Türk-Rus İlişkilerinin Düzelmesiyle Laleli Piyasası Canlandı - Son Dakika
Ekonomi

Türk-Rus İlişkilerinin Düzelmesiyle Laleli Piyasası Canlandı

Türk-Rus ilişkilerinin düzelmesiyle Laleli piyasası da ihracatını yüzde 20 artırdı. Dosso Dossi Holding Başkanı Hikmet Eraslan, "60 milyon dolarlık rekor ciroya koşuyoruz" dedi.

13.06.2017 08:53  Güncelleme: 08:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bavul ticaretiyle 90'lı yıllarda gündeme gelen, 2000'lerin başında da toptan ticaretini arttıran Laleli esnafı, Rusya ile krizin sona ermesinin ardından eski günlerine dönmeye başladı. Türk-Rus ilişkilerine 13 yıldır gerçekleştirdiği tekstil fuarıyla katkı sağlayan Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, zor geçen bir dönemin ardından piyasalarda hızlı toparlanmanın yaşandığına dikkat çekti. Rus yatırımcı ve tüccarları Türkiye'nin dört bir yanındaki işadamlarıyla Antalya'da bir araya getiren Eraslan, yeni yatırım ve ciro artışlarının da müjdesini verdi.

SATIŞLARIMIZ YÜZDE 60 ARTTI

Eraslan, hafta sonu 23. kez kapılarını açan Dosso Dossi Fashion Show'un, 150'ye yakın üretici yerli firmayı, yüzde 40'ını Rusların oluşturduğu 32 ülkeden gelen 6 bin alıcıyla buluşturduğunu açıkladı. Eraslan, katılımcı başarılarının ardından ek siparişlerle birlikte 60 milyon dolar çıtasını yakalayıp ciro rekoru kırmayı hedeflediklerini kaydetti. Hazır giyimcilerin ve Laleli piyasasının son 3 yıldır sıkıntılı bir süreçten geçtiğini hatırlatan Eraslan, genel olarak sektörün 2017'nin ilk 5 ayını yüzde 5,15'lik kayıpla kapattığına değindi. Rusya ile ilişkilerin normale dönmesinin Laleli piyasalarını hareketlendirdiğini belirten Eraslan, "2017'nin ilk 5 ayında Laleli'den yapılan ihracatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 civarında artış var. Dosso Dossi olarak biz çok daha iyi bir performans sergileyerek Ocak-Mayıs döneminde satışlarımızda yüzde 55-60'lık bir artış kaydettik" dedi.

ÜLKE TANITIMINA 8 MİLYON DOLAR KATKI

Hem hazır giyim hem de turizm sektöründe yatırımları olduğunu belirten Eraslan, şöyle konuştu: "Bu iki sektör çok zor geçen 2016'da bile ülkemize 40 milyar dolar döviz kazandırdı. Hazır giyimde bu yıl yakaladığımız sinerjiyi turizme de taşımak için The Land Of Legends Theme Park'ın işbirliği ve katkılarıyla Antalya'da bu kez çok görkemli bir organizasyon planladık." Hikmet Eraslan, Rusya başta olmak üzere 10 ülkede açık hava ilanları ile alıcılara ulaştıklarını ifade ederek, bütün bu çalışmalar sayesinde Türkiye'nin ve Antalya'nın tanıtımına 7-8 milyon dolarlık katkı sunduklarını dile getirdi.

REKOR CİROYA KOŞUYORUZ

Çocuk giyim üreticilerini ilk kez organizasyona dâhil ettiklerini de anlatan Eraslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dosso Dossi olarak 30 bine yakın insanımızı istihdam eden firmalarımızı alıcılarla buluşturmakla kalmıyor iki taraf için garantör oluyoruz. Bu organizasyonumuzda ilk kez 6 bine yakın alıcıyı misafir ettik. Belek bölgesinde 5 yıldızlı 5 oteli bir hafta boyunca organizasyon için kapattık ve sezona girerken turizme büyük bir canlılık kattık. Yüzde 40'a yakını Rus olan alıcılarımızdan yoğun bir taleple karşı karşıya bulunuyoruz. Ek siparişlerle birlikte 60 milyon dolar çıtasını yakalayıp ciro rekoru kırmayı hedefliyoruz." (Yeni Şafak)

Türk-Rus İlişkilerinin Düzelmesiyle Laleli Piyasası Canlandı

Son Dakika Ekonomi Türk-Rus İlişkilerinin Düzelmesiyle Laleli Piyasası Canlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement