Tüsiad'dan "Kadın-erkek Eşitliği" Temalı Kısa Film Yarışması - Son Dakika
Ekonomi

Tüsiad'dan "Kadın-erkek Eşitliği" Temalı Kısa Film Yarışması

Tüsiad\'dan "Kadın-erkek Eşitliği" Temalı Kısa Film Yarışması

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) "kadın erkek eşitliği" temalı kısa film yarışması düzenleyecek.

12.09.2014 15:30

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) "kadın-erkek eşitliği" temalı kısa film yarışması düzenleyecek.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen kısa film yarışması, genç nesillerin toplumsal zihniyet dönüşümünü hızlandırıcı gücünden hareketle, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Yarışma kapsamında "Kadın-erkek eşitliğinden ne anlıyorsunuz?", "Kadın-erkek eşitliği nasıl olmalı?", "Mevcut eşitsizlikler sizi ve çevrenizi nasıl etkiliyor?" gibi sorulara cevap aranacak.

Yarışmaya başvurular, "en çok 1 dakika süreli" ve "en çok 5 dakika süreli" olmak üzere iki kategoride alınacak. Başvuru süreci 14 Kasım 2014 tarihinde sona erecek. Ön elemeyi geçen eserler aşağıdaki jüri üyeleri tarafından değerlendirecek.

Ön elemeyi geçen filmler için jüri heyeti Nuri Çolakoğlu, Prof. Dr. Yıldız Ecevit, Nur Ger, Tomris Giritlioğlu, Şener Şen, Alin Taşçıyan, Yavuz Turgul, Hülya Uçansu, Uğur Vardan ve Serra Yılmaz'dan oluşacak.

Her kategori için birincilik ödülü 7 bin 500 lira, ikincilik ödülü 5 bin lira, üçüncülük ödülü ise 3 bin lira olarak belirlendi. Kazananlar, Ocak 2015'te TÜSİAD tarafından düzenlenecek konferans kapsamında ödül töreninde açıklanacak ve ödüller sahiplerine takdim edilecek. İstanbul dışından katılım sağlayıp, ödül kazanan yarışmacılara yurtiçi ulaşım ve konaklama desteği sağlanacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tüsiad'dan 'Kadın-erkek Eşitliği' Temalı Kısa Film Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement