2 Gaziantepspor Maçının Ardından - Son Dakika
Güncel

2 Gaziantepspor Maçının Ardından

2 Gaziantepspor Maçının Ardından

Fenerbahçe TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN.

10.01.2012 01:11

Fenerbahçe TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN: "ŞU ANDA BAZI KULÜPLER İSTEDİKLERİNİ YAPTIRABİLECEK GİBİ GÖRÜNÜYORLAR"

BAKANLIK SEVİYESİ AYRI BİR SEVİYEDİR. HERKESİ KUCAKLAMASI GEREKEN, HERKESE HİTAP EDEN, FENERBAHÇELİLERİN, GALATASARAYLILARIN, TrabzonSPORLULARIN HERKESİN BAKANIDIR"

GaziantepSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ERCAN: "KIRMIZI KART BÜTÜN PLANLARIMIZI ALTÜST ETTİ"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına, kazada yaşamını yitiren Keşansporlu futbolcular ve yine trafik kazasında yaşamını yitiren Trabzonsporlu taraftarlara ilişkin, "Son derece üzüntü verici, Allah'tan rahmet diliyorum" diyerek sözlerine başladı.

Kocaman, Bakan Erdoğan Bayraktar'ın Trabzon'da yaptığı açıklamayla ilgili olarak yöneltilen soru üzerine, "Benim kendimi ifade etme yeteneğimin dışında özellikle bizim konuşmalarımızı değerlendirenlerin hayallerinin çok geniş olduğunu düşünüyorum. Ben kafamın içinde ne varsa fazla saklamadan konuşan bir insanım. Zaman zaman hata da yapıyoruz bunu yaptığımız için ama... Sayın Bakan böyle bir açıklama yaptıysa eğer A'dan Z'ye yanlıştır. Bir bakandır çünkü. Milletvekili olarak konuşsa belki bölgenin milletvekilidir, bölgenin çıkarlarını korumak istemesini anlayabiliriz ama bakanlık seviyesi tabii ayrı bir seviyedir. Herkesi kucaklaması gereken, herkese hitap eden, Fenerbahçelilerin, Galatasaraylıların, Trabzonluların, herkesin Bakanıdır. Dolayısıyla böyle bir açıklama yaptıysa eğer A'dan Z'ye yanlıştır. Doğru değil. Bakanların eğer bu konulara gireceklerse herkesin hakkını savunması gerekiyor. Doğrularıyla, yanlışlarıyla herkesin hakkını savunması gerekiyor. Bu nedenle yanlıştır" ifadelerini kullandı.

Geçen haftaki açıklamasıyla ilgili olarak 'ince ince' ifadesindeki kastını da anlatan Kocaman, 3 Temmuz'dan bu yana Fenerbahçe Kulübü'nün üzerinden adeta bir "silindirin geçtiğini" söyledi. Kocaman, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe 10-12-13 yıldır ligin en dominant takımı. En çok pas yapan, en çok şut atan, en çok, en çok, en çok yapan takımı. Bununla beraber özellikle

transfer piyasasında her zaman en çok güçlü oyuncuları maddi durumuna göre ve aynı zamanda da vizyonuna göre alan bir takım. 3 Temmuz'dan itibaren bu konuda önemli bir kırılma yaşandı. Üstümüzden bir silindir geçti. 24 Ağustos'ta Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyeceğimiz açıklandı. Kulübümüzden pek çok oyuncu gitti. Bayağı ciddi sıkıntılar yaşadık. Her maça çıkarken, son 5-6 haftalık periyotta tape'ler ortaya çıkıyor. Bursa'da maça gidiyoruz herkes tahliye oluyor. Fenerbahçeliler içeride kalıyor. Vederson oynamayacak diye gidiyoruz esame listesinde karşımıza çıkıyor. Bütün bunları yan yana getirdikten sonra yaşadığımızı anlatmaya çalıştım. Özellikle kulüp tarafına girmeyeyim ama bu durumdan istifade etmek isteyen kulüpler de var net bir şekilde görünüyor.

Birtakım şeylerle yavaş yavaş altımızdan bir şeyler çekilmeye başlandı. Şu anda bazı kulüpler istediklerini yaptırabilecek gibi görünüyorlar. Doğrusuyla

yanlışıyla bunu görüyorum. Bunun tersini umarım kanıtlarlar insanlar. Saha içinde aleyhimize doğru hakem hatalarının arttığını gözlemlediğimi söylemek istedim."

Aykut Kocaman ayrıca, Uğur Boral'ın ligin ikinci yarısında aralarında olmayacağını, görüştüğü kulüpler olduğunu, ancak kulüp ismi açıklamak istemediğini bildirdi.

Bir soru üzerine de Kocaman, hafta için maçların alışılmışın dışında bir durum olduğunu ve Türkiye'de herkesin bu durumdan etkilendiğini savundu.

Takımın hücum gücünü artıracak futbolcu transferiyle ilgili olarak çeşitli kulüplerle temaslarının devam ettiğini bildiren Kocaman, yöneticilerin bütün gücüyle transferi gerçekleştirmeye çalıştığını kaydetti.

Ordu'ya giderken takım uçağına binmeyip Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile görüştüğü ve bu görüşmeden sonra da transfer yapmama kararı alındığı yönünde yansıyan bilgilerle ilgili olarak da Kocaman şunları söyledi:

"Bence merak etmeyin. Benimle beraber diğer insanları merak edeceğiniz yer sahadır. Kulüple ilgili kendimle ilgili ani bir şey de olabilir. Bunu ikinci şahıslar, diğer şahıslar paylaşmadığı sürece bir şey söyleme şansım yok. Pozisyonum bir TFF başkanıyla konuşup transfer yapmama üzerine inşa edilemez. Bu biraz mantık dışı değil mi? Böyle bir şey söz konusu dahi değil. Bu diyalog dahi işin işleyişine ters bir diyalog. Böyle bir konuşma olamaz."

Alper Potuk'un transferiyle ilgili çalışma konusunda medyaya yansıyanlarla ilgili olarak "Fenerbahçe küme düşerse bonservisini almak istediği doğru mu?" sorusuna Kocaman, "Böyle bir şeyin olması hem Fenerbahçe hem Alper için akla aykırı görünüyor. Ücret konusunda anlaşmazlık oldu. Cristian'ın sıkıntıları vardı. Bütün bu taşlar yerine oturunca Alper transferinden Fenerbahçe vazgeçti. Bu tip şeyler Alper'e de hakaret Fenerbahçe'ye de hakaret" diye yanıt verdi.

Aykut Kocaman, Lig Tv'ye yaptığı açıklamada ise, kendisine sorulan soru üzerine, Cristian'ın dünya standartlarında bir futbolcu olduğunu kaydederek, "Tek handikapı fazla içe dönük olması. Hassas bir yapısı var. Hemen içe doğru kapanabiliyor. Gerideyken attığı gol beni de çok mutlu etti" dedi. Cristian'ın "Hafta içinde bana bir baba gibi yaklaştı" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Kocaman, "Başta Cristian olmak üzere tüm oyuncularım bunu hak ediyor" diye konuştu.

Fenerbahçeli futbolcu Serdar Kesimal da, maç öncesinde takım içinde, lider Galatasaray ile aralarındaki puan farkının açılmasına izin vermemek üzere konuştuklarını vurgulayarak, "Ama maalesef iyi başlayamadık. Golden sonra daha iyi oynamaya başladığımızı düşünüyorum. Daha istekli daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. Rakip de 10 kişi kalınca, sabırlı oynayıp oyunu daha fazla kenarlara indirip kenarlardan gelmeye çalıştık. Sabırlı oynayıp maçı çevirdiğimiz için mutluyuz" dedi.

Cristian ise teknik direktör Aykut Kocaman'a kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Attığı golden sonra da yedek kulübesine Aykut Kocaman'ın yanına gittiğini ifade eden Cristian, "Hepimizin geçtiği sıkıntılı dönemlerden ben de geçiyorum. Destek gördüğüm insanların başında Aykut Kocaman geliyor. Özellikle bu zor dönemlerde ve özellikle son hafta içinde yüksek bir şekilde özgüvenimi kazanmam için benimle konuşmalar yaptı. Belki bir babanın oğluna yapacağı konuşmalar bunlar. Verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Olumlu olan görüntümde pay sahibi oldu. Golden sonra ona gitmem de bana yaptıkları karşısında ufak bir jestti" dedi.

Ligde oynadıkları en zorlu ve sıkıntılı maçlardan birisi olduğunu anlatan Cristian, Gaziantepspor maçıyla ilgili şunları kaydetti:

"Bizim için ligde oynadığımız zorlu sıkıntılı maçlardan bir tanesini geride bıraktık. Maçın başında da bunu tahmin ediyorduk. İlk yarıda beklenen görüntüyü ortaya koyamadık. Yeterince baskı hissettiremedik rakibe karşı. Sonra geri dönüş yapmamız gerekiyordu. Rakibin de kırmızı kartından sonra baskıyı artırınca gollerde geldi ve mutlu bir şekilde maçtan ayrılıyoruz."

Sarı-lacivertli Kaleci Volkan Demirel de, karşılaşmanın ilk yarısında takımın tercümanlarından Samet Güzel'in kulağına teknik heyete iletmesi için söylediği sözler için, "Bunlar aile içinde kalması gereken şeyler. Gerekli gördüğüm şeyler söyledim. Benim söylediklerim değil, sahada uygulamamız önemli. Bizim takımda iletişim böyledir, gördüğümüzü ileterek takımın menfaati için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İlk yarıda çok pozisyon yedik. Biraz rahat başladık, rehavete kapıldık diyebiliriz ama ikinci yarıda değişikliklerle beraber iyi bir Fenerbahçe vardı. Rakibin 10 kişi kalması da ayrı bir faktör" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu sürece de değinen Volkan, "İddiamız var ama zor bir dönemdeyiz, 'ona göre herkes yorum yapsın' diyoruz" dedi. Goller sonra yaşanan sevinçlere ilişkin ise Volkan Demirel, "Bu zorlu dönemde fazla yüzümüz gülmüyor. Gollerden sonra yüzümüz gülüyor ve bunu arkadaşlarımız ile kutluyoruz. Elimizden geldiği kadar mücadele ediyoruz. Bu zorlu günlerde dışarıdan gelen seslere kulak vermeyelim. Sezon sonuna kadar elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

GaziantepSPOR CEPHESİ

Gaziantepspor Teknik Direktörü Abdullah Ercan ise ilk yarı iyi oynadıklarını, net pozisyonlar bulduklarını vurgulayarak, "İlk yarının son dakikasında gördüğümüz kırmızı kart bütün planlarımızı altüst etti" diye konuştu.

Ercan, ikinci devrede 1-0'lık skoru koruma güdüsüyle geri çekildiklerini belirterek, "Geriye çekilince, 3-1 kaybettik. Fenerbahçe'yi ve oyuncularımı tebrik ediyorum. İkinci devre biraz daha direnç gösterebilseydik en azından beraberliği alabilirdik" dedi.

İlk yarının sonunda Kerim Zengin'in ikinci sarı karttan kırmızı kart gördüğü pozisyonla ilgili soru üzerine Ercan, "Pozisyon bizim önümüzde oldu. Hakem faul çaldıktan sonra sarı kart gösterecekse hemen göstermesi gerekir. Ama 20-30 saniye sonra taraftarların ve Fenerbahçe yedek kulübesinden tepki gelince, sarı kart gösterdi" yanıtını verdi.

Abdullah Ercan, "Sizce sarı kart mıydı?" sorusu üzerine ise "Tam göremedim, bilemiyorum. Hakem ilk geldiğinde kart göstermeyecekti. Etki altında kaldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Gaziantepsporlu futbolcu Bekir Ozan Has da, maça iyi başladıkların ve golü bulduklarını ifade ederek, "İlk yarı mükemmele yakın futbol oynadık. İlk yarının sonunda gördüğümüz kırmızı kartla, ikinci yarıya 10 kişi başladık. 10 kişiyle burada mücadele etmek kolay değil, sonunda kaybettik" diye konuştu.

Kerim Zengin'in ikinci sarı karttan kırmızı kart gördüğü pozisyonla ilgili ise Bekir Ozan Has, şunları ifade etti:

"Kerim'e gösterilen ilk sarı karttan sonra yaptığı ilk harekette ikinci sarı kart çıktı. Acaba Fenerbahçeli futbolcu yapsaydı aynı hareketi, sarı kart verebilir miydi? Ben pek verebileceğini düşünmüyorum. Başka takımlar olunca kartlar kolay çıkıyor. Hakem baskı altında kaldı. Bir dakika önce hakeme 'Etki

altında kalma' dedim. 'Sen beni tanıyorsun etki altında kalmam mümkün değil' dedi. Ama taraftarların baskısı ve Fenerbahçeli futbolcuların tepkisiyle kartı gösterdi."

"Pozisyonu gördün mü?" sorusu üzerine ise Bekir Ozan, "Pozisyonu görmedim. Sarı kart mıydı, bilmiyorum. Ama Fenerbahçe'ye çıkar mıydı? Hakem futbolcuyu koruyabilirdi. Arkadan bir müdahale var, ama vermese kim ne diyebilirdi. Fenerbahçeli futbolcu yapsa kimse bir şey söylemezdi" diye konuştu.

Gaziantepsporlu futbolculardan Şenol Can da ilk yarı golü bulduktan sonra ikinci yarıya 10 kişi başladıklarını kaydederek, "Maç 11'e 11 devam etseydi, sonuç böyle olmazdı. İkinci yarı üst üste goller yedik" şeklinde konuştu.

Şenol Can, Kerim Zengin'in kırmızı kart gördüğü pozisyonu görmediğini belirterek, "Pozisyona uzaktaydım, ama hakeme baktım. Seyircinin geriliminden sonra kart gösterdi. Yardımcı hakem söylemiş galiba" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Gaziantepspor Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement