2012 Yatırım Ve Bütçede Rekor Yılı Oldu - Son Dakika
Güncel

2012 Yatırım Ve Bütçede Rekor Yılı Oldu

2012 Yatırım Ve Bütçede Rekor Yılı Oldu

MANİSA Belediyesi, geride kalan 2012 yılında gerek yaptığı yatırımlar, gerekse de gerçekleşen bütçe ile rekorlar kırdı.

31.12.2012 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oto Terminal, Atatürk Gençlik Merkezi, Çanakkale Şehitleri Anıtı, Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi gibi dev projelerin yanı sıra asfaltlama, altyapı çalışmaları, kamulaştırmalar ile nazım imar planı çalışmaları gibi kentin can damarı hizmetlerine 70 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapan yönetim, 2012 bütçesinde yüzde 100 gibi ulaşılması güç bir gerçekleşmeye imza atarak, rekorlarına rekor ekledi.

2012 yılını yatırım yılı olarak ilan eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yılın bitmesine sayılı saatler kala yatırımlar ve bütçe rekorları ile yılı kapattıklarını söyledi. Göreve geldikleri 2009 yılından bu yana Manisa Belediyesi bütçesinde sürekli olarak rekor bütçe gerçekleşmeleri sağladıklarını hatırlatan Başkan Ergün, bunun bütçe disiplini ve işlerin takibi sayesinde sağlandığının altını çizdi. Gelinen 2012 yılında bütçede yüzde 100 gibi önemli bir gerçekleşme sağlayarak, tüm zamanların ulaşılması güç rekoruna imza attıklarını vurgulayan Başkan Ergün, "Göreve geldiğimiz 2009 yılında, yani Nisan-Aralık dönemini kapsayan bölümde bütçemiz yüzde 75,31 oranında gerçekleşmişti. Bu rakam 2010 yılında yüzde 91,11; 2011 yılında ise, yüzde 99 olarak sürekli büyüyen bir bütçe meydana getirmiştik. Şimdi 2012 yılı bütçemizin gerçekleşme oranı yüzde 100 oldu. Bu oranlar, yaptığımız işlerin doğruluğunu, iş takibi yapmamızın önemini ve bütçe disiplini sağlamanın gereğinin göstergesi" dedi.

2012'de 70 milyon TL'nin üzerinde yatırım gerçekleşti

Geride kalan 2012 yılı içerisinde dev projeler ve mahallelerde yapılan çalışmalar ile birlikte Manisa Nazım İmar Planı çalışmaları gibi hizmetleri Manisalılara sunduklarını belirten Başkan Ergün, "2012 yılı içerisinde Atatürk Gençlik Merkezi, Mümin Özkasap Spor Tesisleri, Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Diaraması, Efendiler Kahvesi, Yeni Mezarlık Binası, Toplu Ulaşım Depolama Alanları, Demiryolları Üst Geçitleri tamamlandı. Sanayi Köprülü Kavşağı, Bedesten Meydanı, Emekliler Parkı Otoparkı projelerimizin yapımı devam ediyor. Bunların yanı sıra 12 mahallenin altyapı ve asfalt çalışmaları, kamulaştırma çalışmaları ve kentimizde 1989 yılından bu yana yapılmayan nazım imar planı çalışmaları ile 70 milyon TL'nin üzerinde yatırımı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu rakamın daha üstüne çıkabilirdik ancak bürokrasi nedeniyle, projelerimizin uzun süre beklemesi gibi nedenlerle bu yatırım miktarında kaldık" diye konuştu.

Daha yaşanabilir bir Manisa

Yeni yılda da önemli ve büyük yatırımların birer birer hayata geçirilmesi için hazır olduklarını ifade eden Başkan Ergün, Subay Lojmanları Katlı Otoparkı, Kent Park, Oda Dernekler Binası projelerinin ihale aşamasında olduğunu ve yeni yılda temellerinin atılacağını kaydetti. Yeni yıl bütçesinin de 244 milyon 939 bin TL olarak Aralık ayı Meclis Toplantısı'nda oy çokluğuyla kabul edildiğini hatırlatan Başkan Ergün, "Biz hep çıtayı yukarı taşıdık bugüne kadar. İnşallah, ümit ediyorum ki 2013 bütçe hedeflerini de yakalamak en büyük idealimiz. Sonuçta Manisa'ya en iyi hizmeti getirebilmek düşüncesindeyiz. Bugün itibariyle Manisa'da olan değişiklikler, kimileri 'görsellik' ve 'makyaj' da dese, sonuçta bunlar vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak günlük yaşamlarını sürdürdüğü alanlardır. Biz, daha yaşanabilir, daha sosyal, daha kültürel, her yönüyle insanların şehirde rahat gezebileceği bir Manisa hayal ediyoruz. Düşünce ve yatırımlarımızı ona göre yönlendiriyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2012 Yatırım Ve Bütçede Rekor Yılı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement