Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şahin, mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin bu milletin kurtuluşa, bağımsızlığa, hürriyete ve geleceğe olan inancının tarihi olduğunu belirtti.
Atatürk'ün Samsun'a çıkışının, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlar karşısında umutları yeşerten, kurtuluş inancını eyleme dönüştüren bir hareket olduğuna işaret eden Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"19 Mayıs tarihinin Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması bu milletin gençlere olan güveninin simgesidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi, gençler; cesaretimizi takviye ve idame ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz eğitim ve bilgi ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, düşünce özgürlüğünün en kıymetli örneği olacaksınız. Bu ülkenin geleceği gençlerimiz, Türkiye'yi her zaman daha ileriye götürme hedefinde yılmadan, yorulmadan çalışma gayretindedir. Bu yolda kılavuzumuz, medeniyetimiz, tarihimiz, kültürümüz ve inancımız ile dünyaya örnek olan ecdadımızdır."
Şahin, gençlerin değişimin anahtarı, gelişmenin itici gücü olarak, millete, ülkeye ve insanlığa karşı sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getireceğine inandığına dikkati çekerek, gençlerin doğru ve kararlı adımlarla Türkiye'yi geleceğe taşıyacaklarını kaydetti.
Şahin, "Bizlere bu cennet vatanı bırakan büyük Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.
Son Dakika › Güncel › 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?