinde ilk teslimlerin Nisan ayında yapılacağı müjdesini verdi.

Fransa'nın Cannes şehrinde 14-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan dünyanın en büyük ve önemli gayrimenkul fuarı olan MIPIM 2017 öncesinde basın toplantısı düzenlendi. Uluslararası bağlantılarının güçlendirmeye kararlı şirketler ve dünya yatırım ligine girmek isteyen şehirler, "Güçlü Türkiye" vurgusuyla MIPIM 2017 yolcusu olmaya hazırlanıyor. 5'inci büyük katılımcısı olan Türkiye tarafından 2 bin metrekarede 850 kişiyle temsil edilecek olan fuar için Türk inşaatçılar Fransa'ya çıkartmaya yapma hazırlanıyor. Fuar öncesi Hilton Otel'de düzenlen toplantıya, fuarın Türkiye mümessili Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Turkishceramics - Seramik Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Kayan ve İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu yanı sıra sektörden diğer önemli temsilcileri katıldı.

Binlerce yatırım şirketini bir araya getirecek olan ve 500 milyar dolarlık yatırım ödeneği verilen MIPIM'de Türkiye, gayrimenkul ve mimarlık şirketleri kadar uluslararası işbirlikleri ve yatırımlarda ön plana çıkmaya kararlı şehirlerle de temsil edilecek. MIPIM'e katılımcı sayısı açısından 5. sırada yer alan Türkiye'nin 850'ye yakın kişiyle temsil edilmesi beklenirken, fuarda yer alacak şehir sayısının ise 18-20 civarında olacağı tahmin ediliyor. Türkiye'nin dünyaya gayrimenkul alanındaki gücünü ve fırsatlarını ortaya koyacağı fuara, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katılarak destek verecek.

"Yabancı yatırımcıya ilk ağızdan kendimizi anlatmamız gerekiyor"

Fuar öncesi açıklamalarda bulunan Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, "Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, bu sene 28'incisini yapacak. Bizim Türkiye olarak son 4 yılda çok büyük bir atakla temsiliyetimiz güçlü. Geçen sene biz bin 500 metrekare civarındaydık. Bu yıl da yine aynı şekilde bin 800 metrekare gibi bir katılım olacak. Bu sene MIPIM ile ilgili en büyük haber, Çevre ve Şehircilik Bakanımız bu fuara gelecek. 90 ülkenin katıldığı bir fuar olduğu için burada Türkiyenin birlikte gayrimenkul sektörü olarak temsiliyeti çok önemlidir. Özellikle bu yıl çok daha önemli, yabancı yatırımcıya ilk ağızdan kendimizi anlatmamız gerekiyor. Bu yüzden de sayın bakanın katılımı devletinde desteği, yatırım ajansının ve belediyelerin katılımı MIPIM için çok önemli diye düşünüyoruz" dedi.

"Hedefimiz Türkiye'yi Türk firmalarını uluslararası arenada konuşturmak"

Geçmiş seneye nazaran biraz daha az olduklarını ifade eden Aközer, "Her geçen 250 firma katılmışız. Bu sene 233 firma katıldık. Bu da şunu gösteriyor aslında gayrimenkul fuarının sektörünün lideri MIPIM fuarının bilincindedir. Bu fuara gitmeden yapamıyorlar. Bu yıl MIPIM'de biz orada yapılan ana konferanslar da sayın bakanımızın yatırım ajansımızın ilk ağızdan Türkiye'yi tanıtmasını sağlayacağız. Özel firmalarımız yatırımcı firmalarla kahvaltı ve yemekler yapacak. Hedefimiz ise Türkiye'yi Türk firmalarını uluslararası arenada konuşturmak. Bu bizim kendi adımıza gayrimenkul sektörünü canlandırmak ve Türkiye'yi temsiliyetini yapabilmek için bir uğramızdır. Burada iş dünyasına sektöre aslında herkese söyleyeceğimiz şudur; Türkiye güçlü bir ülke, onun sürekliliğini yurtdışına, uluslararası yatırımcılara aktarmamız gerekiyor. Bu yüzden de biz kendi adımıza gayrimenkul sektöründe Türkiye'yi temsil edeceğiz. İstiyoruz ki, tüm sektör Türkiye'yi tanıtmak için yanımızda olsun" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin yatırımcılar için güvenli ve kazançlı ülke olduğu algısını oluşturmamız lazım"

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun da, "MIPIM uluslararası, tüm dünyadaki gayrimenkul yatırımcıların geldiği ve ülkelerin kendilerini tanıttığı bir fuar. Dolayısıyla Türkiye'de bu fuara katılıyor, geçmiş yıllarda da katılmıştı. Özellikle son gelişmeleri, terör olaylarını dikkate aldığımız da Türkiye için bu fuar önemli. Çünkü Türkiye hakkındaki olumsuz algıların giderilmesi, Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğu, yatırımcılar için kazançlı bir ülke olduğu algısının oluşturulması lazım. O yüzden bu fuar önemli. Bu fuar bireysel değil kurumsal yatırımcıların geldiği bir fuardır. O yüzden Türkiye açısından bu fuar önemlidir. Türkiye'yi tanıtırken de bu fuara aslında gerek hükümet nezdinde gerek STK nezdinde belediyeler hep birlikte destek verilmesi gerekiyor. Sadece bir firmanın tanıtımıyla ya da katılımıyla olacak bir sorumluluk değil. Bütün herkesin sorumluluk alarak Türkiye'nin yurt dışına tanıtılmasına destek olması gerekiyor" dedi.

"Lokomotif olan gayrimenkul sektörünün durmaması ve devam etmesi gerekiyor"

Geçtiğimiz günlerde başlatılan ikinci gayrimenkul seferberliği kampanyası hakkında da açıklamalarda bulunan Torun, "Gayrimenkul ve satışlarla ilgili başlattığımız 240 ay vade, yeni bir alıcılar için imkan sunulmasından ziyade gelir düzeyi ve ödeme imkanları bakımından olanların 20 yıl gibi vadede adeta kira öder gibi taksit ödeyerek ev sahibi olması için yeni bir imkandı. Kampanya başlatıldı, firmalar bazında da büyük bir katılım var. bizim GYODER olarak 34 firmamız 80 projeyle katılıyor. Dolayısıyla bu da durgunluk belirtilerinin olduğu bir dönemde sektörü hareketlendirecek yeni bir enstrüman yeni bir ödeme sunumudur. Beklentiler her zaman yüksektir. Şu da bir gerçek, bu 2 aylık bir kampanya. Bu 2 ay içerisinde her şey bitireceğiz anlamına gelmiyor. Sadece devam eden hareketin durmaması. Yani Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi ülkenin istihdama ihtiyacı var. Gayrimenkul sektörü lokomotif sektörlerden birisidir. Onun için bu sektörün üretiminin durmaması ve devamı gerekiyor. Ürettiğimizi satmamız lazım, satarken de yeni, bir anlamda ulaşamayan tüketicilere de bir imkan sunmak. Talep yelpazesinin geliştirmek" ifadelerini kulandı.

"Finalde de Beyoğlu kazanıyor"

MIPIM fuarı kapsamında Tarlabaşı ve Piyelepaşa projelerine yabancıların ilgisi ve projelerin durumu hakkında açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise, "Beyoğlu'nda bütün projelere yabancıların ilgisi iyi ama Tarlabaşı ve Piyalepaşa projeleri gerçekten nitelikli ve şuan başlamış yürüyen projelerdir. Biraz daha somuta dönmüş, insanlara kendilerini daha rahat algılatabiliyorlar. İkisinde de çok gurur duyuyoruz. Beyoğlu'nu da dinamik tutuyor. Dolayısıyla başarılı görüyorum. Her ikisi de fuara katılıyor ve tüm yabancı fuarlarda karşılığını alıyorlar. Projeler Beyoğlu'nun tanıtıma iyi bir katkı sunuyor. Ortak bir maket üzerinden tanıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. O da bütün projeleri bir araya toplamayı ve Beyoğlu'na bütün bir fotoğraf vermenin imkanını bize sağlıyor. Dolayısıyla projeleri etiketleme tüketicilerin veya finansörün karşısına tek bir vücut olarak çıkartma fırsatı veriyor. Yani birlikten güç doğar gibi maketi bir araya topluyorsunuz standı ve insanları bir araya getiriyorsunuz. Sonuçta bizim stant geçen sene oradan en ilgi çeken stantların başındaydı. Bu sene biraz daha ilgi çekici, çünkü maketimizi biraz daha zenginleştirdik. İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nı ön plana çıkartan argümanlar geliştirerek maketi büyüttük. O büyüklük içerisinde daha ilgi çekici bir yer olacağını düşünüyorum. Hemleri de çok, belediyeye, ilçeye, yatırımcılara hem de görseli kuvvetli. Finalde de Beyoğlu kazanıyor" dedi.

"Projeler çok güzel bir etki yaratacak"

"Piyalepaşa projesinin 2018 yılında teslimatı yapılacak, Tarlabaşı projesi Nisan ayında ilk teslimlerini yapacak" diyen Başkan Demircan, "Bundan sonra orası hep üzerine koyarak gidecek. İkisi de hayatı değiştiriyor. Biri Tarlabaşının o kötü görüntüsüne yeni bir soluk getiriyor. Oradan Beyoğlu İstiklal Caddesi dahil çok güzel bir etki yaratacak. Piyalepaşa projesi de açıkçası yeni bir mahalle kuruyor. Hacı Hüsrev gidiyor yeni bir yer geliyor. Alışverişi, ticareti ve yeni konutlarıyla çekim alanı ve şehrin merkezinde çok yaşanabilecek bir yer. Çevresinde çok güzel gelişmeler oluyor. Dolapdere İstanbul içerisinde özel bir hat oluşturdu. Kentsel dönüşüm projeleri ve kültür merkezleriyle nereden nereye Dolapdere neydi ne oldu. Gerçekten her gün oradayım ben bile şaşırıyorum. Çok güzel bir dinamizm var, mutluyuz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türk İnşaatçılar Fransa'ya Çıkartma Yapmaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement