9 Kişinin Öldüğü Geçitli'de Anma - Son Dakika
Güncel

9 Kişinin Öldüğü Geçitli'de Anma

9 Kişinin Öldüğü Geçitli\'de Anma

Hakkari'nin Geçitli Köyü yakınlarında yola döşenin mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 9 kişi için aile tarafından yıl dönümü nedeniyle bugün anma programı düzenlendi.

16.09.2011 17:45

Hakkari'nin geçitli Köyü yakınlarında yola döşenin mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 9 kişi için aile tarafından yıl dönümü nedeniyle bugün anma programı düzenlendi. Anma programına katılan yaklaşık 100 kişi, patlamada ölenlerin fotoğraflarını taşıyıp, olayın yaşandığı noktaya gül bıraktı. Yakınlarını kaybedenler ise gözyaşlarına boğuldu. Avukat Rojbin Tugan Kalkan, patlamada faili olduğu iddia edilen kişilerin ismi ve adresinin Cumhuriyet savcıları tarafından müvekkillere verildiğini ileri sürererek, "Faili olduğu iddia edilen kişilerin ismi ve adresi müvekkillere verilmiştir. Gidin kendiniz bulun, konuşturun ailesiyle hesaplaşın deniliyor"dedi.

Geçitli Köyü'nden Hakkari'ye giden Erol Aydın yönetimindeki minibüs, 16 Eylül 2010 günü köy yakınlarında geçtiği sırada yola döşenen bomba, uzaktan kablo düzeneğiyle patlatıldı. Meydana gelen patlamada minibüste bulunan Cane Dayan (50) ile Semiha Dayan (35), Eşref Gür (33), Şirin Kurt (23), Zarife Çiftçi (25), Enes Erol(22), Abuzeyt İdem (40), Nurullah Umut Çiftçi (2) ve sürücü Aydın Erol (30) hayatını kaybetti.

Yaşanan patlamada oğlu, kızı, kız kardeşi ve yeğeni ile birlikte 9 yakınını kaybeden Cahit Erol, bugün olayın yaşandığı yerde anma programı düzenledi. Patlama bölgesine gelen baba Cahit Erol ve yakınlarından oluşan yaklaşık 100 kişi, patlama bölgesinde yapılan 'Geçitli Köyü Şehitleri çeşmesine ' patlamada hayatını kaybedenlerin resimlerinin yer aldığı bez afişi astı. Olayın acısını ilk günkü gibi yaşayan Cahit Erol eşi Behice Erol ve yakınlarının gözyaşları sel oldu. Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yakan yakınları olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen olayın halen aydınlatılamamasına de tepki gösterdi. Bu olay aydınlatılıncaya kadar peşini bırammayacağını belirten Erol, "Burada ölenlerin hepsi ailedir. Burada 11 aylık bir bebekte öldü. Kime söylesek inkar ediyor. Devlet, 'gücüm her yere yetiyor' diyor. Devlet, 'PKK yaptı' diyor. PKK, 'devlet yaptı' diyor. Biz bu işi kimin yaptığının artık ortaya çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

AVUKAT KALKAN: "ARPA BOYU KADAR BİLE YOL KATEDİLMEDİ

Patlamanın yaşandığı yerde açıklamalarda bulunan Geçitli olayının avuktlarından Rojbin Tugan Kalkan ise Geçitli olayı dosyasının henüz hazırlık aşamasında olduğunu, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen soruşturmanın görevsizlikle Van Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiğini söyledi. Avukat Kalkan, birinci yılını doldurmasına rağmen bir arpa boyu kadar adım atılmadığı dikkat çekerek, İstanbul'da meydana gelen patlamanın faillerinin 24 saat içinde bulunduğunu söyledi. Avukat Kalkan, patlamada faili olduğu iddia edilen kişilerin ismi ve adresinin bulmaları için müvekkillere verildiğini de ileri sürürerek şöyle konuştu:

"Yapılan soruşturmalarda yetkililer ve Cumhuriyet savcıları tarafından müvekkillere olayın failleri olduğu iddia edilen bir takım şahısların isimleri verilerek herhalde müvekkilin kendisinin bir takım yollara başvurması, yada bir takım işlemleri kendi başlarına yapması isteniyor. Bu da enterensan bir şeydir. Bugüne kadar hiçbir soruşturmada karşılaşılmayan bir şeydir. Faili olduğu iddia edilen kişilerin ismi ve adresi müvekkillere verilmiştir. Gidin kendiniz bulun, konuşturun ailesiyle hesaplaşın deniliyor. Bunun dışında şunu söylemek istiyorum. Türkiye'deki özellikle Kürt bölgesindeki Sivil vatandaşların ne yazikki, hakları daimi arama dosyalarında askıda kalmaktadır.Bu da devletin buradaki vatandaşı ne kadar sahiplendiğini gösteriyor. Buradaki vatandaş daimi arama dosyalarına teslim edilmiştir. Buradaki vatandaşın canı bu kadar değerli. Demekki İstanbul'daki vatandaşın canı daha değerliymiş."

EŞİ ŞİRİN İÇİN KÜRTÇE MEVLİT OKUTTU

Öte yandan eşi Şirin Kurt'u patlamada kaybeden Hamit Kurt ise, Hakkari Katramaz mahallesindeki evinde ölüm yıl dönümü nedeniyle mevlit okuttu. Kurt, yakınlarının katıldığı mevlide patlamada yaralı kurtulan ve daha sonra yapılan tedavilerde sağlıklarına kavuşan kızları 2 yaşındaki Zeynep ve 5 yaşındaki Sudenaz ile birlikte mevlide katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 9 Kişinin Öldüğü Geçitli'de Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement