10 Yıllık Dosya Bu Yüzle Açıldı - Son Dakika
Güncel

10 Yıllık Dosya Bu Yüzle Açıldı

10 Yıllık Dosya Bu Yüzle Açıldı

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde Faili Meçhul Cesedin Tesbiti İçin 10 Yıl Sonra Dosya Açıldı.

27.11.2010 02:25

ANKARA'nın Polatlı İlçesi'nde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye'de benzerine ender rastlanan bir faili meçhul soruşturması başlatıldı. 10 yıl önce ilçeye bağlı Ördekgölü Köyü kırsalında çürümüş olarak bulunan kimliği belirsiz erkek cesedinin kimlik tesbiti kapsamında bilgisayar ortamında yeniden yüzlendirme yapıldı. Mezarı kazılarak kafatası Adli Tıp Kurumu'na gönderilen meçhul cesedin yeniden yüzlendirilmiş ve farklı açılardan çekilmiş fotoğrafları emniyet ve jandarma teşkilatlarına gönderildi.

KAFASINDAN VURULMUŞ

Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Veli San'ın verdiği bilgilere göre 18 Nisan 2000 tarihinde ilçeye yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Ördekgölü Köyü kırsalında kimliği belirsiz çürümüş bir erkek cesedi bulundu. Kafasına kurşun sıkılarak öldürüldüğü anlaşılan meçhul ceset, savcılık nezaretinde Polatlı şehir mezarlığına defnedildi.

MEZARI AÇILDI

Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı, 30 Ocak 2009 tarihinde faili meçhul dosyayı yeniden ele alarak mezarı açtı. Cesedin kafatasını Adli Tıp Kurumu'na gönderen savcılık, bilgisayar ortamında yeniden yüzlendirme yapılmasını talep etti. Buna göre, Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Daire Başkanlığı, bilgisayar ortamında kafatasına yeniden yüzlendirme yaptı. Beş farklı cepheden fotoğraflanan kimliği belirsiz cesedin bu fotoğrafları Türkiye'de emniyet ve jandarma teşkilatlarına gönderildi.

AYRINTILI SORUŞTURMA

Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, cesedin kimlik tesbitinde önemli bir bulgu olarak sarı ve yeşil renkte futbolcu şortundan hareketle, Şanlıurfaspor ile Adıyamanspor'un futbol takımlarının da aynı renklere sahip olduğunu, dolayısıyla söz konusu şahsın bu bölgelerden tarımsal amaçlı olarak Polatlı'ya gelmiş olabileceğini göz önüne aldı. Ayrıca Adli Tıp Kurumu'nca DNA profili de çıkarılan kimliği belirsiz şahsın tesbit edilmesi için en ince deliller ışığında soruşturma devam ediyor..

SAYI 150'DEN 6'YA İNDİ

Polatlı Cumhuriyet savcılığı, kimliği meçhul şahsın cesedinin bulunduğu 18 Nisan 2000 tarihinden yaklaşık dört ay önce Ocak 2000 tarihinde öldürülmüş olabileceğini hesapladı. Cesedin çürümüşlük oranına göre bulunan tarihlerde Türkiye'de kayıp insanların sayısını tesbit eden savcılık, karakollara kayıp olarak bildirilen vatandaşları incelemeye aldı. Böylece kayıp insan sayısını 150'den 6'ya düşüren savcılık, meçhul cesedin kimliğini tesbit etmek amacıyla bu noktalara yoğunlaştı. Başsavcı Veli San, soruşturmanın çok detaylı yapıldığını ve önümüzdeki günlerde faili meçhul cesedin kimliğini tesbit edeceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 10 Yıllık Dosya Bu Yüzle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement