19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk\'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Samsun, Çorum, Giresun, Sinop, Ordu ve Amasya'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

19.05.2014 14:04

Samsun, Çorum, Giresun, Sinop, Ordu ve Amasya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Manisa'nın Soma ilçesinde maden kazasında işçilerin yaşamını yitirmesinin ülkeyi yasa boğduğunu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın her yıl Samsun'da coşkuyla kutlandığını ancak bu yıl kutlamaların buruk geçtiğini söyledi.

Çorum

Yunus Emre Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'nda önünde düzenlenen törene Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, MHP İl Başkanı İsmail Lek ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Soma'daki maden faciası nedeniyle diğer resmi etkinliklerin iptal edildiği törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tören, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin çelenklerini sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Bu sırada, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer ve bir grup vatandaş, resmi törenlere katılmadığı gerekçesiyle Vali Sabri Başköy ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü protesto etti.

Giresun

Atatürk Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan mağden faciası nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı sadece bir etkinlikle kutladıklarını söyledi.

Sinop

Sinop Valiliği önünde yapılan törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, 19 Mayıs 1919 tarihinin Kurtuluş Savaşı için önemine işaret etti.

Törene, Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Belediye Başkanı Baki Ergül, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan,  daire amirleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ordu

Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Atatürk, şehitler ve Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan faciada hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulan törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Amasya

Yavuz Selim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar, 19 Mayıs ruhunun Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ateşini temsil ettiği gibi bu ülkenin evlatlarının el ele, gönül gönüle verdiği zaman üstesinden gelemeyeceği hiçbir meselenin olamayacağını da anlattığını vurguladı.

Soma'da hayatını kaybeden madencilerin de anıldığı törene, Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile öğrenciler katıldı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement