Üçüncü Köprü'ye 12 Talip - Son Dakika
Ekonomi

Üçüncü Köprü'ye 12 Talip

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantılı yolları ihaleleri için bugüne kadar 12 firma şartname satın alırken, ihalelere daha çok yerli firmalar ilgi gösteriyor

01.12.2014 13:20  Güncelleme: 17:14

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantılı yolları için ihaleye çıkıldığını açıkladı.

İHALE MART'DA

Turhan, yaptığı açıklamada, İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprünün bağlantılı yolları Kınalı-Odayeri otoyolu ve Kurtköy- Akyazı otoyolu için 6 Mart 2015'te ihale yapılacağını ifade etti.

12 FİRMA TALİP

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantılı yollarının Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale edildiğini kaydeden Turhan, bugüne kadar 42 firmanın şartnameyi incelediğini, 12 firmanın şartname satın aldığını bildirdi.

TOPLU İHALEYE TEKLİF YOK

Kuzey projeyi ilk etapta üçüncü köprü ve bağlantı yolları dahil olmak üzere bütün halinde ihale ettiklerini ancak bu ihalede teklif gelmediğini söyledi.

YÜZDE 90 KAPASİTEYLE ÇALIŞILIYOR

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ayak uzunluğunun 332 metreye ulaştığını, köprü yapım hızının planlandığı gibi sürdürüldüğünü belirten turhan, köprünün bağlantı yolları, viyadük ve tünellere yönelik çalışmalarda epey mesafe kat edildiğini anlatan Turhan, köprünün inşa edildiği bölgenin yağış aldığını ve bu durumun çalışma şartlarını olumsuz etkilediğini bildirdi.

TAMAMLANMA TARİHİNİ AÇIKLADI

Turhan, teknik bir sıkıntı yaşanmazsa projenin 2015 sonunda tamamlanmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Üçüncü Köprü\'ye 12 Talip
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Üçüncü Köprü'ye 12 Talip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • MB: O köprünün ismi baska birseydi ya allah allah ben mi yanlis hatirliyorum eminr ile ilgili bise degilmiydi öyle okumustum ben 2 2 Yanıtla

Advertisement