Usta Yönetmen Steven Spielberg'in Evi, Tasarımı ile Göz Dolduruyor! - Son Dakika
Emlak

Usta Yönetmen Steven Spielberg'in Evi, Tasarımı ile Göz Dolduruyor!

Usta Yönetmen Steven Spielberg\'in Evi, Tasarımı ile Göz Dolduruyor!

Sinemanın dâhisi olarak da anılan dünyaca ünlü Amerikalı, Oscar ödüllü yönetmeni Steven Spielberg’in özel tasarım evi, iç mimari ve dekorasyon ilhamları verirken rüyaları süslemeye de devam ediyor. Spielberg’in eşsiz evi, Akdeniz Evi konseptinin dünyadaki en özgün yorumlarından bir tanesi olarak emsal gösteriliyor. Pasifik manzaralı bu seçkin ev yapısı, tarzı ve işlevselliği kadar sıra dışı öyküsü ile de dikkat çekiyor. Her şey ünlü yönetmenin eşiyle birlikte 2 yaşındaki oğullarını büyütmek için daha uygun

05.06.2018 20:19

Sinemanın dahisi olarak da anılan dünyaca ünlü Amerikalı, Oscar ödüllü yönetmeni Steven Spielberg'in özel tasarım evi, iç mimari ve dekorasyon ilhamları verirken rüyaları süslemeye de devam ediyor. Spielberg'in eşsiz evi, Akdeniz Evi konseptinin dünyadaki en özgün yorumlarından bir tanesi olarak emsal gösteriliyor.

Usta <a class='keyword-sd' href='/yonetmen/' title='Yönetmen'>Yönetmen</a> Steven Spielberg'in Evi, Tasarımı ile Göz Dolduruyor!

Pasifik manzaralı bu seçkin ev yapısı, tarzı ve işlevselliği kadar sıra dışı öyküsü ile de dikkat çekiyor. Her şey ünlü yönetmenin eşiyle birlikte 2 yaşındaki oğullarını büyütmek için daha uygun dizaynlı özel bir eve sahip olmak istemesiyle başlıyor. Spielberg, bir dizi ev gezdikten sonra çiftlik evi konseptinin onlara uygun olmadığını, şehir dokusunu özgün yorumlayan rüya gibi bir ev istediklerini fark ediyor.

Harap Evden Eklektik Tasarımlı Rüya Eve Doğru

Usta Yönetmen Steven Spielberg'in Evi, Tasarımı ile Göz Dolduruyor!

Spielberg eşiyle birlikte beğendiği İspanyol konseptli özgün bir mülk olan Pasifik Palisades'te karar kılıyor. Yüzyıllık harap ve hasarlı bir yapı olan bu evi bir rüya eve çevirmek için tanınmış mimar Harry Newman ve sıra dışı dizaynlarıyla beğenilen tasarımcı Frank Pennino'yla anlaşıyor.

Usta Yönetmen Steven Spielberg'in Evi, Tasarımı ile Göz Dolduruyor!

Spielberg, mimar ve tasarımcılara Fransız, İtalyan ve İspanyol evlerinin en çekici özelliklerini bir araya getiren eklektik bir mimari hayal ettiklerini söylüyor. Bir buçuk yıllık onarım ve yeniden tasarım süreci sonunda, dekorasyon ve mimari dergilerini süsleyen çok özgün ve seçkin bir ev ortaya çıkıyor. Farklı konseptleri iç içe geçirirken, küçük oğlu Max'ten de ilhamlar alan ünlü yönetmen, her köşesi detaylı düşünülmüş, özel yaşam alanlarıyla donatılmış evinde sinematografik çalışmalarını sürdürüyor.

Usta Yönetmen Steven Spielberg'in Evi, Tasarımı ile Göz Dolduruyor!

Ahşap Detayların Çekiciliği ve Simetrinin Gücü

Usta Yönetmen Steven Spielberg'in Evi, Tasarımı ile Göz Dolduruyor!

Eve sıcak bir Akdeniz Evi havasının katılmasında ahşap ve maun kullanımı rol oynuyor. Ahşap detaylar ön kapıdan arka sundurmaya uzanıyor; kapı, pencere ve pervazlarda ahşap-maun birlikteliğinin özgün yorumu göze çarpıyor. Simetrik açılan ön kapı detayıyla sıcak ve kucaklayıcı bir yuva atmosferi yakalanıyor.Usta Yönetmen Steven Spielberg'in Evi, Tasarımı ile Göz Dolduruyor!

Oturma odası da ahşap kullanımıyla zenginleştiriliyor. Odanın zemininde ise geri dönüştürülmüş materyallerden bir seçkiyle modernist bir dokunuş dikkat çekiyor. Oturma odasının hemen karşısında öne çıkan yemek odası, oval bir dizaynla sıra dışı bir yaşam alanı sunuyor.

Usta Yönetmen Steven Spielberg'in Evi, Tasarımı ile Göz Dolduruyor! Yemek odasının yanında konumlanan mutfak ise Spielberg'in özel olarak önem verdiği ormanlık alan manzarası sunuyor. Yüz yıllık çamdan üretilmiş mutfak dolapları ve çok işlevli simetrik çekmeceler, uzun aile kahvaltıları için ideal bir mutfak görünümü oluşturuyor.

Usta Yönetmen Steven Spielberg'in Evi, Tasarımı ile Göz Dolduruyor!

Mantar pencereli, gömme tv üniteli ve şömineli Hobbit odası ise aile sohbetleri için en kullanışlı alanlar arasında yer alıyor. Maun çitlerle çevrili özel peyzajlı bahçe, Spielberg'in mini partileri için son derece çekici bir yaşam alanı olarak beğeni topluyor. Ünlü yönetmenin evin kuzeyinde konumlanmasını istediği mini bungalov ise film düzenleme çalışmalarında gereken sessiz ve huzurlu ortamı sağlıyor. Bodrum kattaki neon aydınlatmalı video odasıysa, Spielberg'in oğluyla geçirdiği keyifli oyun saatlerinin mekanı olarak ilham veriyor. Görünen o ki ailesi için yarattığı özgün rüya evi de ünlü yönetmenin en az filmleri kadar dikkat çekmeye devam edecek.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Usta Yönetmen Steven Spielberg'in Evi, Tasarımı ile Göz Dolduruyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement