Ab?nin ?acil Gündem? Maddesi: Mülteci Faciaları - Son Dakika
Güncel

Ab?nin ?acil Gündem? Maddesi: Mülteci Faciaları

Ab?nin ?acil Gündem? Maddesi: Mülteci Faciaları

AB'nin 'Acil gündem' maddesi: Mülteci faciaları Avrupa'ya daha iyi yaşam hayali ile göç eden mültecileri taşıyan teknenin İtalya'nın Lampedusa adasının 120 mil güneyinde Libya karasularında alabora olması 700 kişinin boğularak ölmesi üzerine Avrupa Birliği harekete geçmeye karar verdi.

20.04.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB'nin 'Acil gündem' maddesi: Mülteci faciaları

Avrupa'ya daha iyi yaşam hayali ile göç eden mültecileri taşıyan teknenin İtalya'nın Lampedusa adasının 120 mil güneyinde Libya karasularında alabora olması 700 kişinin boğularak ölmesi üzerine Avrupa Birliği harekete geçmeye karar verdi.

İtalyan 'Italia1' ve Rai kanalları başta olmak üzere Avrupa'nın önde gelen ülkelerindeki televizyonlar facia ve ardından ortaya çıkan gelişmelere geniş yer ayırdı. Haberlerde facianın ayrıntıları aktarılırken, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) Sözcüsü Carlotta Sami, yaklaşık 700 kişinin kayıp olduğu faciada 28 kişinin yakınlardaki bir yük gemisi tarafından kurtarıldığını söylediği belirtildi. Geçen hafta da Akdeniz'de 400'den fazla Afrikalı mültecinin Avrupa yolunda yaşamını yitirdiği göz önüne alınınca AB'nin yapmaya karar verdiği toplantı AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini tarafından gündeme alındı. AB dışişleri bakanları mülteci krizinin yanı sıra Libya ve Yemen'deki gelişmeleri görüşecek, ayrıca Latin Amerika ile ilişkileri gözden geçirecek.

AB Komisyonu Başkanı Donald Tusk mülteci krizini değerlendirmek üzere olağanüstü zirvenin gündemde olduğunu söyledi. Tusk, konuyu Malta Başbakanı Joseph Muscat ile görüştüğünü açıklarken, diğer AB liderleriyle görüşmelere devam ettiğini söyledi. İtalya Başbakanı Matteo Renzi, mülteci krizini ele almak üzere olağanüstü zirve talebinde bulunmuştu. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon da uluslararası kamuoyunu mülteci krizine karşı ortak hareket etmeye çağırdı. Moon, alabora olan bir teknede yüzlerce mültecinin yaşamını yitirmesi ile sarsıldığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ab?nin ?acil Gündem? Maddesi: Mülteci Faciaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement