Zaman'dan Görkemli 25. Yıl Kutlaması - Son Dakika
Ekonomi

Zaman'dan Görkemli 25. Yıl Kutlaması

Zaman\'dan Görkemli 25. Yıl Kutlaması

Zaman Gazetesi, 25. kuruluş yıldönümünü ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği muhteşem bir resepsiyon ile kutladı.

26.01.2012 22:01  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en çok satan gazetesi Zaman, 25. kuruluş yıl dönümünü muhteşem bir törenle kutladı. Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki resepsiyonun onur konuğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dı. Törene siyaset, iş, sanat, sendika ve eğitim dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Programın sunuculuğunu ünlü televizyoncu Kadir Çöpdemir yaptı. Esprileri ile büyük alkış alan Çöpdemir, salondakileri sık sık güldürdü.

Son derece görkemli geçen geceye Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davtoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji Bakanı Taner Yıldız, BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak, MHP Milletvekili Koray Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, ABD Büyükelçisi Francis Riciardonu, RTÜK Başkanı Davut Dursun, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ve Genel Mali Sekretir Ergun Atalay, Başbakanlık Başdanışmanı İbrahim Kalın, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Milli Eğitim Eski Bakanı Nimet Baş, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, TRT Genel Müdürü ve medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri katıldı. Programa çok sayıda Zaman okuyucusu da katıldı.

Erdoğan: Manşetlerle çarpışarak bugünlere geldik

Zaman gazetesinin kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla Ankara Ticaret Odası Kongre Salonu'nda düzenlenen törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gecede bir konuşma yaptı. .

''Biz manşetlerle çarpışarak bugünlere geldik'' diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Adeta manşetlerle savaştık. Manşetlerin ok olup üzerimize yağdığı süreçlerden geçtik. Her sabah yalana, her sabah iftiraya, her sabah kirli kampanyalara uyandığımız günlerden bugüne geldik. 'Muhtar bile olamaz' diye manşetlerin atıldığı, yargısız infazlarla mağdur, mahkum edildiğimiz günlerden bugünlere ulaştık.

Öyle ki gazetecilere haber yazdırdılar, sonra da o kupürü dosyaya koyup, partimiz aleyhine kapatma davası açtılar. Karşımızda gazeteleri gördüğümüzde şoke olduk, şaşırdık. 'Deliliniz bu mu? Belgeniz bu mu?' dediğimizde de 'evet' dediler. Allah şahittir ki asla ve asla intikam peşinde olmadık, olmayız ve olmayacağız.''

Dumanlı: Zaman Yeni Türkiye'nin simgesidir

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ise gecede yaptığı konuşmada , "Zaman Yeni Türkiye'nin simgesidir." dedi. Dumanlı, törende yaptığı konuşmada, 'Yeni Türkiye' ve bu değişim sürecinde Zaman'ın yerine getirdiği misyonun altını çizdi.

Dumanlı, "Cenâb-ı Hakk'a şükran sadedinde söylemek isterim ki Türkiye çok büyük bir değişim yaşamaktadır" ifadesini kullandı.

Dumanlı, "Türkiye'deki büyük değişimin önemli bir simgesi de kuşkusuz Zaman Gazetesi'dir." dedi. Bu süreçte emeği geçen herkesi, tarihin şükranla yad edeceğini vurguladı. Düne göre daha sağlam, daha demokratik bir ülkede yaşadığımıza dikkat çekerken, şunları ifade etti: "İçinde bulunduğumuz coğrafyaya; hatta yeryüzünün önemli bir kısmına örnek teşkil edebilecek bir çizgi yakaladı ülkemiz.

Bu çizginin adına artık herkes, 'Yeni Türkiye' diyor. Sayın Başbakanımızın cümleleriyle eskiyle yeniyi kıyaslarsak; "Çeteler, mafya, darbeciler, diktacılar, andıççılar eski Türkiye manzarasıdır. Yeni Türkiye artık ileri demokrasiyle, hukuk devleti anlayışıyla, sivilleşmeyle şekilleniyor. Bugün memnuniyetle görüyoruz ki Türkiye'de demokrasi, millet iradesi güç kazanıyor, hâkimiyet-i milliye anlam kazanıyor. Yasama, yürütme ve yargı hiçbir baskı olmadan, hiçbir etki altında kalmadan korkusuzca görevlerini yerine getiriyor."

Ekrem Dumanlı, Türkiye'nin yakaladığı bu ufuk nedeniyle hayata veda eden dava ve gönül adamlarının, çilekeş mütefekkirlerin ruhunun şâd olduğunu savundu. Zaman Gazetesi'nin bu süreçte gücünü akl-ı selimden, fikr-i selimden, kalb-i selimden; hatta zevk-i selimden aldığını söyledi. Kıran, döken, parçalayan bir yayıncılık yapmamak için kimi zaman üzüldüklerini, yutkunduklarını ama yine de itidali elden bırakmadıklarını anlattı. Türkiye gerçeklerinden kopmayan, dünya standartlarını zorlayan bir gazete yapmanın gayreti içinde olduklarını belirten Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kim ne derse desin biz vazifemizi hakkaniyet ve adalet şuuruyla yapmaya gayret ettik.

Grupçuluk, hizipçilik, ayrımcılık, cemaatçilik yapmadık. Hakkımızda -cı, -cu diye yakışıksız ithamlarda bulunan kimi meslektaşlarımız, yaklaşımlarımızdaki kuşatıcılığı, kardeşliği, birleştiriciliği anlamadı ya da anlayamadı. Ülke hayrına gördüğümüz her şeye gönülden destek verdik. Hangi görüşe sahip olursa olsun mazlumlardan yana olmayı, mağdurlar arasında inanç, renk, desen farkı gözetmemeyi kendimize şiar edindik."

Gecede coşku ve nostalji bir aradaydı

Renkli görüntülere sahne olan gecede gazetenin yayımlandığı ilk tarihten bugüne yöneticiliğini yapmış isimler, eski köşe yazarları ve muhabirler de kutlamada hazır bulundu. Hem coşku hem de nostalji bir aradaydı. Gazetenin gündem oluşturan manşetleri 25. Yıl Belgeseli olarak gösterilirken hem hafızalar tazelendi hem de Zaman'ın yakın tarihte oynadığı kritik misyon bir kez daha hatırlandı. Bunun yanında gazetenin geçmişten bugüne televizyonlarda oynayan reklam filmleri de barkovizyona yansıtıldı.

Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gecenin sunuculuğunu yapan Kadir Çöpdemir arasında da ilginç bir diyalog yaşandı. Çöpdemir'in yabancı bir siyasetçinin " Medya yoksa ben niye siyaset yapıyorum" sözüne atfen, "Siyasetçi için medyanın olup olmaması nasıl bir duygu" diye sorması üzerine Erdoğan, "Siyaseti değil de Kadir ile kebap yemeyi çok daha önemsedim. Şimdi onun özlemi içerisindeyim. Hatırlıyorsun değil mi?" diye konuştu. Çöpdemir bunun üzerine "Hatırlamaz mıyım? Nasıl geliştirdim kendimi. Nereler var bir görseniz" diye karşılığını verdi.

Törenin sonunda Zaman Gazetesi'nin 7 yıldır Samsun'da gazete dağıtımını yapan ve son reklam filminde de yer alan dağıtıcı Harun Sert, salona motosikletle girerek Başbakan Erdoğan'a Zaman Gazetesi getirdi. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Başbakan'a 12 Eylül 2010'da yapılan referandumun erkesi günü Zaman'ın Demokrasini Manşeti ile çıktığı nüshasını işlemeli bir çerçeve içinde hediye etti.

Erdoğan, gazeteyi tebessümle okudu.

Gece pasta kesilmesiyle sona erdi. Pastayı kesen Başbakan Erdoğan, "Zaman Gazetesi'yle 25. yılara. Bu pastadaki ağız tatlığını fikir dünyasındaki ağız tatlığın ile sürdürelim" diyerek pastayı kesti. Katılımcılara Zaman özel eki dağıtıldı ve pasta ikram edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Zaman'dan Görkemli 25. Yıl Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement