Adnan Menderes İdam Edilişinin 52. Yılında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Adnan Menderes İdam Edilişinin 52. Yılında Anıldı

Adnan Menderes İdam Edilişinin 52. Yılında Anıldı

Başbakan Adnan Menderes, idam edilişinin 52. yılında Topkapı'daki Anıtmezar'da düzenlenen törenle anıldı.

17.09.2013 15:30

Başbakan Adnan Menderes, idam edilişinin 52. yılında Topkapı'daki Anıtmezar'da düzenlenen törenle anıldı.

Törene, Adnan Menderes'in oğlu merhum Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende eski bakanlardan Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan için de dua edildi. Topkapı'da bulunan anıtmezardaki resmi tören saygı duruşu ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Ümran Menderes, bu topraklarda yaşamaktan mutluluk duyduklarını ve bütün unsurlarıyla bu milletin parçalarının örnek bir mozaik teşkil ettiğini söyledi.

"İNFAZ ONLARA DEĞİL, DEMOKRASİYE"

Daha sonra konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Adnan Menderes ve eski bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan'ın idam edilmesinin demokrasiye aykırı olduğunu söyledi. Soylu, "Onların davası bu Anadolu topraklarının kendisine vatan etmiş insanların davasıdır. Onlara gerçekleşen infaz bilinmeli ki, şahıslarına değil, demokrasiyeydi" diye konuştu.

"DARBE YAPANIN YANINA KAR KALMAZ"

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış da, idamdan 52 yıl sonra kaybedenin Menderes ve arkadaşları olmadığını, kaybedenin idamı gerçekleştiren zihniyet olduğunu söyledi. Bağış, "Artık Türkiye'de darbenin hiçbir zaman, hiçbir şekilde yapanın yanına kar kalmayacağını bütün dünya biliyor" dedi.

ÖZAL'IN KABRİNE ZİYARET

Dua öncesinde Bakan Bağış ve beraberindekiler Menderes, Polatkan ve Zorlu'nun kabirlerine çelenk koydu. Daha sonra İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran'ın ettiği dua ile program sona erdi. Bakan Bağış ve beraberindekiler Aydın Menderes ile Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kabirlerini de ziyaret ederek dua etti.

İA (MK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adnan Menderes İdam Edilişinin 52. Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement