23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sakarya, Bolu ve Karabük'te çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23.04.2016 15:21

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sakarya, Bolu ve Karabük'te çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, makamını Aşağı Kirazca İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Beren Turan ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Özel Vakfı İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Melek Yıldız'a devretti.

Yıldız, özel kalem müdürünü yanına çağırarak Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun telefona bağlanmasını istedi.

Telefonda Toçoğlu'yla konuşan Yıldız, kentteki trafik parkının çok güzel ama küçük olduğu için yetersiz kaldığını belirterek daha büyük bir park yapılması ve adının "23 Nisan Parkı" olması talimatını verdi.

Vali Coş'la da bir süre sohbet eden Yıldız, daha sonra makamdan ayrıldı.

Atatürk Spor Salonu'ndaki törene, Vali Coş, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Sakarya Adalet Komisyonu Başkanı Şükrü Onat Tekinalp, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, vali yardımcıları, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan programda, düzenlenen gösterilerin ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ayrıca, Atatürk Stadyumu'nda Sağlık Bakanlığının "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında 500 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Karabük

Yenişehir Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Karabük Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Köse'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Karabük Belediye Bandosu eşliğinde törende bulunanların katılımıyla düzenlenen ve anıttan başlayan kortej yürüyüşü, Yenişehir İlkokulu bahçesinde son buldu.

Burada devam eden etkinliklerde öğrenciler folklor gösterileri yaptı. Etkinlikler, bayram dolayısıyla şiir, kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Bolu

" Soma'nın Geleceği Aydınlık" projesi kapsamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, 41 yetim çocuk Bolu'ya getirildi. Çocuklar, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde 3 gün misafir edilecek.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında geçen yıl Maden Haftası kapsamında Soma'yı ve şehit yakınlarını ve çocuklarını ziyaret ettiklerini belirterek "Projemizin ikinci ayağını merkezle birlikte 23 Nisan etkinlikleri için Soma'nın kömürlü havasını değil de Bolu'nun temiz havasını solumaları için 41 tane yavrumuzu burada ağırlıyoruz." diye konuştu.

Saygılı, Bolu'ya gelen misafirlerinin maden faciasında babalarını kaybeden başarılı çocuklar olduğunu anlatarak onların hayallerine ulaşması ve verimli olmaları için çalışma yürüttüklerini vurguladı.

Saygılı, çocukların hepsinin bir hayali olduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Bu çocukların hayallerine kavuşmaları için adım atılması gereken yaş dilimi bu yaşlar. Üniversiteden hocalarımızla birlikte onlara yaşam koçluğu yapacağız, hayata adapte olabilmeleri için. İlerleyen yaşlarda da kendilerini yalınız hissetmemeleri için bir sonraki projemizin ayağı da bu şekilde olacak. Soma'daki yetimlerin Abant İzzet Baysal Üniversitesi hocaları ve öğrencileri yaşam koçu olacak. Çocuklarımızla birebir ilgileneceğiz. Ömrümüz yettiği kadar da bunun peşini bırakmayacağız."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait Aladağ tesislerinde konaklayan çocuklar, Karaçayır Mahallesi'ndeki spor salonunda düzenlenen etkinlikte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ellerinde Türk bayraklarıyla ve coşkuyla kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement