Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, girişimcilerin sadece yüzde 7'sinin kadın olduğunu vurgulayarak bu oranın artırılması için girişimcilik eğitimleri, mikro krediler ve mevzuat düzenlemelerinin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.
Kadooğlu, TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu'nun "Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi" projesi kapsamında Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) ve ÇUKUROVASİFED ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, kadınların iş hayatındaki varlığının kalkınmanın en önemli göstergesi olduğunu belirterek, "Gelişmiş bir ekonomi ve gelişmiş bir demokrasi; iş dünyasında kadının istihdamının artırılmasına, kadına yönelik şiddetin son bulmasına, kadının toplumsal statüsünün yükseltilmesine bağlıdır" dedi.
TÜRKONFED olarak, yıllardır iş hayatına daha fazla kadının katılımı ve yönetim kademelerinde kadınlara daha fazla yer verilmesi konusunda çaba sarf ettiklerini vurgulayan Tarkan Kadooğlu, "Bugün TÜRKONFED olarak 24 federasyon, 186 dernek, 24 bin 100 iş insanı ve 40 bin şirket ile Türkiye ekonomisinin şah damarı konumuna geldiysek, bunu kadınların iş hayatındaki üretkenliğine borçluyuz. TÜRKONFED bünyesinde ülkenin dört bir yanındaki kadınları temsil eden 30 iş kadını derneği bulunuyor. TÜRKONFED yönetim kurulumuzda 8 değerli iş kadını görev alıyor. 24 federasyon, 186 derneğimizin yöneticilerinin birçoğunun da kadın olması, her fırsatta gurur duyduğumuz bir tablo. Kadınların iş hayatına katılımını artırırken karar verici olarak statülerinin yükselmesinin de takipçiliğini yapıyoruz" şeklinde konuştu" ifadelerini kullandı.
"ÖNERİLERİMİZİN BİR KISMI HAYATA GEÇİRİLDİ"
İş Dünyası'nda Kadın Komisyonumuzun da katkılarıyla "İş Dünyasında Kadın Raporu"nun ilkini 2007'de ikincisini de geçen sene yayımladıklarını söyleyen Kadooğlu, "Kadının istihdama yeterince katılamaması, kadın girişimci sayısının az olması gibi konuları irdeledik. Bilim insanlarımızla, iş dünyası temsilcileriyle, Diyarbakır ve Samsun'da gerçekleştirdiğimiz geniş katılımlı çalıştaylarla soruna çözümler aradık. Ortaya çıkardığımız çözüm önerilerini paylaştık. Önerilerimizin bir kısmı hayata geçirildi. Hala beklediğimiz düzenlemeler var. Onların da takipçisi olmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Kadının Çok Yönlü Geliştirilmesi Projesi'nin ilk toplantısını Adana'da gerçekleştirirken bundan sonra İzmir, Samsun ve Elazığ toplantılarıyla da konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz. Bu projesi kapsamında kadınlara yönelik eğitim programları, kadınlar arasında iletişim ağlarının oluşturulması, bölgenin başarılı iş kadınlarını ödüllendirme ve mentörlük gibi etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca konfederasyonumuz çatısı altındaki iş kadınları dernekleriyle ilgili bir veritabanı oluşturmaya da başladık" diye konuştu.
"ÇALIŞMALARA KATKI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, işkadını derneklerini ortak bir güç birliği çatısı altında konfederasyona üyeliğe davet eden Kadooğlu, şöyle devam etti:
"TÜSİAD ile birlikte yürüttüğümüz Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi (BORGİP), girişimcilik olgusunun artması ve KOBİ'lerin güçlenmesine yönelik bir projedir. BORGİP kapsamında kadınlarımıza girişimcilik konularında destek vermekten ve mentörlük süreciyle tanıştırmaktan dolayı da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. TÜRKONFED İş Dünyası'nda Kadın Komisyonu, geleceğin iş dünyasına, girişimci, özgüvenli, nitelikli ve üretim odaklı düşünen kadınları kazandırma yolunda emek vermeye çalışıyor. Bu çalışmalara katkı vermeye devam edeceğiz. Girişimcilerimizin sadece yüzde 7'si kadın. Bu oranın artması için de girişimcilik eğitimleri, mikro krediler ve mevzuat düzenlemelerinin acilen hayata geçirilmesi gerekiyor. Unutulmamalıdır ki bir kız çocuğunun eğitim alması, sonraki kuşakların kurtarılmasını sağlar. Bir kız çocuğuna verilen eğitim bir sonraki kuşakta ekonomik kalkınma ve demokratik gelişimde önemli bir sıçrama yaratır." - ADANA
Son Dakika › Ekonomi › Türkiye'deki Girişimcilerin Sadece Yüzde 7'si Kadın - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?