9 üniversitede yeni fakülte ve enstitü kuruldu! Resmi Gazete yayımlandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

9 üniversitede yeni fakülte ve enstitü kuruldu! Resmi Gazete yayımlandı

21.05.2021 09:21  Güncelleme: 09:29

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Kararında; 9 üniversiteye yeni fakülte ve enstitü kurulduğu belirtildi. 4 üniversiteye bağlı bazı yüksekokul ve enstitüler ise kapatılırken, 3 üniversitedeki bazı fakültelerin de isimlerinin değiştirildiği öğrenildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, Nişantaşı Üniversitesi'ne Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi kuruldu. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ne Spor Bilimleri Fakültesi, Ege Üniversitesi'ne Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi, Trabzon Üniversitesi'ne Kur'an-ı Kerim Araştırmaları ve Kıraat İlmi Enstitüsü, Gümüşhane Üniversitesi'ne Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Avrasya Üniversitesi'ne İletişim Fakültesi, Dicle Üniversitesi'ne Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Amasya Üniversitesi'ne Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi kuruldu.

4 ÜNİVERSİTEDE YÜKSEKOKUL VE ENSTİTÜLERE KAPATMA KARARI

Ege Üniversitesi İzmir Ödemiş Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsü, Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi kapatıldı.

3 ÜNİVERSİTE FAKÜLTESİNDE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI

Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin ismi ise İslami İlimler Fakültesi, İstanbul Okan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin ismi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İstanbul Kent Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nin ismi ise İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi olarak değişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 9 üniversitede yeni fakülte ve enstitü kuruldu! Resmi Gazete yayımlandı - Son Dakika


Advertisement