Ahmet Türk, Kızıltepe'de Oturma Eylemine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Ahmet Türk, Kızıltepe'de Oturma Eylemine Katıldı

Ahmet Türk, Kızıltepe\'de Oturma Eylemine Katıldı

Kürt sorununa değinen Türk, "Bu sürecin kan dökülmeden devam etmesi için Sayın Abdullah Öcalan'ın da öngörüleri ve tavsiyeleri var. Bunların dikkate alınması gerekiyor" dedi.

09.12.2010 19:58

DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, yardımcısı Aysel Tuğluk, Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde KCK/TM soruşturmasında belediye başkanlarının tutuklanmasını protesto etmek için düzenlenen oturma eylemine katıldı. Kürt sorununa değinen Türk, "Bu sürecin kan dökmeden devam etmesi için Sayın Abdullah Öcalan'ın da öngörüleri ve tavsiyeleri var. Bunların dikkate alınması gerekiyor" dedi.

Demokratik özeklik ile ilgili halkın görüşünü almak üzere bölgedeki gezilerini sürdüren DTK Genel Başkanı Ahmet Türk ile yardımcısı Aysel Tuğluk, bugün Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde PKK'nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) soruşturması kapsamında tutuklanan belediye başkanları için yapılan eyleme katıldı. İlçeye girişlerinde yoğun kalabalık tarafından karşılayanan Türk ve Tuğluk, belediye önündeki eyleme katıldı. Bir süre oturma eylemine katılan Türk, daha sonra yaklaşık 3 bin kişiye seslendi.

Türk, 'Kürt yoktur' söyleminin artık, "Kürt sorununu ölümler yaşanmadan nasıl çözeriz" şeklinde değiştiğini söyledi. Çözüme yaklaşıldıkça kanaat önderlerine baskıların da arttığını belirten Türk, buna örnek olarak da belediye başkanlarının tutuklanmasını gösterdi. Kürtlerin verdiği mücadele ile devletin bu sorunu barışçıl yollarla, kan dökülmeden çözüm yolu bulmaya teşvik ettiğini anlatan Türk, şöyle dedi:

"Bugüne kadar Kürtlerin verdiği büyük mücadele, devletin aklına da sorunun barışçıl bir şekilde, kan dökmeden nasıl çözüm yolu buluruzu tartışmaya açmıştır. Onun için bugüne kadar verilen mücadeleyi bütün Kürtlerin birlik ve berberlik içerisinde hareket ederek, davalarına sahip çıkmaları gerekiyor. Gelinen nokta elbette ki önemli bir başarıdır. Bu sürecin kan dökmeden devam etmesi için Sayın Abdullah Öcalan'ın da öngörüleri ve tavsiyeleri var. Bunların dikkate alınması gerekiyor. AKP iktidarı da diğer muhalefet partileri de bu sürecin kan dökmeden devam etmesi için yeni projeleri, samimi bir şekilde hayata geçirmeleri gerekiyor. Önceki süreçler gibi geçici ve günü kurtarmaya yönelik çözümler hiçbir halka barışı getirmeyecektir. Bunu herkesin iyi görmesi gerekiyor"

Daha sonra konuşan Aysel Tuğluk, sorunun çözümü için başta devlet ve hükümet olmak üzere DTK, BDP ve Kürt halkına büyük görevler düştüğünü söyledi. Çözüm yolunda AK Parti, CHP ve MHP'nin aldatmaya yönelik politikalar izlediğini ileri süren Tuğluk şunları söyledi:

"Çözüm noktasında yapılan çalışmalara bakıldığında; AKP, CHP ve MHP, aldatmaya yönelik politika ürettiklerini görebiliriz. Bu sorunun çözümünde AKP'de CHP'de bunu seçim malzemesi olarak kullanıyor. Bu halkın duygularını istismar ediyorlar. Kürt halkı sorunu çözülmeden ne özgürlük olur, ne demokrasi olur, ne de onurlu bir yaşam olur. Bugün bakıyoruz ki Kürtler'in istekleri, demokrasi, barış talepleri doğrultusunda hiçbir adım atılmıyor. Birkaç ay önce barış ve halkların kardeşliği için çok büyük bir fırsat sunuldu. Ancak bugün bu fırsatı görmek istemiyorlar. Barış ve Kürt sorunun çözümü yolunda ortaya hiçbir proje koyamadılar. Biz kanın durmasını istiyoruz. Kanın durması ve barış seçimden çok daha önemlidir. Bu kanın durması için de bizler üzerimize düşen her türlü konuda mücadele etmeye devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. Türk ve Tuğluk, daha sonra BDP'li Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp ile görüşerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ahmet Türk, Kızıltepe'de Oturma Eylemine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement