Büyükelçiliklerde Cumhuriyet Bayramı Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Büyükelçiliklerde Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Büyükelçiliklerde Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü, Üsküp, Belgrad, Podgoritsa, Zagreb ve Priştine Büyükelçiliklerinde kutlandı.

29.10.2013 23:03  Güncelleme: 23:17

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü, Üsküp, Belgrad, Podgoritsa, Zagreb ve Priştine büyükelçiliklerinde kutlandı.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Büyükelçi Gürol Sökmensüer'in ev sahipliğinde, Aleksandar Hoteli'nde verilen resepsiyona, Türk kökenli Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Makedonya İslam Birliği Başkanı Süleyman Recepi, Türk kökenli Milletvekili Kenan Hasip, Türk Milli Birlik Hareketi Partisi Genel Başkanı Erdoğan Saraç, Makedonyalı bazı milletvekilleri, diplomatlar, işadamları ve konuklar katıldı.

Büyükelçi Sökmensüer, konuşmasında, resepsiyona katılan tüm konuklara teşekkür etti.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay'ın Hayat Hoteli'nde verdiği resepsiyona, Sırbistanlı politikacılar, akademisyenler, din görevlileri, iş adamları, diplomatlar ve diğer misafirlerin yanı sıra bir dönem Galatasaray forması giyen Zoran Simoviç ve Cevad Prekazi de katıldı.

Büyükelçi Bozay, konuşmasında, cumhuriyetin 90'ıncı yıl dönümü Sırbistanlı dostlar ile kutluyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Sırbistan ve Türkiye halklarının birbirlerini daha fazla tanımak ve ortak yönlerini keşfetmek istediklerini belirten Bozay, bu kapsamda, bu yıl yaklaşık 200 bin Türk turistin Sırbistan'ı ziyaret ettiğine dikkat çekti.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, Büyükelçi Burak Özügergin'in ev sahipliğinde, Zagreb Sanat Evi'nde verilen resepsiyona, Cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç'in eşi Tatyana Yosipoviç, Zagreb Müftüsü Aziz Hasanoviç, Hırvatistanlı politikacılar, diplomatlar, işadamları ve diğer misafirler katıldı.

Kosova'nın başkenti Priştine'de, Büyükelçi Songül Ozan tarafından, Emerald Hoteli'nde verilen resepsiyona Kosovalı bakanlar, milletvekilleri, diplomatlar, iş adamları ve diğer konuklar katıldı.

Ozan, burada yaptığı konuşmada, bugünün Türkiye için çok büyük anlamı olduğuna vurgu yaparak, 90 yıl önce kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün modern, demokratik ve refah bir ülke haline geldiğini söyledi.

Türkiye'nin Kosova ile zengin tarihi, kültürel ve toplumsal bağlara sahip olduğunu ifade eden Büyükelçi Ozan, Avrupa-Atlantik kurumlara üyelik yolunda Kosova'nın destekleyicisi olduklarını belirtti.

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da Büyükelçi Mehmet Niyazi Tanılır'ın ev sahipliğinde, Tuzi kasabasında bulunan Troya Restoranı'nda düzenlenen resepsiyona, Karadağlı bakanlar, milletvekilleri, diplomatlar ve diğer misafirler katıldı.

Büyükelçi Tanılır, konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması felsefesinin, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" ilkesinden yola çıkarak tanımlandığını ve Türkiye'nin bu anlayış ile komşuluk ilişkilerini ve dış politikasını şekillendirdiğini söyledi.

Türkiye'nin Balkanlar'ın ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydeden Büyükelçi Tanılır, Türkiye'nin bölgedeki dostane ilişkileri, barışı ve istikrarı desteklediğini belirtti. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyükelçiliklerde Cumhuriyet Bayramı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement