30 Mart'ta Haliç Kongre Merkezi'nde Devlet Opera ve Balesi Baş Rejisörü Yekta Kara'nın hazırladığı 'Bir Buçuk Asırlık Fark' adlı çok özel gösterinin ardından şimdi de Darüşşafaka'nın 150 yıllık hikayesi öğrenci ve mezunları tarafından hazırlanan bir müzikalle sahneye konulacak.
10 Haziran 2013 Pazartesi günü saat 20.00'de TİM Show Center'da sahnelenecek "Kapının Önünde" isimli müzikalin metni Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Dramatik Yazarlık Bölüm Başkanı Beliz Güç Bilmez, Darüşşafaka Eğitim Kurumları öğretmen ve öğrencileri tarafından oluşturuldu. Yönetmenliğini Drama Öğretmeni Elif Ongan Tekçe'nin yaptığı müzikalin müzikleri ise Müzik Öğretmeni Kerem Memişoğlu tarafından bestelendi. Bazı şarkı sözleri tamamen öğrencilerin şiirlerinden, bazı sahneler tümüyle öğrencilerin kaleminden... Dans koreografileri Beden Eğitimi Öğretmeni Günsu Kanat ile Darüşşafaka mezunları Bahar Kesim ve Gözde Köybaşı'na ait. Sahne tasarımını ve kostümleri de Darüşşafaka mezunu Tuğba Eke hazırladı.
"Darüşşafakalı Sanatçılar Aranıyor!"
Geçtiğimiz yıldan beri hummalı bir şekilde hazırlıkları yapılan müzikalde görev alanlar, tüm iletişim grupları içerisinde yapılan "Darüşşafakalı Sanatçılar Aranıyor" duyurusuyla seçildi. Böylece mezun ve öğrencilerden yetenekli olan 150 kişi hazirandan bu yana haftada 12 saatlik bir çalışmayla emek vererek müzikali gösterime hazır hale getirdi.
Müzikalde sembolik olarak, bir kapının açılması ve o kapının açılmasıyla birlikte bir insanın hayatının ne kadar değişebildiği anlatılıyor. Mezun olduktan sonra da açılmaya devam eden kapılar sayesinde, Daçkalılar yepyeni dünyalara adım atıyor, gelişiyor, mutlu ve başarılı bireyler olarak hayatlarını sürdürüyor.
İzleyenlere, Darüşşafaka'nın yeşil kapıları ardında Darüşşafakalı olmanın ve Darüşşafaka tarihinin anlatılacağı müzikalde, 40 kişilik Darüşşafaka korosu ve İstanbul Gençlik Senfoni Orkestrası da muhteşem müziklerle sahne alacak.
"Bir kapı insanın yaşamında nereye açılabilir? "Kapı'nın Önünde" adlı oyunda, hatırlamakla hatırlamamak arasında kalınan ve geçildiğinde her kişinin kimliğinin yapılanmasında önemli rol oynayan şefkat kapısının, Darüşşafaka'nın küçük anları anlatılacak. Çünkü hatırladıklarımı, belleğimiz, insanın kendini var etme sürecidir. İnsan hatırladığı şeyi yaşadığı toplumsal yaşamın içine demirlemiştir. Bu yüzden bir insanın önüne açılan her kapı, o insanın kişisel tarihinde, o insanın kimliğini tanımlar."
Darüşşafaka Drama Öğretmeni Elif Ongan Tekçe
Son Dakika › Güncel › 150. Yılda, 150 Daçkalı, Aynı 'Kapının Önünde', Bir Sahnede? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?