4 İlde Hizbullah Operasyonu - Son Dakika
Güncel

4 İlde Hizbullah Operasyonu

4 İlde Hizbullah Operasyonu

Mardin, Şanlıurfa, Batman ve Diyarbakır'da Şok Operasyonlar...

07.02.2011 10:10  Güncelleme: 11:06

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Ekipleri, terör örgütü Hizbullah'a yönelik 3 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi

Diyarbakır Batman ve Mardin' in Nusaybin ilçelerinde busabaha karşı düzenlenen operasyonda 10 dan fazla kişi gözaltına alındı.

Öte yandan Şanlıurfa'da da Hizbullah terör örgütüne yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Batman'da, polisin terör örgütü Hizbullah'a yönelik operasyonlarında Mustazaf-Der ve Umut-Der yöneticilerinin evlerine düzenlenen baskında dört kişi gözaltına alındı.

Bir süre önce salıverilen terör örgütü Hizbullah sanıklarından dördünün kayıplara karışmasının ardından Batman Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sabah Batman kent merkezi ile Gercüş ilçesinde çeşitli adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda Umut-Der yöneticilerinden Hak ve Özgürlükler Platformu Başkanı Masum Ayyıldız, Mustazaf-Der Genel Sekreteri Ekrem Gülşen, Hizbullah davasında yargılanan Ahmet Seyitoğlu ile oğlu Seyithan Seyitoğlu gözaltına alındı. Kentin değişik semtlerinde 8 eve baskın düzenleyen TEM ekipleri, kayıp dört Hizbullah sanığı yakalamak için sabah erken saatlerde düzenlediği operasyonu ilçelere de kaydırdı.

ŞANLIURFA'da, firar eden Hizbullah terör örgütü yöneticilerinin yakalanmasına yönelik olarak polis tarafından sabah saatlerinde kent merkezi ile 3 ilçede eş zamanlı operasyon düzenlendi. Firari örgüt yöneticilerinin yakalanamadığı ve şu ana kadar 5 şüphelinin yakalandığı operasyonların sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Polis, cezaevinden çıktıktan sonra izlerine ulaşılamayan Hizbullah yöneticilerinin gizlendiği veya firar etmelerine yardımcı olduğu iddiası ile kent merkezi ile Siverek, Viranşehir ile Ceylanpınar İlçesi'nde örgüt mensupları ile ilişkili olabilecek kişileri saptadı. Çalışmasını tamamlayan polis savcılık kararı ile şüphelilerin kent merkezi ve ilçelerindeki adreslerine, sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şanlıurfa'da yapılan operasyonda, Haşimiye Mahallesi'nde bulunan bir mağazaya baskın düzenlendi. İçeride yaklaşık yarım saat kalan polisler 1 kişiyi gözaltına aldı.

Siverek'te yapılan operasyonda ise, İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhittin Akay evinde yakalandı. Operasyonların, Ceylanpınar ve Viranşehir'de de yapıldığı bazı kişilerin gözaltına alınanların bulunduğu öğrenildi. İlçelerde gözaltına alınanların da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanmak üzere Şanlıurfa'ya getirildiği açıklandı. 8 adrese düzenlenen operasyonlarda, firari örgüt yöneticilerine ulaşılamadı. Polis, örgüt yöneticilerinin firar etmesine yardımcı olmasından şüphelenilen 5 kişiyi gözaltına aldığı operasyonda; çok sayıda yasak yayın, örgütsel doküman, CD, DVD, ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ile mermiye de el koyduğu öğrenildi. Sabah saatlerinde başlayan ve halen devam eden operasyonda gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

DİYARBAKIR Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, bu sabaha karşı terör örgütü Hizbullah'a yönelik düzenlediği operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabaha karşı terör örgütü Hizbullah'a yönelik kent merkezinde operasyon başlattı. Diyarbakır'daki 20 adrese sabah erken saatlerde eş zamanlı baskın düzenleyen polis, Hizbullah terör örgütüne üye oldukları, yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla 10 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonların sürdüğü bildirildi.

Hasan KIRMIZITAŞ-Ali LEYLAK-Ömer PINAR ŞANLIURFA DHA- Arif ASLAN/BATMAN DHA Canan ALTINTAŞ Diyarbakır DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 4 İlde Hizbullah Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement