27. Avrasya Ekonomi Zirvesi İstanbul'da başladı - Son Dakika
Güncel

27. Avrasya Ekonomi Zirvesi İstanbul'da başladı

27. Avrasya Ekonomi Zirvesi İstanbul\'da başladı

İstanbul merkezli Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen 27. Avrasya Ekonomi Zirvesi, küresel büyümenin önündeki zorluklara odaklanıyor. Zirvede barış, iklim değişikliği, su tedariki ve yapay zeka gibi küresel meseleler ele alınıyor. Etkinliğe yaklaşık 40 ülkeden 300'ü aşkın siyasetçi, diplomat, akademisyen ve iş insanı katılıyor.

23.02.2024 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL, 23 Şubat (Xinhua) -- 27. Avrasya Ekonomi Zirvesi Çarşamba günü İstanbul'da başladı. Zirve, küresel büyümenin önündeki zorluklara yönelik çözümlere odaklandı.

İstanbul merkezli Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen "Krizlerden İstikrara, Kapsayıcı Bir Dünya İnşa Etmek" başlıklı zirvede barış, iklim değişikliği, su tedariki ve yapay zeka gibi küresel meseleler ele alındı.

Zirvenin açılışında ev sahibi vakfın başkanı olarak konuşma yapan Akkan Suver, uluslararası toplumu dünyadaki krizlere çözüm bulmak için diyalog ve işbirliğini geliştirmeye çağırdı.

Dünyanın şu anda çatışmalar, iklim değişikliğiyle ilgili sorunlar ve ekonomik durgunluk gibi meselelerle karşı karşıya olduğunu kaydeden Suver, "Bu koşullar altında, Asya'dan Avrupa, Afrika ve Latin Amerika'ya kadar uzanan Kuşak ve Yol İnisiyatifi barış, birlik ve işbirliği için yol haritamız olacak" dedi.

İki günlük etkinliğe yaklaşık 40 ülkeden 300'ü aşkın siyasetçi, diplomat, akademisyen ve iş insanı katıldı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel 27. Avrasya Ekonomi Zirvesi İstanbul'da başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement