30 Ağustos'ta Mehmetçik ve Halk, Fırtına Obüslerinin Dövdğü O Tepeye Yürüdü - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos'ta Mehmetçik ve Halk, Fırtına Obüslerinin Dövdğü O Tepeye Yürüdü

30 Ağustos\'ta Mehmetçik ve Halk, Fırtına Obüslerinin Dövdğü O Tepeye Yürüdü

Genelkurmay Başkanlığı, 30 Ağustos kutlamaları dahil bazı güncel olaylara ilişkin açıklamalar yaptı Genelkurmay, Güneydoğu'da 30 Ağustos kutlamaları dahil bazı güncel olaylara ilişkin açıklamalar yaptı.

09.09.2013 12:19

Genelkurmay Başkanlığı, 30 Ağustos kutlamaları dahil bazı güncel olaylara ilişkin açıklamalar yaptı Genelkurmay, Güneydoğu'da 30 Ağustos kutlamaları dahil bazı güncel olaylara ilişkin açıklamalar yaptı. Açıklamasında Şırnak'ta 30 Ağustos kutlamaları konusunda bilgi veren Genelkurmay, bir yıl önce "Efeler" birliğinin fırtına obüsleri eşliğinde temizlediği Gomane tepeye halk ve Mehmetçik'in birlikte yürüdüğünü bildirdi.

TSK'nın açıklamasına göre 30 Ağustos 2013 Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kapsamında, 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı bahçesinde, Şemdinli Kaymakamı Cengiz Erdem, 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Demirci ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile düzenlenen kutlama töreninde; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı müteakip Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in kutlama mesajı okundu. Zafer etkinlikleri kapsamında icra edilen spor müsabakalarında birinci olan takımlara ödülleri verildi.

Kutlama törenleri kapsamında resim ve araç sergisi gezilirken, film/slayt gösterisini müteakip Tugay moral ekibince kahramanlık türküleri konseri verildi. Tugay Komutanlığındaki kutlamalardan sonra ise, yerel halk ve Tugay personelinden yaklaşık 500 kişilik katılımla, Gomane Tepeye bir yürüyüş düzenlendi. Yaklaşık 2,5 saat süren yürüyüşten sonra Gomane Tepe eteklerinde Şemdinli'yi gören hakim bir sırtta toplu anı fotoğrafı çekildi.

Gomane tepe bir yıl önce TSK'nın bir temizlik operasyonuyla gündeme gelmişti. Geçen yıl Eylül ayının ilk günlerinde, bölgedeki temizlik harekatı dünyada çok az ülke ordusunun gerçekleştirebildiği şekilde "gece" gerçekleştirilmiş, operasyona 11 Eylül sabaha karşı bölgeye indirilen ve "Efeler" adı verilen Jandarma Özel Harekat birlikleri de katılmıştı. 13 Eylül'de çatışmaların yoğun olarak yaşandığı "Gomane Tepe" bir komando bölüğü tarafından kontrol altına alınırken Mehmetçiğe çatışmalar sırasında fırtına obüsleri ve uçaklar da destek vermişti. 10 teröristin etkisiz hale getirildiği Gomane Tepe çatışmasında 3 asker şehit olmuştu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de bölgeye 13 Eylül sabahı gelerek operasyonu yerinde izlemişti.

-TSK'NIN YOĞUN TATBİKAT GÜNDEMİ-

Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre TSK'nın yoğun bir tatbikat gündemi bulunuyor. Brilliant Arrow Tatbikatı, Norveç Kraliyet Hava Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde, 22 Ağustos- 6 Eylül 2013 tarihleri arasında Norveç'teki Oerland Hava Üssü'nde icra edildi.

Tatbikatın amacı; "NATO Mukabele Kuvvetine tahsis edilmiş birliklerin birlikte harekat icra edebilme kabiliyetini geliştirmek, Müttefik Ülke Hava Kuvvetleri arasında tecrübe ve bilgi alışverişini sağlamak, muharebede uygulanacak taktik, teknik ve usuller konusunda işbirliğini pekiştirmek" olarak açıklandı. Türkiye, tatbikata Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 5 adet F-16 uçağı ile katıldı.

Ramstein Rover Tatbikatı ise, 03-20 Eylül 2013 tarihleri arasında, Çek Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde Namest Hava Üssü/Çek Cumhuriyeti'nde icra ediliyor. Tatbikatın amacı; "tüm katılımcıların müşterek harekat ve koalisyon harekatı ortamında birlikte çalışabilirliği geliştirmek, sahip oldukları tecrübe seviyesini artırmak" olarak tanımlandı. Türkiye, tatbikata Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 5 adet F-16 uçağı ile katılıyor.

Uluslararası IŞIK-2013/2 tatbikatı 9-20 Eylül 2013 tarihleri arasında Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde, Romanya Hava Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarının katılımı ile Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığında icra edilecek.

İngiltere Silahlı Kuvvetlerine ait LSD(Landing Ship Dock) sınıfı bir çıkarma gemisi de 8-16 Eylül 2013 tarihleri arasında Aksaz ve Bodrum'da liman ziyareti yapacak.

-GAT KOMUTANLIĞI DEVİR TESLİM TÖRENİ 11 EYLÜL'DE-

Bir başka açıklamaya göre Güneydoğu Avrupa Tugay (SEEBRIG) Komutanlığı Devir Teslim Töreni'nin, 11 Eylül 2013 tarihinde SEEBRIG Karargahının konuşlu bulunduğu Larissa/ Yunanistan'da icra edileceği bildirildi. Bu kapsamda Makedonyalı Tuğgeneral Zdravko Popovski, SEEBRIG komutanlığı görevini Tuğgeneral Hakan Eser'e devredecek. Törene, Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral Metin İyidil de katılacak. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos'ta Mehmetçik ve Halk, Fırtına Obüslerinin Dövdğü O Tepeye Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement