Cumhurbaşkanı Erdoğan: "16 Nisan, CHP'ye Gönül Vermiş Kardeşlerimin de Günüdür" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "16 Nisan, CHP'ye Gönül Vermiş Kardeşlerimin de Günüdür"

08.04.2017 19:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "16 Nisan, CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin de günüdür" "CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimizin Kılıçdaroğlu gibi bir felakete maruz kalması gerçekten üzüntü verici, gelin bu adamdan kurtulun" "Meclis'ten geçip bana geldiğinde tereddütsüz onaylarım" "Kontrollü koltukta...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "16 Nisan, CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin de günüdür"

"CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimizin Kılıçdaroğlu gibi bir felakete maruz kalması gerçekten üzüntü verici, gelin bu adamdan kurtulun"

"Meclis'ten geçip bana geldiğinde tereddütsüz onaylarım"

"Kontrollü koltukta oturan, her işin o şekilde yürüdüğünü sanır"

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP'ye gönül vermiş kardeşlerim için üzülüyorum, fikirlerimiz uymasa da bu kardeşlerimizin Kılıçdaroğlu gibi bir felakete maruz kalması gerçekten üzüntü verici. Onun için diyorum ki 16 Nisan, CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin de günüdür. Gelin bu adamdan kurtulun" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Evet Platformu" tarafından düzenlenen Büyük İstanbul Mitinginde toplanan kalabalığa seslendi.

Türkiye her şeyi gibi demokrasisini de hak ettiği bir ülke olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milletimiz bir asır önce dediği gibi 15 Temmuz geçeside darbeciler sokağa çıktığında 'geldikleri gibi giderler dedi' istiklalini ve istikbaline sahip çıkıt. İstanbul o gece Boğaziçi köprüsünü, İBB'yi Üsküdar meydanının darbecilere bırakmadı" dedi.

"Meclis'ten geçip bana geldiğinde tereddütsüz onaylarım"

'İdam' sloganları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Benim kararımı biliyorsunuz. 16 Nisan'da çıkacak 'evet' onun da yolunu açacaktır. Kılıçdaroğlu 'hayır' demem diyor. Bahçeli, 'Evet' derim diyor. Sayın Yıldırım'ın kanaatini de biliyorum. Meclisten geçip bana geldiğinde tereddütsüz onaylarım. Şehitlerimizin katillerini affetme yetkimiz yok" diye konuştu.

"Kontrollü koltukta oturan, her işin o şekilde yürüdüğünü sanır"

" 15 Temmuz gecesi 03.30 gibi Atatürk havalimanın indiğimde beni on binlerce kişi tarafından karşılandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aynı gece benden 3-3,5 saat önce CHP Genel başkanı gelmişti. Kendi ifadesiyle 23-23.30 gibi. Havalimanına gelmiş. Bakıyor ortalık karışık. Ortalığın karışık olduğunu görünce Bakırköy Belediye Başkanının evine gidiyor. Sayın Cumhurbaşkanı Marmaris'ten çıktığında beni haberdar etseydi bende oraya gelirdim diyor. Biz tüm Türkiye'ye çağrımızı yaptık. Sende çıkıp gelseydin. Demek ki bundan sonra Kılıçdaroğlu'na iade i taahhütlü çağrı yapmak lazım. Darbe olduğunda tankların üzerine ilk ben çıkarım diyen bu. Bunlarda yürek diye bir şey yok. Sonra çıkıp, utanmadan bir şey daha söylüyor; 'Bu kontrollü darbedir' diyor. Ey Kılıçdaroğlu, bu ifade var ya şehitlerimizin ruhunu muazzep edecektir, yakınlarımızın ve gazilerimizin yüreğini kanatacak laflardır bunlar. Kontrollü koltukta oturan, her işin o şekilde yürüdüğünü sanır. Kasetle geldi ya kontrollü koltuk... Çünkü bu kasetle oraya gelmiş olan bir kişi. 7 seçim kaybettin, şimdi 8'inciye hazırlanıyor ama inanın yine gitmez, gitmez. Koltuk kontrollü fakat ne olursa olsun, biz onlara rağmen yolumuza devam edeceğiz. CHP'ye gönül vermiş kardeşlerim için üzülüyorum, fikirlerimiz uymasa da bu kardeşlerimizin Kılıçdaroğlu gibi bir felakete maruz kalması gerçekten üzüntü verici. Onun için diyorum ki 16 Nisan, CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin de günüdür. Gelin bu adamdan kurtulun. 16 Nisan'da şöyle rekor bir evet oranına ulaşmamız halinde artık bu zatın yerinde oturamayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Bir gün FETÖ'nün borazanlığını yapan, ertesi gün PKK seviciliğine soyunan, bir sonraki gün başka bir terör örgütünün avukatlığını üstlenen parti, cumhuriyetin partisi olamaz" diye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyetin sahibi cumhurdur, millettir. Bunların her şeyden önce millete ve milli iradeye saygısı yok. Bu partinin bir milletvekili çıkar 'evet verenleri İzmir'de denize dökmekten' söz eder. Diğeri ondan aşağı kalmamak için 'hayır çıkarsa düşmanı İzmir'den denize dökmüş kadar sevineceklerini' söyler. Güya bu da deneyimli. Deneyimlisi öyle, deneyimsizi böyle. CHP milletvekillerinin bu halk oylaması kampanyası döneminde sokakta vatandaşı tehdit etmekten, kahvede darbetmeye kadar sergilemedikleri rezalet kalmadı. Böyle genel başkanların böyle milletvekilleri olur" dedi.

(YM-

Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Cumhurbaşkanı Erdoğan: '16 Nisan, CHP'ye Gönül Vermiş Kardeşlerimin de Günüdür' - Son Dakika


Advertisement