Tarihin İzlerini Yansıtan Bir Duvar: Buckhorn Wash Pictograph Panel - Son Dakika
Emlak

Tarihin İzlerini Yansıtan Bir Duvar: Buckhorn Wash Pictograph Panel

Tarihin İzlerini Yansıtan Bir Duvar: Buckhorn Wash Pictograph Panel

23.01.2018 20:19

Amerika'nın Utah eyaletinde bulunan Buckhorn Wash Road, oldukça ilginç detaylar içeriyor. Binlerce yıllık bir kültürün mirası olan bu alan, San Rafael Swell'in engebeli arazisinin içinde hayranlık uyandıran görüntülere ev sahipliği yapıyor. Tarih öncesi duvar resimlerini görebileceğiniz alanın kendi kuş bakışı görüntüleri de taşların üzerine işlenmiş olarak görülüyor. Buckhorn Wash Pictograph Panel bölgenin kuzeybatı kısmında bulunuyor.

Tarihin Hayranlık Uyandıran İzlerini Barındırıyor

Bölgede bulunan kaya çizimlerinin avcı ve toplayıcı bir grup tarafından çizildiği düşünülüyor. Piktograf ve hiyeroglifleri inceleyen araştırmacılar, bu göçebe grubun hayatlarının bir kısmını bu bölgede geçirmiş olabileceğini belirtiyor. Asırlardan bu yana orijinalliğini koruyan kayalar üzerinde bazı rakam, karakter ve çizimleri barındırıyor. Tarihçilere göre çizilen bu rakamlar bir ritüelin parçası. Bölgeye girmeden önce bazı zorluklarla karşılaşan halkın inançları gereği, tehlikeli bölgelere girmeden önce güvende olmak için dua ettikleri ve teşekkür için bazı imgeler oluşturdukları düşünülüyor. Bu imgeleri kaya duvarlara yansıtan halkın bıraktığı izlerin bir kısmı tarihçilere göre hala gizemini koruyor.

Bu dönemde yaşayan halkın kaya duvarlara yalnızca yarattıkları imgeleri değil, bazı insan ve hayvanları da resmettiği biliniyor. İnsanların ve bazı hayvanların özelliklerine sahip olan çeşitli yaratık figürleri dikkat çekiyor. Resimler içinde insanların genel özelliklerine sahip gibi görünen yaratık figürlerinde çeşitli boynuzlar, iri gözler, farklılaşmış uzuvlar ya da bazı eksiklikler göze çarpıyor. İnsana benzer ancak insan görünümüne göre belirgin farklar barındıran bu çizimler, halkın o dönemdeki çeşitli inanışlara göre çizim sanatını sürdürdüklerini düşündürüyor. Bu sebeple bazı karakterleri yücelterek daha vahşi şekilde resmettikleri düşünülüyor.

Çizimlerde Tahrip Edilen Bölgeler Bulunuyor!

Kayalarda bulunan çizimler yalnızca insan görünümlü figürlere ait değil. Halk, aynı zamanda çizimlerinde çeşitli hayvan figürlerine de yer veriyor. O dönem kullandıkları bazı araç gereçler, yılanlar, kuşlar, köpek ve benzeri canlılar da çizimlerin içeriğini oluşturuyor. Farklı ritüellere göre gruplandırıldığı düşünülen piktograf örnekleri ellerinde yılan tutan inansı canlılar ve kanada benzer uzuvlara sahip insan görüntüleri de barındırıyor. Üzerinde araştırmalara devam edilen piktograflar için pek çok farklı yorum öne sürülüyor.

Hayranlık uyandıran görüntülere ev sahipliği yapan Buckhorn Wash Panel'in iki bin ila dört bin yıl öncesine ait kalıntılar barındırdığı tahmin ediliyor. Geçmiş dönemlerden bu yana çizimlerin tahrip edildiği düşünülüyor. Bazı bölümlerde orijinalliği bozulsa da genel anlamda önemli izlere sahip olan Buckhorn Wash Pictograph Panel, Utah eyaletinin San Rafael Swell bölgesinde ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Tarihin İzlerini Yansıtan Bir Duvar: Buckhorn Wash Pictograph Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement