Vatandaş sosyal medyadan tepki gösterdi! Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti 15 euro olarak açıklandı - Son Dakika
Ekonomi

Vatandaş sosyal medyadan tepki gösterdi! Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti 15 euro olarak açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretini "15 euro" olarak açıklaması sosyal medyanın gündemine oturdu. Konu hakkında binlerce tweet atan vatandaşlar, ücretin pahalı olmasına ve euro olarak açıklanmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, "TL tedavülden mi kalktı? Neden euro olarak açıklandı?" sorusunu sordu.

22.09.2021 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asya ile Avrupa'yı Çanakkale üzerinden birbirine bağlayan köprüde sona gelindi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sona yaklaşılan 1915 Çanakkale Köprüsü'yle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. NTV yayınına katılan Bakan Karaismailoğlu, köprünün inşaatını bitirme tarihinin 18 Mart 2022 olarak belirlendiğini söyledi. Karaismailoğlu, köprünün geçiş ücretine ilişkin ise "Şu an ki mevcut gemi tarifesinde göre otomobillerden 85 lira bir ücret alınıyor. Buna göre köprü açıldığında da geçiş ücreti 15 euro olacak" dedi.

"NEDEN EURO, TL TEDAVÜLDEN Mİ KALKTI?"

Bakan'ın açıkladığı ücret kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. "15 Euro" etiketiyle en çok konuşulan konular arasına giren köprünün geçiş ücreti hakkında binlerce tweet atıldı. Vatandaşlar yaptığı paylaşımlarla geçiş ücretinin euro olarak alınmasına anlam veremedi. Birçok vatandaş "Neden euro, Türk lirası tedavülden mi kalktı?" diye sordu.

GİDİŞ GELİŞ 300 TL

Tepki tweeti yağdıran vatandaşlar duruma isyan etti. Vatandaşlar, hem yabancı bir para birimiyle ödeme yapılmasına hem de ücretin pahalılığı nedeniyle tepki gösterdi. Gidiş geliş geçiş ücretinin 300 lirayı bulduğunu belirten vatandaşlar, arabayla feribotla geçiş ücretinin 52 TL olduğunu belirterek fiyat politikasına anlam veremedi.

İşte Twitter'da yapılan paylaşımlardan bazıları:

Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretinin 15 euro olarak açıklanması sosyal medyayı karıştırdı
Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretinin 15 euro olarak açıklanması sosyal medyayı karıştırdı
Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretinin 15 euro olarak açıklanması sosyal medyayı karıştırdı
Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretinin 15 euro olarak açıklanması sosyal medyayı karıştırdı
Vatandaş sosyal medyadan tepki gösterdi! Çanakkale Köprüsü\'nün geçiş ücreti 15 euro olarak açıklandı

Son Dakika Ekonomi Vatandaş sosyal medyadan tepki gösterdi! Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti 15 euro olarak açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • ALABEY 61: Hatırlarmısınız bilmem dolarlanmi maas alıyorsunuz diyen vardi bilmem de euro ile koptu geçişi var ama kardesim turk parası alıyoruz 2825 tl cik 195 13 Yanıtla
  • Nuray Yigit: seçim istiyoruz seçim köprü,yü o parayı kim verip geçecek kendilerine yapmislar o köprüyü ee zaten tüm milletvekillerine bedavadır. 191 16 Yanıtla
  • Mahmut Tuncer Show : Türk Lirasını değerleştirin sonra Euro ile işlem yapın ama sakın vatandaşın cebini düşünmeyin küseriz. 145 7 Yanıtla
  • bedir arslan: alacağınız döviz ile vereceğiz zaman tl ile siz hangi ülkenin bakanısınız 91 5 Yanıtla
  • Memet Öztürk: iyi ulkeyi bitirdiniz sureyeliler kulanır selfi ceker nargile icerler koprude 2 2 Yanıtla
  • Maliki Pelge: Çok uygun bir fiyat. Hatta 50 ero civarı, çok daha güzel bir fiyat, olur diye düşünüyorum! 4 0 Yanıtla
  • Ahmet Karaburun: Dili sürtmüştür garibin 15 TL dicekmistir o 3 0 Yanıtla
  • Oğuzhan Bulut: 151 tl demekten cekindiginiz icin 15 euro diyorsunuz degilmi halkin gozunde 151 tl buyuk para cunki 15 euro az gbi psikolojik algi 1 0 Yanıtla
  • Bakan Göktaş:
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz:
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.


Advertisement