ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone: Bölgesel Gelişmeler Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone: Bölgesel Gelişmeler Konuşuldu

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone: Bölgesel Gelişmeler Konuşuldu

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, "Ermeni soykırımı" karar tasarısını gündemine almasının ardından ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone 10 ay aradan sonra AK Parti Genel Merkezine gelerek Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile görüştü.

14.04.2014 13:32

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, "Ermeni soykırımı" karar tasarısını gündemine almasının ardından ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone 10 ay aradan sonra AK Parti Genel Merkezine gelerek Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile görüştü. Görüşmede Ukrayna'da yaşanan son gelişmeler ve Suriye'deki iç savaş konuşuldu, ayrıca ABD Senatosunda kabul edilen Ermeni soykırımı kararı da ele alınarak, Türkiye'nin bu konudaki rahatsızlığı iletildi.

Büyükelçi Ricciardone, saat 11.30'da planlanan görüşme için AK Parti Genel Merkezine saat 11.00'de geldi. Ricciardone, ilk olarak AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, daha sonrada Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'le görüştü ve yaklaşık 2 saat AK Parti Genel Merkezinde kaldı.

Görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone "Şahin ile olağan bir görüşme yaptık. Ayrıca, genel ve bölgesel konuları konuştuk. Gayet iyi görüşmelerimiz oldu. Ukrayna ve Suriye, Iran, Irak ve İsrail konularında konuştuk. Amerika ve Türkiye arasındaki ilişkileri de konuştuk. Hepimiz şunun önemine vurgu yaptık; Türk-ABD ilişkilerini yüksek seviyede tutmamız gerektiği ve günlük siyasi gelişmelerden uzak tutmamız gerektiğini görüştük" dedi.

Basın mensuplarının "ABD' Senatosunda kabul edilen deki Ermeni soykırımı kararı görüşüldü mü?" yönündeki bir sorusu üzerine Ricciardone "Elbette bu konuyu da konuştuk. Çok iyi bir iletişim içindeydik" cevabını verdi.

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i tebrik edecek misiniz?" sorusuna ise Büyükelçi, "Herkesi tebrik ettim. Gökçek'e saygım sonsuzdur. Partisini ve başarılarını tebrik ettim" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone: Bölgesel Gelişmeler Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement