23 Nisan’a Kocaeli Damgası Vurulacak - Son Dakika
Güncel

23 Nisan’a Kocaeli Damgası Vurulacak

23 Nisan’a Kocaeli Damgası Vurulacak

23 Nisan Çocuk Festivali Düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bu Yıl Birçok İlke De İmza Atarak, Barışa Ve Kardeşliğe Büyük Katkı Sağlayacak

14.04.2011 16:55  Güncelleme: 17:07

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, dünyanın dört bir yanından 1000 çocuğu buluşturacak. 19-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival hakkında bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, bu yıl birçok ilke imza atılacağını söyledi.

Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivali için Sekapark'taki Palmiye Kafe'de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Raşit Fidan ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Emine Erdoğan Ve Günay Da Katılacak

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi'nin Kocaelili Valiliği'yle birlikte düzenlediği festival hakkında açıklamalar yapan Genel Sekreter Yazıcı, festivalin 21 Nisan'daki bölümüne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağını söyledi.

Hazırlıklar Tamam

Festival için tüm hazırlıklar tamamlandığını belirten Yazıcı, "Bu yıl 23 Nisan'da şehrimizin adını tüm Türkiye'ye hatta dünyaya duyuracak çok önemli etkinliklere imza atmaya hazırlanıyoruz. Sekapark'ta yapılacak olan tören ve gösterileri, aralarında konuk ülke başkonsoloslarının da bulunduğu önemli bir protokol kitlesi izleyecek. Kocaeli ve ilçeleri ile yakın illerden de çok sayıda kişinin katılacağı festivali izlemek için konuk ülkelerden de basın mensupları gelecek.

Türkiye'nin Çocukları Da Kocaeli'de Buluşacak

Kocaeli 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali boyunca ülkemizin yedi bölgesini temsil eden Ankara, Edirne, Trabzon, Van, Şanlıurfa, Hatay, Aydın'dan ikişer öğrenci de etkinliklerde dünya çocuklarıyla beraber olacak.

Thy'den Festivale Destek

Öte yandan Türk Hava Yolları bu yıl ki 23 Nisan etkinliklerine destek veriyor. 20 çocuk THY tarafından ücretsiz taşınacak. Ayrıca ülkemize gelen diğer misafir çocuklar için THY yüzde 10 indirim yapacak" diye konuştu.

Vali Ve Başkan'a Ziyaret

Yazıcı, "20 Nisan'da tüm ülkelerin gelmesinin ardından ziyaretçi gruplar, önce Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret edecek. Daha sonra milli kıyafetleri ile festival yürüyüşüne katılan çocuklara festivalin bu yılki Türk büyüğü Nasrettin Hoca eşlik edecek. Çocuklara Nasrettin Hoca oyuncağı hediye edilecek.

Umut Ağacı Dikilecek

Festivalin en anlamlı anları 21 Nisan'da yaşanacak. Emine Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağı bu önemli günde, tüm çocuklar kendi ülkelerinden getirdiği topraklarla, özel bir alana 'Umut Ağacı' dikecek. Dünya çocuklarının dostluk ve barış dileklerinin bir sembolü olan ağaç Kocaeli'nde büyümeye devam edecek.

Çocuk Manifestosu Dünyaya Yayılacak

Aynı gün Çocuk Manifestosu, şişe içinde denize bırakılarak dünyaya ulaşacak. Çocukların dünya için istedikleri, hayal ettikleri 41 maddeden oluşan çocuk manifestosu, 41 ülke çocuğunun elinden bir şişe içinde denize bırakılarak, yeni kuşaklara kalıcı bir mesaj olarak iletilecek ifadelerini kullandı.

Dünya Renkleri Podyumda Boy Gösterecek

21 Nisan'da festivale katılan ülkelerin geleneksel kıyafetlerinden oluşan özel bir defile düzenleneceğini söyleyen Yazıcı, şöyle konuştu: "Eylem Şenkal'ın koreografisini gerçekleştireceği defilede konuk çocuklar podyuma çıkacak ve bir ilk gerçekleştirilecek. Defile sonrasında yerel grupların özel konser ve gösterileri izlenecek.

'Kocaeli Oyuncak Müzesi' Kurulacak

41 ülke çocuğunun ülkelerine özgü oyuncakları ile 'Kocaeli Uluslararası Oyuncak Müzesi'nin de temelleri atılacak. Önümüzdeki yıllarda genişleyerek büyüyecek olan müze, hem Kocaeli hem de Türkiye için eşsiz bir kültürel birikim haline dönüşecek.

22 Nisan'da Dünya Çocukları İstanbul'da

Ayrıca dünyanın 41 ülkesinden gelen ve Türkiye'yi temsilen yedi bölgeden gelen çocuklar 22 Nisan'da İstanbul İstiklal Caddesi'nde üstü açık nostaljik araçlarla ve Kocaeli Bandosu eşliğinde büyük bir kortej yürüyüşü gerçekleştirecek. Yürüyüşün ardından Taksim Meydanı'nda dünya çocukları folklorik gösterilerini sunacak. Misafir ve Türk çocukları muhteşem bir boğaz turu ile İstanbul'u da yakından tanıma imkânı bulacak.

Özel Konser Ve Gösteriler

Çocuklar, 23 Nisan'da resmi program ve stadyum gösterilerine katılacak. 23 Nisan Valilik resmi programı dâhilinde İsmetpaşa Stadı'nda yapılacak törenlerde 41 ülkeden 1000 çocuğumuz izleyici olarak yerlerini alacak. Aynı gün öğleden sonraki bölümünde ise ülkeler 12 ilçemizde çeşitli gösteriler yapacak. 23 Nisan akşam saat 19.30'da SDKM'de Türkçe Olimpiyatları'nda derece yapmış farklı ülkelerden çocukların gösterilerini içeren prestij bir özel program düzenlenecek. Aynı program 25 Nisan Pazartesi akşamı Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde Gebzeli vatandaşlarımızın beğenisine sunulacak.

Festival Gala Programı

Festival programı 24 ve 25 Nisan'da devam edecek özel konserler ve gösterilerle sürecek. 24 Nisan saat 15.00'den itibaren İnterteks Fuar Alanı'nda her yıl olduğu gibi tüm ülkelerin, ev sahibi çocukların ve ailelerimizin de katılımlarıyla Festival Gala Programı gerçekleştirilecek. 26 ve 27 Nisan tarihlerinde misafir çocuklarımız için uğurlamalar gerçekleştirilecek. Kısaca özetlemeye çalıştığım 3. Kocaeli Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali bu yıl Kocaeli'nin adını tüm Türkiye'ye hatta dünyaya duyuracak.

Bu Yıl Kocaeli Konuşulacak

İnanıyorum ki bu yıl 23 Nisan'da Kocaeli'nin etkinlikleri konuşulacak. Şimdiden bu önemli organizasyonumuzun başarılı bir şekilde gerçekleşmesini, şehrimize ve ülkemize güzellikler getirmesini diliyorum. Etkinliğimize destek olan Kocaeli Valiliğimize ve bağlı kurum ve kuruluşlarımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve çok kıymetli öğretmenlerimize, İlçe belediyelerimize, siz değerli basın mensuplarımıza ve organizasyonda görev alan, destek veren herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum"

Festivale Katılacak Ülkeler

Her kıtadan, her renk, her ırk ve dilden gerçek bir çocuk mozaiği oluşacağını söyleyen Yazıcı, festivale şu ülkelerden çocukların katılacağını söyledi: "ABD, Acaristan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çeçenistan, Endonezya, Estonya, Fas, Fransa, Güney Afrika, Hırvatistan, Hindistan, Irak, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kırım, KKTC, Kosova, Kuzey Osetya, Madagaskar, Makedonya, Malezya, Meksika, Moğolistan, Moldova, Mozambik, Pakistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Tataristan, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Ürdün ve Venezüella.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 23 Nisan’a Kocaeli Damgası Vurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement