Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Haymana'da - Son Dakika
Ekonomi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Haymana'da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Haymana\'da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, terör saldırılarına ilişkin, "Kanlı eylemlerle askerimizi şehit eden, sivil insanlarımızı acımasızca, kahpece katleden PKK teröristlerine bir şeyler hatırlatmak istiyorum; şehitlerimizin"...

26.09.2012 15:37

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, terör saldırılarına ilişkin, "Kanlı eylemlerle askerimizi şehit eden, sivil insanlarımızı acımasızca, kahpece katleden PKK teröristlerine bir şeyler hatırlatmak istiyorum; şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu toprakların tek bir karışını bile bu namertlere teslim etmeyeceğiz" dedi.

Bakan Yıldırım, bazı açılışlar yapmak ve şehitler için okutulan mevlite katılmak üzere Haymana'nın Çalış beldesine geldi.

Yıldırım, ilk olarak Çalış Belediye Başkanı Ali İhsan Özer'in evinde yaptığı kahvaltıda, vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in duble yol vaadini hatırlatarak, yolun henüz yapılmadığını söylemesi üzerine, Bakan Yıldırım Melih Gökçek'i aradı. Gökçek, telefonda istimlak sorunları nedeniyle yolun tamamlanamadığını belirtti.

Vatandaşların beldeye doğalgaz getirilmesi talebi üzerine de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı arayan Yıldırım, telefonun hoparlörünü açarak vatandaşlara Bakan Yıldız'ın cevabını dinletti. Tarihi yerlere önem verdiklerini belirten Bakan Yıldız, bu konuyu Haymana'ya gelerek, Haymanalılarla görüşeceği sözünü verdi.

Vatandaşların Bakan Yıldırım'a, Polatlı-Haymana- Konya bağlantı yolunun akıbetini sorması üzerine ise Yıldırım, proje konusundaki çalışmaların sürdüğünü söyledi.

-PTT Bank'ı açtı-

Bakan Yıldırım, AK Parti Ankara milletvekilleri Nurdan Şanlı, Ülker Güzel ve AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan'la birlikte Çalış'ta hizmet verecek PTT Bank şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra, belediyeyi ziyaret eden Bakan Yıldırım'a Belediye Başkanı Özer, ilçeye getirdikleri hizmet dolayısıyla teşekkür etti.

Beldede 18 kilometre yolun asfaltlandığını, PTT şubesinin hizmet vermeye başladığını ifade eden Özer, Bakan Yıldırım'a plaket verdi.

Bakan Yıldırım, daha sonra Çalış İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene katıldı. Tören alanına geldiğinde öğrencilerle selamlaşan Bakan Yıldırım, öğrencilere top ve kırtasiye malzemeleri hediye etti.

Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Haymana, Çalış, Yenice denilince Mehmet Akif'in İstiklal Marşı'ndaki "Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda" mısrasının aklına geldiğini söyledi. Bu beldelerin bu tanıma nail olan vatan toprakları olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, Atatürk'ün "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır" sözlerini de bu topraklarda söylediğini belirtti.

Bakan Yıldırım, Haymana'nın, Anadolu topraklarının düşman yüzüne kapanan son kapısı olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bu topraklarda doğduğunu söyledi.

Son zamanlarda artan terör saldırılarına değinen Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Son zamanlarda gerçekleştirdikleri kanlı eylemlerle askerimizi şehit eden, sivil insanlarımızı acımasızca, kahpece katleden PKK teröristlerine bir şeyler hatırlatmak istiyorum; şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu toprakların tek bir karışını bile bu namertlere teslim etmeyeceğiz. Gözü dönmüş örgüt, onun eli kanlı canileri bu ülkenin askerine, polisine, jandarmasına pusu kursa da kanlarını akıtsa da ellerine hiçbir şey geçmeyecek. Bu acıları yaşasak da şehitlerimizi tarihe değil, kalbimize gömeriz."

-"Çalış'a hizmetlerimiz devam edecek"-

İmkanlar kıt olsa da önemli olanın hizmeti buralara getirmek olduğunu belirten Bakan Yıldırım, Çalış Belediye Başkanı Özer'in bunu gerçekleştirdiğini ifade etti. Bakan Yıldırım, bakanlık olarak Anadolu'nun bereketli toprakları, tahıl ambarı olan bu topraklar için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Polatlı-Haymana-Konya yolunun yapımına karar verdiklerini hatırlatan Bakan Yıldırım, söz konusu yol yapıldığında bu koridordaki yolun 50 kilometre daha kısalacağını belirtti. Zaman ve yakıt tasarrufuyla yolun çok kısa sürede kendini amorti edeceğini ifade eden Bakan Yıldırım, bunun çok önem taşımadığını, önemli olanın millete hizmet götürmek olduğunu söyledi.

Bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi veren Yıldırım, vatandaşın hızlı tren hasretini sona erdirdiklerini, kısa bir süre içerisinde de Eskişehir-Konya hızlı tren hattı açılışını gerçekleştireceklerini bildirdi.

Polatlı-Haymana arasındaki 40 kilometrelik yolun 36 kilometrelik bölümünün tek yol, 4 kilometrelik ilçe geçişinin de duble yol olarak tamamlandığını belirten Bakan Yıldırım, "Bunun için 29 milyon lira harcama yapıldı. Helali hoş olsun" dedi.

Bu yolun Çalış-Ankara-Konya yoluna da bağlantısını gerçekleştireceklerini anlatan Yıldırım, bağlantı yolu yapıldığında termal merkez olan Çalış'ın şu anda bine düşen nüfusunun tekrar artarak 2-3 binlere çıkacağını kaydetti.

Bakan Yıldırım, yolun aynı zamanda bölgede üretilen tarım ve hayvancılık ürünlerinin diğer bölgelere ulaşmasını hızlandıracağını ve bölgenin refahını arttıracağını söyledi.

-"Bozkır'ın tezenesi"ne rahmet diledi-

"Bozkır'ın tezenesi" olarak anılan halk ozanı Neşet Ertaş'ın bugün ahirete uğurlandığını da anımsatan Yıldırım, "Yıllarca bizim duygularımızı, bizim dertlerimizi, sevinçlerimizi sözleriyle, sazın telleriyle türkülere, namelere dönüştüren halk ozanımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

Bakan Yıldırım, bugüne kadar ülkenin birliği, istikbali, bağımsızlığı adına canlarını veren tüm şehitleri de rahmetle andı.

Vatanın her bir köşesine ulaştırılan hizmetlerin milli birlik ve beraberliği güçlendirmeye devam edeceğini kaydeden Yıldırım, daha sonra şehitler için okutulan mevlite katıldı.

Muhabir: Tamer Toğanaş - Hüseyin Karatepe - Hüseyin Yıldırım

Yayıncı: Fazilet Özer - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Haymana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement